Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Πρώην επικεφαλής των συνόρων αποκαλύπτει ότι διατάχθηκε να πλημμυρίσει την Ευρώπη με παράνομους



«Η δουλειά σου είναι να δέχεσαι μετανάστες και να τους καλωσορίζεις επειδή έρχονται από αγάπη. Και είτε σας αρέσει είτε όχι, είμαστε μια γηράσκουσα ήπειρος, οπότε πρέπει να τους αφήσετε να εισέλθουν», δήλωσε η Ylva Johansson, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Από την Amy Mek
22 Φεβρουαρίου 2024


Δύο χρόνια μετά την αναχώρησή του, ο Fabrice Leggeri μιλά για την εποχή του στον οργανισμό συνοριοφυλακής της ΕΕ, Frontex. Ως επικεφαλής, ήθελε απεγνωσμένα να προστατεύσει αυστηρά τα ευρωπαϊκά σύνορα από τους παράνομους μετανάστες, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό σταμάτησε ρητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Frontex, επίσημα γνωστή ως Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, είναι οργανισμός της ΕΕ αρμόδιος για τον συντονισμό των προσπαθειών ελέγχου των συνόρων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδρύθηκε το 2004 και εδρεύει στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Από το 2015 έως το 2022, ο Leggeri ήταν επικεφαλής της Frontex. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έγινε γνωστός ως ισχυρός υποστηρικτής μιας αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής. Ωστόσο, τώρα λέει ότι εκείνη την εποχή, υπήρξε σθεναρή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε ακριβώς το αντίθετο κατά νου.

Σε συνέντευξή του στη Le Journal du Dimanche, ο Γάλλος εξηγεί το μήνυμα που άκουσε επανειλημμένα από την ηγεσία της ΕΕ. «Φέρτε τους μετανάστες εδώ και καλωσορίστε τους. Είτε σας αρέσει είτε όχι, είμαστε μια γηράσκουσα ήπειρος και γι' αυτό πρέπει να τους αφήσετε να μπουν», θυμάται.

Ωστόσο, ο Leggeri στόχευε στη φύλαξη των συνόρων, η οποία είναι επίσης ο κύριος κλάδος της Frontex. Αλλά ένοιωθε ματαιωμένος και εγκαταλελειμμένος, λέει στη συνέντευξη. Η γαλλική κυβέρνηση τον πίεσε να παραιτηθεί, προσθέτει. Η Γερμανία δεν ήταν επίσης πολύ ενθουσιώδης για το έργο του.

Τον Νοέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε πρόταση για την παροχή εργασίας και δωρεάν μαθημάτων γλώσσας σε παράνομους μετανάστες που δεν έχουν καμμία πιθανότητα ασύλου. Η οικογενειακή επανένωση θα ήταν επίσης δυνατή. Η Ευρωπαία Επίτροπος Ylva Johansson δήλωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των επερχόμενων ελλείψεων εργατικού δυναμικού στις ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόσφατα, η Ylva Johansson, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ισχυρίστηκε ότι η Ένωση πρέπει να δέχεται ένα εκατομμύριο μετανάστες ετησίως και, αν δεν γίνει, οι Ευρωπαίοι θα λιμοκτονήσουν.



Τώρα, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Σοσιαλδημοκράτης φέρεται να διέταξε έναν πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex να καλωσορίσει τους μετανάστες που καταφέρνουν να φτάσουν παράνομα στην Ένωση. Ο πρώην επικεφαλής της Frontex, Fabrice Leggeri, ισχυρίζεται ότι η Σουηδή Επίτροπος της ΕΕ Ylva Johannsson του είπε να καλωσορίσει τους παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Leggeri, η Johansson θα έπρεπε να είχε δώσει μια νέα οδηγία στον γενικό διευθυντή το 2019, λίγο μετά την άφιξή της ως Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Η δουλειά σου είναι να δέχεσαι μετανάστες και να τους καλωσορίζεις επειδή έρχονται από αγάπη. Και είτε σας αρέσει είτε όχι, είμαστε μια γηράσκουσα ήπειρος, οπότε πρέπει να τους αφήσετε να μπουν», φέρεται να είπε. Η ΕΕ αρνείται ότι η Ylva Johansson θα το έλεγε αυτό.

«Οι δηλώσεις του Fabrice Leggeri σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ είναι απλά ψευδείς», δηλώνει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για τον Fabrice Leggeri, προτεραιότητα της εντολής του οργανισμού Frontex και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήταν η διατήρηση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και, ως εκ τούτου, η καταπολέμηση των παράνομων μεταναστών που διασχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Η Johansson, από την πλευρά της, επέμεινε στη δεύτερη εντολή του οργανισμού Frontex που σέβεται τα βασικά δικαιώματα των αιτούντων άσυλο.

Αλλαγή φρουράς: Το 2022, ο Γάλλος αποφάσισε να παραιτηθεί. Τον διαδέχθηκε ο Hans Leijtens, ο οποίος βλέπει τη μετανάστευση ως αναπόφευκτο φαινόμενο. Σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag, ο Leijtens δήλωσε: «Όλη αυτή η συζήτηση για το "κράτημα των ανθρώπων πίσω" και το "κλείσιμο των συνόρων" δεν μπορεί πάντα να είναι το αφήγημά μας».

Ο Leggeri είναι στον ευρωπαϊκό εκλογικό κατάλογο του Rassemblement National, του parar της Marine Le Pen. Αυτό το κόμμα είναι αποφασισμένο να καταπολεμήσει τη μαζική μετανάστευση. Οι ευρωπαϊκές εκλογές έχουν οριστεί για τον Ιούνιο, όταν οι Ευρωπαίοι μπορούν να ψηφίσουν για να εκλέξουν ένα νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά των ανοιχτών συνόρων.

Οι εμπειρίες από τη Frontex φαίνεται να έχουν αφήσει ένα βαθύ σημάδι όταν, πριν από τις ευρωεκλογές αυτό το καλοκαίρι, εντάχθηκε στο εθνικό συντηρητικό Rassemblement National, το κόμμα της Marine Le Pen. Ο 55χρονος είναι τρίτος στη λίστα του κόμματος.

«Σήμερα επιλέγω να θέσω την εμπειρία και την τεχνογνωσία μου στην υπηρεσία των Γάλλων», έγραψε στο 'X'.

Ο στόχος του κόμματος είναι σαφής – να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της ΕΕ και της Γαλλίας.

«Το να ηγείσαι της Frontex για σχεδόν επτά χρόνια και να εργάζεσαι για το κράτος για περίπου 30 χρόνια, ειδικά στην ασφάλεια και τη μετανάστευση, καθιστά αυτή την απόφαση συνεκτική», πρόσθεσε.






ΠΗΓΗ
Former Border Chief Reveals He Was Ordered to Flood Europe with Illegals - RAIR (rairfoundation.com)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο αριθμός των Κινέζων που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού αυξάνεται κατά 500% στον τομέα του Σαν Ντιέγκο
Ο τομέας του Σαν Ντιέγκο έχει δει ένα άλμα άνω του 500% στον αριθμό των Κινέζων υπηκόων που εισέρχονται παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας ανησυχίες για την ασφάλεια.




«Ελπίζω ότι το κοινό ξυπνάει»: Η εισβολή στα σύνορα πυροδοτεί κρίση μεταναστευτικής εγκληματικότητας στις μεγάλες πόλεις

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!