Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Αλί και τρισαλί!!!!!! - Ενεργειακός παραλογισμός: Μία ακόμη εβδομάδα, μία ακόμη ιστορία συμφοράς EV

Από τα πάθια και τους καημούς ενός ταλαίπωρου ιδιοκτήτη EV - Επεισόδιο ...χάσαμε τον λογαριασμό


Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι νέο στο χρονικό των καταστροφών και των δεινών στην χώρα των ηλεκτρικών οχημάτων κάθε εβδομάδα.

Πραγματικά, αρκετές φορές κάθε εβδομάδα, αλλά δεν έχω το προσωπικό εύρος ζώνης για να γράψω για όλα αυτά.

Η μεγάλη ιστορία θλίψης αυτής της εβδομάδας από την χώρα των ηλεκτρικών οχημάτων ξεφυτρώνει από ένα μέσο ενημέρωσης στη Φάρμα των Ζώων που ονομάζεται ο Καναδάς του Justin Trudeau, αλλά σχετίζεται με την αγορά των ΗΠΑ και ισχύει εξίσου για κάθε άλλο έθνος επί Γης που ήταν αρκετά ανόητο για να υιοθετήσει εντελώς ανέφικτες εντολές EV. 


Ο καναδικός Τύπος αναφέρει ότι μια νέα μελέτη δοκιμών σύγκρουσης έχει ανακαλύψει αυτό που καθένας που διαθέτει κριτική σκέψη, γνωρίζει εδώ και χρόνια, δηλαδή ότι τα προστατευτικά κιγκλιδώματα των αυτοκινητοδρόμων της χώρας δεν είναι αρκετά ισχυρά για να αντέξουν τη δύναμη των ηλεκτρικών οχημάτων που ζυγίζουν 1.000 - 4.000 λίβρες περισσότερο από τους ομολόγους τους που κινούνται με φυσικό αέριο.


Ω, μα τί μου λέτε! Παρακαλώ, πείτε μας περισσότερα.


Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την εν λόγω ιστορία:

Τα ηλεκτρικά οχήματα που συνήθως ζυγίζουν περισσότερο από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα μπορούν εύκολα να συντριβούν μέσα από χαλύβδινα προστατευτικά κιγκλιδώματα αυτοκινητοδρόμων που δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν την επιπλέον δύναμη, εγείροντας ανησυχίες για το σύστημα οδικής ασφάλειας του έθνους, σύμφωνα με στοιχεία δοκιμών σύγκρουσης που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα.

Τα ηλεκτρικά οχήματα συνήθως ζυγίζουν 20% έως 50% περισσότερο από τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο, χάρη στις μπαταρίες που μπορούν να ζυγίζουν σχεδόν όσο ένα μικρό αυτοκίνητο που κινείται με φυσικό αέριο. 

Και έχουν χαμηλότερα κέντρα βάρους. Λόγω αυτών των διαφορών, τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μπορούν να κάνουν ελάχιστα για να σταματήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα από το να σπρώχνουν μέσα από εμπόδια που συνήθως κατασκευάζονται από χάλυβα.

Το περασμένο φθινόπωρο, οι μηχανικοί στο Midwest Roadside Safety Facility της Νεμπράσκα παρακολούθησαν ένα ηλεκτροκίνητο ημιφορτηγό να πέφτει προς ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα εγκατεστημένο στο πεδίο δοκιμών της εγκατάστασης στην άκρη του τοπικού δημοτικού αεροδρομίου. Το Rivian R1T του 2022 σχεδόν 4 τόνων (3,6 μετρικών τόνων) έσπασε το μεταλλικό προστατευτικό κιγκλίδωμα και μετά βίας επιβράδυνε μέχρι που χτύπησε ένα τσιμεντένιο φράγμα στην άλλη πλευρά.

«Γνωρίζαμε ότι θα ήταν μια εξαιρετικά απαιτητική δοκιμή του συστήματος οδικής ασφάλειας», δήλωσε ο Cody Stolle με την εγκατάσταση. «Το σύστημα δεν φτιάχτηκε για να χειρίζεται οχήματα μεγαλύτερα από 5.000 λίβρες».

[Τέλος]


Ώ ρε μανούλα μου!


Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό ως πρακτικό ζήτημα για τα εκατομμύρια μίλια αυτοκινητοδρόμων, κρατικών δρόμων, επαρχιακών δρόμων και οποιουδήποτε άλλου δρόμου όπου απαιτούνται προστατευτικά κιγκλιδώματα; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι, αν πραγματικά αντικαταστήσουμε τα περισσότερα αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης με βαρύτερα ηλεκτρικά οχήματα, όλα τα προστατευτικά κιγκλιδώματα θα πρέπει να αντικατασταθούν με μοντέλλα βαρύτερου τύπου, επειδή αυτά που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους θα ήταν εκεί μόνο για φιγούρα.


Σκεφτείτε πόσα δισεκατομμύρια - τρισεκατομμύρια, ακόμη - δολλάρια θα κοστίσουν με την πάροδο του χρόνου.

Τώρα, σκεφτείτε το εξής: Τι πρόκειται να συμβεί όταν οι σχεδιαστές δρόμων αρχίσουν τελικά να πιέζουν πραγματικά τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για το γεγονός ότι οι ίδιοι οι δρόμοι δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν την πίεση αυτών των πολύ βαρύτερων ηλεκτρικών οχημάτων και διαλύονται και αφήνονται να χρειάζονται επισκευή ή πλήρη εκ νέου ασφαλτόστρωση χρόνια νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν;


Αυτή είναι η πραγματικότητα, παιδιά, και όχι μία υπόθεση. Σύντομα θα έλθει οπωσδήποτε σε ακρόαση νομοθετικής επιτροπής ή επιτροπής μεταφορών στην πρωτεύουσα της πολιτείας σας.


Σκεφτείτε πόσα τρισεκατομμύρια δολλάρια θα κοστίσει αυτή η απόλυτη πραγματικότητα στις κοινωνίες μας τις επόμενες δεκαετίες. Αλλά δεν πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτό τώρα, διότι οι πολιτικοί το βρίσκουν πολύ άβολο.


Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα!




Γνωρίζετε όλους αυτούς τους πολυεπίπεδους χώρους στάθμευσης που έχουν κατασκευαστεί στις σύγχρονες κοινωνίες μας τις τελευταίες δεκαετίες; Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς μόνο στις ΗΠΑ. Ο αριθμός παγκοσμίως ανέρχεται σε εκατομμύρια. Πολλά εκατομμύρια από αυτούς.


Πόσες από αυτές τις πολυεπίπεδες εγκαταστάσεις στάθμευσης από σκυρόδεμα πιστεύετε ότι χτίστηκαν για 8,000 lb. EV στο μυαλό, αντί για 5,000 lb. αυτοκίνητα κινητήρα εσωτερικής καύσης; Πιθανώς θα σκεφθείτε ότι ο αριθμός θα πλησίαζε το μηδέν.


Ναι, είναι κι αυτό ένα θεματάκι. Τώρα, σκεφτείτε πόσα τρισεκατομμύρια δολλάρια για την ενίσχυση και την αντικατάσταση όλων αυτών των υποβαθμισμένων χώρων στάθμευσης θα κοστίσουν στην κοινωνία μας, όλα στο όνομα του «να κάνουμε κάτι» για τον μπαμπούλα του κλίματος.


Τώρα, προσθέστε όλα αυτά στα τρισεκατομμύρια δολλάρια που θα μας κοστίσει να διπλασιάσουμε ή να τριπλασιάσουμε την παραγωγική ικανότητα στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο για να φιλοξενήσουμε το πρόσθετο φορτίο της φόρτισης αυτών των εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν λάβει εντολή από τον Μπάιντεν, τον Τρυντώ, την ΕΕ και άλλες ψυχοπαθείς ελίτ της παγκοσμιοποίησης τα τελευταία 5 χρόνια.


Από πού θα προέλθουν όλα αυτά τα χρήματα; 


Όλες αυτές οι χώρες που θεσπίζουν αυτές τις εντολές είναι ήδη υπερχρεωμένες - στις ΗΠΑ, το ομοσπονδιακό χρέος μας υπερβαίνει ήδη το ετήσιο ΑΕΠ μας και αυξάνεται κατά δεκάδες δισεκατομμύρια δολλάρια κάθε μέρα.


Η McKinsey & Co. εκτίμησε σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν από ένα χρόνο ότι το συνολικό κόστος αυτής της ενεργειακής μετάβασης θα φτάσει τα 275 τρισεκατομμύρια δολλάρια παγκοσμίως. Η ενίσχυση ή η αντικατάσταση όλων των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, των δρόμων και των γκαράζ στάθμευσης στη γη δεν εξετάστηκε σε αυτή τη μελέτη.


Λοιπόν, ποιο θα είναι το πραγματικό κόστος στο τέλος της ημέρας - 400 τρισεκατομμύρια δολλάρια; 500 τρισεκατομμύρια δολλάρια; Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση του νομίσματος θα μας κάνουν να μιλάμε σύντομα για τετράκις εκατομμύρια; Μην γελάτε - αυτό έρχεται, και νωρίτερα από ό, τι νομίζετε.


Αυτές οι ελίτ μας έχουν αναγκάσει να ζούμε σε έναν πλήρη φανταστικό κόσμο που, αν δεν αντιστραφεί σύντομα, θα καταλήξει να καταρρεύσει όλα όσα εμείς και γενιές προγόνων εργαστήκαμε για να δημιουργήσουμε. Όλα 


στο όνομα της γονυκλισίας στους θεούς 


του κλίματος.

Αυτό για τώρα.





ΠΗΓΗ: https://blackmon.substack.com/p/thursdays-energy-absurdity-another?publication_id=712558&post_id=141270679&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΙΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ! Σ. ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=Sakn8jdJprw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!