Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΑΝΗΣΥΧΙΑ στό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιά τήν δημοκρατία στήν Ελλάδα....

 [ Η ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΤΟΥ "ΦΑΡΜΑΚΟΥ",
ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ Η ΕΤΙΚΕΤΤΑ ΤΟΥ
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ",
ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΠΕΛΛΑΚΙ ΠΟΥ
ΚΡΕΜΕΤΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ....
ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ! ]
https://www.redbubble.com/i/sticker/Mainstream-Media-Sucks-Fake-News-by-jtrenshaw/52947215.EJUG5


Τα προβλήματα με το κράτος δικαίου, όπως το εχθρικό περιβάλλον για τους δημοσιογράφους, η έλλειψη προόδου στις έρευνες για τις δολοφονίες δημοσιογράφων και η συγκέντρωση των μέσων ενημέρωσης στα χέρια ολιγαρχών, δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν.

Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών εξέφρασε την ανησυχία της για τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις αξίες της ΕΕ κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στις 7 Φεβρουαρίου. Σε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα σχετικά με το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, 330 βουλευτές εξέφρασαν «πολύ σοβαρές απειλές για τη δημοκρατία (...) και τα θεμελιώδη δικαιώματα» στη χώρα. 254 βουλευτές ψήφισαν κατά και 26 απείχαν.

Η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία αναφερθήκαμε εδώ, επικεντρώθηκε σε αυτό που περιγράφηκε ως «εχθρικό» περιβάλλον για τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα. Ειδικότερα, θίγεται η πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης και η ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Η κριτική κατευθύνθηκε ιδιαίτερα στην αργή πρόοδο της αστυνομίας σε σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γεωργίου Καραΐβαζ τον Απρίλιο του 2021. Οι βουλευτές της ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις λεκτικές και σωματικές απειλές κατά δημοσιογράφων.

Επιπλέον, καταγγέλθηκαν «καταχρηστικές αγωγές» εναντίον εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μέσω της χρήσης spywareΟι βουλευτές της ΕΕ κατέστησαν σαφές ότι οι υπεύθυνοι βρίσκονταν κυρίως στο περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Η συγκέντρωση των μέσων ενημέρωσης στα χέρια ολιγαρχώνκαθώς και η διανομή κρατικών επιδοτήσεων, αποτελούν επίσης αιτία ανησυχίας στις Βρυξέλλες. Άλλα θέματα που αναφέρθηκαν περιλαμβάνουν τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού, τη διαφθορά και την αστυνομική βία.

Ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρακολουθεί και να αξιολογεί τη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ. Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή ερευνών με τη συμμετοχή της Europol προκειμένου να διερευνηθεί λεπτομερέστερα η κατάσταση.

https://aigaionews.gr/kasidiaris-trianta-chronia-fylaki-ston-mitsotaki-provlepei-i-poiniki-nomothesia/

Αναφέρονται, για παράδειγμα, στο χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στην ιστορία της Ελλάδας, κατά το οποίο ένα τραίνο Intercity που μετέφερε πάνω από 300 άτομα συγκρούστηκε με εμπορευματική αμαξοστοιχία τον Μάρτιο του 2023. Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας έλειπαν, παρά τις προειδοποιήσεις της ένωσης σιδηροδρομικών και τις καταγγελίες της ΕΕ για παραβιάσεις της οδηγίας για τους σιδηροδρόμους.

Τα χρήματα της ΕΕ έχουν εισρεύσει για τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου συστήματος, αλλά δεν έχουν εγκατασταθεί ποτέ – παρά την κυκλοφορία υψηλής ταχύτητας.

Μένει να δούμε ποιες συνέπειες θα έχει το προαναφερθέν ψήφισμα στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας.



Η Μαφία δεν υπάρχει.
υπογραφή: η Μαφία
https://pitsirikos.net/2016/02/%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CF%89-%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CF%8E-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1/



https://transition-news.org/besorgnis-im-eu-parlament-uber-demokratie-in-griechenland



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!