Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Οι λύκοι που εκτέθηκαν στην καταστροφή του Τσερνομπίλ έχουν γενετικά τροποποιημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι μεταλλαγμένοι κυνόδοντες δείχνουν ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ στον ΚΑΡΚΙΝΟ

 

https://www.freepik.com/premium-ai-image/wolves-snowcovered-chernobyl-radiation-zone_120182517.htm

Οι λύκοι που εκτέθηκαν στην καταστροφή του Τσερνομπίλ έχουν γενετικά τροποποιημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι μεταλλαγμένοι κυνόδοντες δείχνουν ανθεκτικότητα στον καρκίνο


Caleb White
9 Φεβρουαρίου 2024

Η καταστροφή του Τσερνομπίλ προκάλεσε μια μετάλλαξη μεταξύ των λύκων και των σκύλων που εκτέθηκαν σε αυτήν. Η έκρηξη του πυρηνικού σταθμού το 1986 πυροδότησε μια εκπληκτική εξέλιξη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξεύρεση θεραπείας για τον καρκίνο.

Μεταλλαγμένοι λύκοι από την καταστροφή του Τσερνομπίλ

Λόγω των εξαιρετικά υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας, οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Τσερνομπίλ και τις γύρω περιοχές από την καταστροφή του σταθμού παραγωγής ενέργειας το 1986.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι στη ζώνη εκκένωσης του Τσερνομπίλ (CEZ), η οποία έχει επίπεδα ακτινοβολίας 11,28 millirem, έξι φορές περισσότερο από ό, τι επιτρέπεται για την έκθεση των εργαζομένων, η άγρια ζωή έχει αρχίσει να ευδοκιμεί στην περιοχή.

Βίσσονες και αρκούδες γκρίζλι περιφέρονται ανάμεσα στα δέντρα, ενώ αλεπούδες και λύγκες σέρνονται μέσα από το μακρύ χορτάρι. Η περιοχή φιλοξενεί περισσότερα από 200 είδη πουλιών, όπως αγριογούρουνο, άλκη, ελάφι και ρακούν.

Μεταλλαγμένοι λύκοι που εξερευνούσαν τα απόβλητα του Τσερνομπίλ ανέπτυξαν νέες υπερδυνάμεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων που ζούσαν στη ζώνη εκκένωσης του Τσερνομπίλ (CEZ) είχε τροποποιηθεί γενετικά για να παρουσιάσει αντοχή στον καρκίνο.

Η εξελικτική επιστήμονας Cara Love του Πανεπιστημίου του Princeton και η ομάδα μελέτης της ξεκίνησαν το 2014 για να ανακαλύψουν πώς τα ζώα αντέχουν την ακτινοβολία που προκαλεί καρκίνο. Η Love και η ομάδα της συνέλεξαν δείγματα αίματος για να παρακολουθήσουν τις κινήσεις των λύκων και τα επίπεδα έκθεσης σε ακτινοβολία σε πραγματικό χρόνο. Τους εξόπλισαν με περιλαίμια GPS εξοπλισμένα με δοσίμετρα ακτινοβολίας.

«Λαμβάνουμε μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο για το πού βρίσκονται και πόση [ακτινοβολία] εκτίθενται», δήλωσε ο Love.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις γενετικές διαφορές μεταξύ του DNA των μεταλλαγμένων λύκων που ζουν εντός και εκτός της CEZ των 1.000 τετραγωνικών μιλίων. Τα ευρήματα έδειξαν ότι παρά την τακτική έκθεση σε δυνητικά θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας, οι λύκοι φάνηκαν εξαιρετικά ανθεκτικοί στις επιπτώσεις της.

Πολλά γονίδια που συνδέονται με τον καρκίνο βρέθηκαν να έχουν νέες μεταλλάξεις κατά τη διάρκεια της ανάλυσης, υποδεικνύοντας ότι είχαν αναπτυχθεί ως άμυνα κατά της ακτινοβολίας.

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι αυτή η ανακάλυψη μπορεί να διευκολύνει την εύρεση ανθρώπινων παραλλαγών που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Τα σκυλιά του Τσερνομπίλ είναι γενετικά διακριτά

Μεταξύ 2017 και 2019, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια επίσκεψη παρακολούθησης για να δουν πώς τα πήγαιναν τα υπόλοιπα είδη κυνών. Περίπου 200 σκύλοι ελεύθερης αναπαραγωγής από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας και άλλων χωρών ερευνήθηκαν για DNA.

Οι περισσότεροι από αυτούς εγκαταβίωναν στην εγκατάσταση του γειτονικού σιδηροδρομικού σταθμού, ή περίπου εννέα χιλιομέτρων απόσταση, από την κυρίως έρημη πόλη του Τσερνομπίλ. Υπήρχαν περισσότεροι από αυτούς στο Slavutych και η έκθεσή τους στην ακτινοβολία ήταν χαμηλότερη.

Τα σκυλιά διαφέρουν γενετικά από τα άλλα κουτάβια, σύμφωνα με ειδικούς από το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας Ανθρώπινου Γονιδιώματος και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας. Θα μπορούσαν να χωριστούν σε τρεις ομάδες με βάση τη γενετική ομοιότητα.

Κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός λόγω γενετικής ποικιλότητας, σύμφωνα με το γονιδίωμά σας. Ο τόνος του δέρματος, το χρώμα των μαλλιών, ακόμη και η δομή του προσώπου καθορίζονται από παραλλαγές στις αλληλουχίες DNA που βρίσκονται σε κάθε γονιδίωμα. Αυτό ισχύει και για τα ζώα.

Ο στόχος της μελέτης είναι να εξετάσει πώς η ακτινοβολία επηρέασε το DNA των σκύλων του Τσερνομπίλ. Μια γενετίστρια και συγγραφέας της μελέτης, η Δρ Elaine Ostrander, δήλωσε ότι η ανακάλυψη θα αποτελέσει τη βάση για την αντιμετώπιση της επιβίωσης πολλών γενεών σε σκληρές συνθήκες.

Αρχικά, πίστευαν ότι τα σκυλιά μπορεί να έχουν αναμειχθεί με την πάροδο του χρόνου και να έχουν γίνει πολύ παρόμοια. Τα αποτελέσματα αιφνιδίασαν την Ostrander και τους συναδέλφους της.

Λύκοι του Τσερνομπίλ: Ο μύθος (και η αλήθεια) αποκαλύφθηκε
StoneAgeMan
https://www.youtube.com/watch?v=O_I5Hr9AuHE&ab_channel=StoneAgeMan



Οι μεταλλαγμένοι λύκοι του Τσερνομπίλ θα μπορούσαν να κρατούν το μυστικό για τη θεραπεία του καρκίνου
https://www.youtube.com/watch?v=6PdXoJyB1U8&ab_channel=news.com.au



ΠΗΓΗ: https://www.sciencetimes.com/articles/48638/20240209/wolves-exposed-chernobyl-disaster-genetically-modified-immune-systems-mutant-canines.htm


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Με την ίδια λογική θα υπάρξουν και άνθρωποι ανθεκτικοί στις pfόλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!