Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

"Ένα παιδί hikikomori θα είναι πάντα ένα παιδί με hikikomori"

https://silomylo.github.io/alj/whatIs.html

https://www.animenewsnetwork.com/interest/2014-12-20/percentage-of-middle-aged-hikikomori-unexpectedly-high/.82412



Μια μητέρα από την Ιταλία μοιράζεται την εμπειρία της με τον γιο της, ο οποίος ήταν απομονωμένος για χρόνια.


Ο όρος "hikikomori" προέρχεται από τα ιαπωνικά και ορίζει τους ανθρώπους που απομονώνονται σε ένα δωμάτιο ή διαμέρισμα. Διατηρούν μόνο την πιο απαραίτητη επαφή με την κοινωνία. Πολλοί νέοι επηρεάζονται επίσης. Συχνά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μπροστά στον υπολογιστή. Τα βιντεοπαιχνίδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δημοφιλή.

Σε ένα βίντεο, μια Ιταλίδα μητέρα αναφέρει τώρα τις εμπειρίες της στην αντιμετώπιση του γιου της Gabriele, ο οποίος επηρεάζεται από αυτή τη διαταραχή της κοινωνικής συμπεριφοράς. Η Cinzia, η οποία δεν δίνει το επώνυμό της, τονίζει τη σημασία της κατανόησης και της υποστήριξης των ανθρώπων με αυτό το πρόβλημα. Στο τέλος, ο Gabriele βοηθήθηκε από ψυχολόγους και τη δέσμευσή του για εθελοντική εργασία.

Η Cinzia εξηγεί ότι ο Gabriele ανέπτυξε hikikomori κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων. Από την αρχή του γυμνασίου, είχε αρχίσει να απομονώνεται στο δωμάτιό του και να διακόπτει τις σχέσεις με τον έξω κόσμο.

Η μητέρα αφηγείται τους αγώνες που είχαν με την κατάσταση του Gabriele. Όλα ξεκίνησαν όταν κοιμόταν στο σχολείο. Στο σπίτι, δεν έκανε τα μαθήματά του και δεν μελετούσε. Κάθε πρωΐ υπήρχαν καβγάδες επειδή ο Gabriele δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Η μητέρα του αναγκαζόταν να τον πάει εκεί με αυτοκίνητο επειδή αρνείτο να πάρει το λεωφορείο. «Μπορούσες να καταλάβεις ότι το αγόρι δεν αισθανόταν καλά. Πάλευε», είπε ο Cinzia. Σημειώνει:

"Έχοντας ένα παιδί hikikomori σημαίνει ότι πρέπει να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας εντελώς επειδή αισθάνεστε ένοχοι και αναρωτιέστε τι κάνατε λάθος. Και μετά, επειδή πρέπει να μάθεις πώς να γίνεις γονιός από το μηδέν».

Ένα άρθρο της Ιταλικής Ένωσης Hikikomori βοήθησε την Cinzia να καταλάβει το πρόβλημα του Gabriele. Στη συνέχεια, ο γιος της βρήκε βοήθεια από ψυχολόγους.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο Gabriele επιστρέφει τώρα στο σχολείο. Ωστόσο, είναι τώρα 24 ετών και πρέπει ακόμα να ολοκληρώσει το πέμπτο έτος του γυμνασίου. Η μητέρα φοβάται ότι ο γιος της θα αποσυρθεί ξανά μόλις πλησιάσουν οι εξετάσεις απολυτηρίου.

Στην Ιαπωνία, εκτιμάται ότι το 1,2% του πληθυσμού - περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι - επηρεάζονται από αυτή την κοινωνική διαταραχή. Στην Ιταλία, ο αριθμός των hikikomori εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 100.000. Από αυτούς, περίπου 50.000 λέγεται ότι είναι νέοι. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η πρώτη ευρωπαϊκή μελέτη σε άτομα που ζουν εξαιρετικά απομονωμένες ζωές διεξήχθη στην Ισπανία το 2018. Σημείωσε ότι οι περισσότεροι από τους πληγέντες υποφέρουν από άγχος, κατάθλιψη ή ψύχωση. Κατά μέσο όρο, αυτοί οι ερημίτες ήταν περίπου 40 ετών και ζούσαν εξαιρετικά απομονωμένοι για τρία χρόνια.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα μέτρα Covid, όπως τα lockdown και η κοινωνική αποστασιοποίηση, έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα.


ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/ein-hikikomori-wird-immer-ein-hikikomori-bleiben



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΑΠΟ: 









ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κοινό έχουν η ΔΕΠΥ και ο ύπνος;

Από το γάλα στη μελατονίνη: τα μυστικά του ύπνου-βιομηχανικού συγκροτήματος
https://romanshapoval.substack.com/p/sleep?

Δείτε τι συζητήσαμε:
Γιατί τα συμπληρώματα μελατονίνης μπορεί να μας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό

Γιατί το γάλα θεωρούταν βοήθημα ύπνου

Γιατί η ΔΕΠΥ μπορεί να έχει διαγνωστεί λανθασμένα

Πώς ο ύπνος έχει γίνει ένα σκιερό επιχειρηματικό μοντέλλο

Πώς το φως του ήλιου με ακρίβεια μπορεί να αυξήσει την ποιότητα του ύπνου μας

(Όλα τα podcast είναι δωρεάν)


publication_id=898281&post_id=141499828&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!