Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Τρανς τρόφιμος φυλακών που σκότωσε μωρό και αυτοπροσδιορίζεται ως μουσουλμάνα μηνύει εφημέριο επειδή φέρεται να μην επιτρέπει το χιτζάμπ



Ένας τρανσέξουαλ κρατούμενος που εκτίει ποινή 55 ετών για τον στραγγαλισμό μέχρι θανάτου της 11 μηνών θετής κόρης του κατέθεσε αγωγή εναντίον του εφημέριου της φυλακής επειδή φέρεται να του απαγόρευσε να φοράει χιτζάμπ έξω από το κρεββάτι του, παρά το γεγονός ότι ταυτοποιήθηκε ως μουσουλμάνα.

Η Autumn Cordellionè, γνωστός και ως Jonathan C. Richardson, εκτίει επί του παρόντος την ποινή του στο Branchville Correctional Facility, μια κρατική φυλακή ανδρών του Τμήματος Σωφρονισμού της Ιντιάνα.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στις 30 Νοεμβρίου και περιήλθε στην κατοχή του Fox News Digital, ένας εφημέριος της φυλακής είπε στον Richardson ότι το χιτζάμπ δεν επιτρεπόταν να φοριέται έξω από τον άμεσο χώρο του κρεββατιού του. Ο Richardson ζητά αποζημίωση 150.000 δολλαρίων και τη δυνατότητα να φοράει το χιτζάμπ, όπως λέει  «οπουδήποτε πηγαίνω μέσα στις εγκαταστάσεις».

«Τον ενημέρωσα ότι φοράω το χατζίμπ [sic] για να καλύψω το κεφάλι και τα αυτιά μου για λόγους σεμνότητας, καθώς είμαι μια μουσουλμάνα τρανς γυναίκα», είπε ο Richardson στην αγωγή.

Ο εφημέριος στη συνέχεια ενημέρωσε τον Richardson ότι η αναφερόμενη θρησκευτική του προτίμηση είναι το "Wiccan", μια παγανιστική θρησκεία με επίκεντρο τη Γη με αρσενικό θεό και θεά του φεγγαριού, "και απάντησα ότι είμαι εκλεκτικός ασκούμενος που είναι μέλος της Θεοσοφικής Εταιρείας στην Αμερική", ισχυρίστηκε ο Richardson στην καταγγελία.

«Ασκώ μια ποικιλλία θρησκειών προκειμένου να προσαρμόσω τις πνευματικές μου πεποιθήσεις στις πνευματικές μου ανάγκες», ανέφερε ο Richardson στην αγωγή.

Ο Richardson ισχυρίστηκε ότι η 14η τροπολογία του, ή η ρήτρα ίσης προστασίας, παραβιάστηκε από την υποτιθέμενη άρνηση του εφημέριου να τον αφήσει να φορέσει το χιτζάμπ.

"Οι άνδρες ισλαμιστές ασκούμενοι επιτρέπεται να φορούν τα kufis τους σε όλη την εγκατάσταση και δεν περιορίζονται μόνο στους χώρους των κρεββατιών τους", ανέφερε η καταγγελία.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο εφημέριος παραβίασε τα δικαιώματά του στην Όγδοη Τροπολογία κατά της σκληρής και ασυνήθιστης τιμωρίας και ισχυρίστηκε ότι υπέστη «παρενόχληση και γελοιοποίηση» από άλλους μουσουλμάνους κρατούμενους.

«Θα πρέπει να γνωρίζει, ως εφημέριος, το στίγμα και την ντροπή που αποδίδεται στις μουσουλμάνες γυναίκες όταν μένουν ακάλυπτες και χωρίς χιτζάμπ», έγραψε ο Richardson στην καταγγελία.

«Οι γυναίκες θεωρούνται πόρνες, μοιχαλίδες και ότι κυνηγούν άνδρες από την ισλαμική κοινωνία τόσο μέσα όσο και έξω από τη φυλακή. Με απέφυγαν, με έκαναν κοινωνικό παρία και ανάμεσα στη δική μου θρησκευτική κοινότητα».

Το Fox News Digital επικοινώνησε με το Σωφρονιστικό Τμήμα της Ιντιάνα για σχόλια από τον εφημέριο, αλλά η εγκατάσταση είπε ότι δεν σχολιάζει τις εκκρεμείς δικαστικές διαφορές. Ο εφημέριος επίσης δεν μπορούσε να προσεγγιστεί.

Το Fox News Digital ανέφερε προηγουμένως ότι ο Richardosn, ο οποίος καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια αφού στραγγάλισε μέχρι θανάτου την 11 μηνών θετή κόρη του το 2001, μήνυσε το Σωφρονιστικό Τμήμα της Ιντιάνα επειδή δεν έκανε δεκτή την επιθυμία του να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εκπροσωπεί τον Richardson σε αυτή την αγωγή.


ΠΗΓΗ: Trans inmate who killed baby and identifies as Muslim woman sues chaplain for allegedly not allowing hijab (endtimeheadlines.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!