Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Συγγραφέας της "Correctiv": "Αναπτύσσω δράσεις και εφευρίσκω ιστορίες" Αυτοέκθεση που δεν σας αποκαλύπτει κανένα σημαντικό μέσο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΘΛΙΒΕΡΟ "ΕΛΕΓΚΤΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ"


Ένα από τα πιο παρεξηγημένα μαθήματα της Iστορίας είναι ότι εκείνοι που κάνουν κακό ή χρησιμοποιούν βρώμικες μεθόδους μερικές φορές το ανακοινώνουν ή τουλάχιστον δεν το καταστρέφουν. Στο «Ο Αγών μου» του Χίτλερ μπορούσε κανείς να διαβάσει τι επρόκειτο να ακολουθήσει υπό την κυριαρχία του. Ακόμα και εκείνοι που μελετούσαν προσεκτικά τον Λένιν μπορούσαν να ξέρουν τι επρόκειτο να συμβεί. Το πρόβλημα – τότε όπως και τώρα: Πολύ λίγοι άνθρωποι διαβάζουν τέτοιες «οδηγίες». Και ακόμη λιγότερο να τα παίρνουν στα σοβαρά.

Όχι, δεν πρόκειται για το διαμέτρημα που μόλις περιέγραψα και δεν θέλω να κάνω παραλληλισμό. Είναι, ωστόσο, όλα σχετικά με τον μηχανισμό. Και είναι το ίδιο με τον Jean Peters. Ήταν ένας από τους συντάκτες του άρθρου «Νέα Δεξιά: Μυστικό σχέδιο κατά της Γερμανίας» σχετικά με μια ιδιωτική ανταλλαγή απόψεων στη λίμνη Lehnitz, όχι μακριά από το Πότσνταμ, την οποία ο κρατικά χρηματοδοτούμενος οίκος μέσων ενημέρωσης «Correctiv» κατασκεύασε ως «μυστική συνάντηση» με σχέδιο απέλασης. Και μάλιστα το συνέδεσε με τη Διάσκεψη του Wannsee, όπου οι Ναζί προετοίμασαν τη δολοφονία εκατομμυρίων Εβραίων.


Η Wikipedia, η οποία δυσφημεί μαζικά τους μη αριστερούς, αλλά επικεντρώνεται περισσότερο στα θετικά στην περίπτωση των κοκκινοπράσινων όπως ο Peters, γράφει γι' αυτόν: "Jean Peters (* 1984, άλλα ψευδώνυμα: Paul von Ribbeck, Gil Schneider, Sven Ansvar, Jessica Gräber, Conny Runner και πολλοί άλλοι.) είναι Γερμανός δημοσιογράφος, συγγραφέας και performance artist. Είναι περισσότερο γνωστός ως ιδρυτικό μέλος της Peng Collective, με την οποία κέρδισε το Βραβείο Ειρήνης του Άαχεν το 2018 και μέσω της έρευνάς του στο Correctiv.

Το γεγονός ότι ένας από τους συγγραφείς της ιστορίας "Secret Meeting" του Correctiv είναι καλλιτέχνης δράσης θα πρέπει να σας κάνει καχύποπτους. Εάν αυτή η δυσπιστία σας οδηγήσει στον ιστότοπο του 40χρονου, θα βρείτε ένα υπο-στοιχείο "Τακτικές σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης". Ακόμη και αυτός ο όρος δεν ακούγεται σαν ανεξάρτητη, κριτική δημοσιογραφία.

Ωστόσο, το περιεχόμενο του υποστοιχείου τα έχει όλα. Ο Peters γράφει: «Αναπτύσσω δράσεις και επινοώ ιστορίες με τις οποίες παρεμβαίνω σε πολιτικά και οικονομικά γεγονότα».

https://reitschuster.de/post/framing-gegen-afd-entlarvt-es-gab-keinen-masterplan-remigration/

Στην πραγματικότητα, ο Peters πέτυχε να το κάνει στο θέμα της υποτιθέμενης «μυστικής συνάντησης» (Σ.τ.Μ. του AfD).

Ο καλλιτέχνης συνεχίζει γράφοντας για αυτές τις επινοημένες ιστορίες: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσελκύσουμε την προσοχή με την κατάλληλη στρατηγική για τα μέσα ενημέρωσης, να τονώσουμε την κοινωνική συζήτηση και έτσι να συμβάλουμε στην αλλαγή».

Ο Peters ήταν επίσης επιτυχής σε αυτό.

Και συνεχίζει: «Τα όργανά μου προέρχονται από τον καλλιτεχνικό, ακτιβιστικό, δημοσιογραφικό, νομικό και τεχνολογικό τομέα».

Αυτό έπρεπε να γίνει αντιληπτό.

Ο Peters συνεχίζει: «Ενεργήσαμε ως Εκπρόσωποι Τύπου μεγάλων εταιρειών όπως η Google και η Vattenfall, κατασκευάζοντας drones που πετούσαν πάνω από υπηρεσίες πληροφοριών και Twitter bots που κυνηγούσαν σεξιστές. Ζητήσαμε κλοπές στα σούπερ μάρκετ και ενδοευρωπαϊκή βοήθεια διαφυγής – εγκλήματα που πρέπει να συμβάλλουν στην κοινωνική δικαιοσύνη. Συμπερασματικά: Αναπτύξαμε τεχνικές εκστρατείας χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της πολιτικής ανυπακοής και της ανατροπής και ενσωματώσαμε την τέχνη, το hacking και τον ακτιβισμό».

Η επιχείρηση «μυστικής συνάντησης» ήταν σίγουρα ανατρεπτική – ειδικά επειδή υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η Correctiv συνεργάστηκε με τη μυστική υπηρεσία – το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος. Και η ενέργεια ήταν επίσης προφανώς ποινικό αδίκημα - επειδή η κατασκοπεία σε αυτή τη μορφή προφανώς παραβίασε το νόμο.

Είναι επίσης συναρπαστικό του οποίου το όνομα εξακολουθεί να εμφανίζεται στον ιστότοπο του Peter: «Το 2019 και το 2020, πέρασα τον περισσότερο χρόνο μου δουλεύοντας ως συγγραφέας για το περιοδικό ZDF Royale, όπου ερευνήσαμε διάφορα πολιτικά θέματα και αναπτύξαμε εκστρατείες με την ομάδα του Jan Böhmermann».

Όταν πρόκειται για άθλια αναταραχή και προπαγάνδα, το όνομα Böhmermann είναι προφανώς απαραίτητο. Ακριβώς όπως το ZDF.

Τουλάχιστον εξίσου εκπληκτικό με τις ίδιες τις δηλώσεις είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στην αρχική σελίδα του Peters. Αυτό δείχνει σαφώς ότι δεν φαίνεται να έχει καμμία επίγνωση του προβλήματος και δεν ντρέπεται για τέτοιες μεθόδους, αλλά, αντίθετα, είναι περήφανος γι' αυτές.

Ωστόσο, η τακτική του δεν είναι νέα ούτε καν πρωτότυπη. Μοιάζουν σαν να προέρχονται από τα εγχειρίδια της KGB και της Στάζι, κεφάλαιο Αποσύνθεση.

Επίσης, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, σχεδόν κανείς, ειδικά από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, δεν έχει αναζητήσει τι ασχολείται και καυχιέται ο Peters.

Ένα εγκληματικό επεισόδιο στο παρελθόν του Peter αποκρύπτεται επίσης: Το 2016, μεταμφιεσμένος σε κλόουν, επιτέθηκε στο σημερινό μέλος του AfD της Bundestag, Beatrix von Storch, σε μια εσωκομματική εκδήλωση και της πέταξε μια τούρτα στο πρόσωπο με πλήρη δύναμη. Έκτοτε, η von Storch αναγκάστηκε να καταφύγει σε αστυνομική προστασία.

Αλλά ενώ τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης πάντα «πλαισιώνουν» τους επικριτικούς δημοσιογράφους με προσθήκες όπως «αμφιλεγόμενες» ή κάτι παρόμοιο, όλοι όσοι μπόρεσα να ελέγξω εν κινήσει κρύβουν την αναφορά στο παρελθόν του Peters.

Κάτι που είναι λογικό. Επειδή κρίσιμες πληροφορίες γι 'αυτόν θα έφερναν τη δράση της Correctiv σε ανυποληψία. Και έτσι έρχονται σε αντίθεση με την αφήγηση και τον μεγάλο στόχο της δυσφήμισης της αντιπολίτευσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Peters μπορεί να αισθάνεται τόσο ασφαλής με το εκπληκτικό του άνοιγμα.

ΥΓ - Η Correctiv φαίνεται να με διαβάζει. Ένας αναγνώστης έγραψε στα σχόλια: Εν τω μεταξύ, η σελίδα έχει προσαρμοστεί/διορθωθεί/ξαναγραφτεί. Τώρα (από τις 6:41 μ.μ.) λέει: «Τώρα εργάζομαι ως ερευνητής δημοσιογράφος στη Correctiv, τη μεγαλύτερη εταιρεία μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία προσανατολισμένη προς το κοινό καλό. Πριν από αυτό, ανέπτυξα δράσεις με τις οποίες παρενέβην σε πολιτικά και οικονομικά γεγονότα».

Μπορείτε να βρείτε το ιστορικό των αλλαγών εδώ:
https://web.archive.org/web/20240000000000000*/https://www.jeanpeters.de/tactical-media/


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/correctiv-autor-ich-entwickele-aktionen-und-erfinde-geschichten/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΥΤΟ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Συνεργάστηκαν οι γερμανικές εγχώριες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, μέ δημοσιογράφους του 'Correctiv' γιά νά δυσφημίσουν την "Alternative für Deutschland" (AfD) (Εναλλακτική γιά τήν Γερμανία) καί νά υποκινήσουν τό σημερινό κύμα διαμαρτυριών «κατά της δεξιάς»; ; ;.....


https://odysseiatv.blogspot.com/2024/01/correctiv-alternative-fur-deutschland.html



Διαμαρτυρίες στο Βερολίνο: "Ανοιχτές μύτες, κλωτσιές στο κεφάλι"
Σημαντική συσσώρευση «δημοκρατικότατων» μεθόδων στον αγώνα «ενάντια στη δεξιά»
https://reitschuster.de/post/demo-in-berlin-die-nase-blutig-schlagen-die-birne-eintreten/



Η παγίδευση του AfD αποκαλύφθηκε: «Δεν υπήρχε γενικό σχέδιο μετανάστευσης»
Μια βίλα κοντά στο Πότσνταμ πιστεύεται ότι είναι η σκηνή μιας υποτιθέμενης «συνάντησης με σκοπό την απέλαση μεταναστών» που διοργανώθηκε από δεξιούς εξτρεμιστές. «Κανείς δεν έπρεπε να γνωρίζει για αυτή τη συνάντηση», υπαινίχθηκαν οι χρηματοδοτούμενοι από το κράτος «ελεγκτές γεγονότων» της "Correctiv". «Υψηλόβαθμοι πολιτικοί του AfD, νεοναζί και οικονομικά ισχυροί επιχειρηματίες συναντήθηκαν τον Νοέμβριο σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο Πότσνταμ», σύμφωνα με τη συλλογικότητα των συγγραφέων. «Δεν σχεδίαζαν τίποτα λιγότερο από την απέλαση εκατομμυρίων ανθρώπων από τη Γερμανία. Αυτό που σχεδιάζεται εκεί αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια επίθεση στην ύπαρξη ανθρώπων. Και δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια επίθεση στο σύνταγμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας».

[...] η κρατική τηλεόραση...και τα πειθήνια μέσα ενημέρωσης όρμησαν στο ψητό. Επιτέλους, είχαν έναν λόγο να συνεργαστούν για να δυσφημίσουν το AfD, το οποίο γίνεται όλο και πιο ισχυρό. Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε για ένα «διαβολικό σχέδιο» που οι «δεξιοί εξτρεμιστές» είχαν συζητήσει στο Πότσνταμ πώς να απελάσουν εκατομμύρια ανθρώπους από τη Γερμανία.

Τώρα η υποτιθέμενη «συνάντηση απέλασης» αποδεικνύεται ότι είναι μια λαϊκιστική επίδειξη: Ο ιδιοκτήτης του Landhotel Adlon έκανε την πρώτη του δημόσια δήλωση. Το ίδιο το γεγονός ότι η "Correctiv" τον περιγράφει ως οικοδεσπότη της συνάντησης περιγράφεται από τον Wilhelm Wilderink στη «Neue Zürcher Zeitung» ως «απολύτως παράλογο».

Σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, ο σύμβουλος διαχείρισης έχει επενδύσει ένα επταψήφιο ποσό για να ανακαινίσει το ακίνητο, το οποίο χτίστηκε το 1926/27. Αλλά μένει έξω από τη διαχείριση της εξοχικής κατοικίας. Αντίθετα, ο οικοδεσπότης της συνάντησης ήταν ο οδοντίατρος από το Ντύσσελντορφ Gernot Morig, τον οποίο η «FAZ» θεωρεί ως «στενά συνυφασμένο με δεξιές εξτρεμιστικές δομές».

Σύμφωνα με τον Wilderink, η συνάντηση στις 25 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, την οποία ο "Correctiv" έχει διαφημίσει ως «μυστική συνάντηση», ήταν κάθε άλλο παρά μυστική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κατάλυμα ήταν ελεύθερα προσβάσιμο και υπήρχαν και άλλοι επισκέπτες εκτός από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο. «Τίποτα κακό δεν έχει ειπωθεί εδώ», τίποτα που να είναι αντίθετο με το γερμανικό σύνταγμα ή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή που να υποκινεί το μίσος.

«Δεν έγινε ποτέ λόγος για απέλαση Γερμανών πολιτών»

Οι αυτοαποκαλούμενοι «ελεγκτές γεγονότων» του Correctiv δεν παραθέτουν αυτολεξεί από τη συνάντηση, αλλά αναφέρονται σε «πάρα πολλές πηγές», αλλά χωρίς να γίνονται συγκεκριμένοι. Όταν ρωτήθηκε από τη «Neue Zürcher Zeitung» αν υπάρχει διαθέσιμο πλήρες κείμενο της εκδήλωσης, ο αρχισυντάκτης Justus von Daniels παρέμεινε σιωπηλός. Η προστασία των πηγών είναι «η πιο σημαντική αρχή της δουλειάς μας», είπε. 😂😂😂

Στο ερώτημα αν έγινε ρητή συζήτηση για ένα «γενικό σχέδιο μετανάστευσης» στο Πότσνταμ, οι «ερευνητές δημοσιογράφοι» απάντησαν μόνο με αναφορά στο κείμενο. Αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη κυριολεκτική παραπομπή σε αυτό. Πόσο αξιόπιστο είναι ότι από τους είκοσι περίπου επιλεγμένους συμμετέχοντες από το δεξιό και δήθεν ακροδεξιό περιβάλλον, αρκετοί άνθρωποι αποκάλυψαν το περιεχόμενο μιας ιδιωτικής εκδήλωσης στους δημοσιογράφους με τόση λεπτομέρεια, αναρωτιέται η παραδοσιακή ελβετική εφημερίδα.

«Δεν υπήρξε μυστική συνάντηση, δεν υπήρξε γενικό σχέδιο για τη μετανάστευση, δεν υπήρξε ποτέ καμία συζήτηση για την απέλαση των Γερμανών πολιτών», συνοψίζει ο άνθρωπος του CDU Wilderink, [...] Η "Correctiv" είχε δημιουργήσει «ένα κατασκεύασμα ψεμμάτων γύρω από το γεγονός μιας συνάντησης, το οποίο δεν μπορεί να υποστηριχθεί σε κανένα σημείο». 
https://reitschuster.de/post/framing-gegen-afd-entlarvt-es-gab-keinen-masterplan-remigration/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!