Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

ΟΥΠΣ!! - Ενεργειακός παραλογισμός: Εκείνη τη στιγμή που ανακαλύπτετε ότι τα ελαστικά του ηλεκτρικού οχήματός σας είναι καλά μόνο για 7.000 μίλια...

Επεισόδιο 1,345,972 της δραματικής σαπουνόπερας "Μάνα, γιατί με γέννησες και πήρα ηλεκτρικό - Τα πάθια κι οι καημοί ενός ταλαίπωρου και βασανισμένου ιδιοκτήτη EV - τώρα σε κάποιον δρόμο της πόλης σας"

Καλλιτεχνικό πατινάζ με αυτοκίνητο - Ελαστικό-τζάμι για φαντασμαγορικές γλύστρες!!!!!!


Μερικές από αυτές τις ιστορίες περί ηλεκτρικών αυτοκινήτων φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές. Αλλά τότε πάντα αποδεικνύονται αληθινές, κάτι που είναι τόσο διασκεδαστικό.

Η Miami Herald μία από τις πιο αριστερές εφημερίδες που εξακολουθούν να επιβιώνουν σε αυτή τη χώρα - έχει μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τους θρήνους των τοπικών ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων που σοκάρονται όταν ανακαλύπτουν ότι το λαμπερό νέο τους αυτοκίνητο με όλη αυτή την υπέροχη (και άχρηστη) ροπή δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στις υποσχέσεις του. Η αυτονομία της μπαταρίας είναι φυσικά μικρότερη από αυτή που διαφημίζεται. Ο οικιακός φορτιστής κοστίζει πολύ περισσότερο από ό, τι σας λέει εκ των προτέρων ο πωλητής ότι θα κόστιζε. Και η εύρεση ενός δημόσιου φορτιστή που είναι πραγματικά σε κατάσταση λειτουργίας έχει αποδειχθεί ένας ζωντανός εφιάλτης.😂😂😂


Αλλά δεν πειράζει όλα αυτά: Και τι θα λέγατε για αυτή τη ροπή που μπορείτε να απολαύσετε σε όλες αυτές τις ζώνες ταχύτητας 35 mph στην κυκλοφορία που αποτελούν πανταχού παρόντα χαρακτηριστικά του τοπίου του Μαϊάμι, ε; Γιατί, μπορείτε να πάτε 0 έως 60 σε 3 δευτερόλεπτα! Εκτός, λοιπόν, που στην πραγματικότητα δεν έχετε ποτέ την ευκαιρία να το κάνετε αυτό, έτσι;


Αλλά παρεκκλίνω. Η σημερινή ιστορία EV από την Miami Herald περιγράφει λεπτομερώς τα βάσανα των τοπικών οδηγών EV να κάνουν περισσότερα από 5.000 μίλια με τα απίστευτα ακριβά ελαστικά τους προτού χρειαστεί να τα αντικαταστήσουν.😂😂😂


Ακολουθεί ένα βασικό απόσπασμα από την ιστορία:

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά όταν ο Neil Semel είδε την ηλεκτρική Mercedes EQS 450+ σε μια αντιπροσωπεία του Pompano Beach. Το sedan ήταν το τέλειο κομψό μαύρο χρώμα που ήθελε η σύζυγός του, είχε μόνο 2.200 μίλια και και στους δύο άρεσε η ιδέα να ξεφύγουν από τη βενζίνη.

«Πάντα οδηγούσα κινητήρες εσωτερικής καύσης και σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να προσπαθήσω να σώσω τον πλανήτη»😂😂😂, δήλωσε ο Semel.

Αλλά μετά από λιγότερα από 5.000 μίλια οδήγησης γύρω από τη γειτονιά του Boca Raton, ο Semel σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε ότι κάποια βασικά - και πολύ ακριβά - εξαρτήματα είχαν ήδη φθαρεί. Τα .......Ε Λ Α Σ Τ Ι Κ Α. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

[Τέλος]

Hah, hah hah hah haaaaahhh!!!!!!

Παιδιά, τέτοια πράγματα απλά δεν μπορείτε να τα βγάλετε από το μυαλό σας.

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα!


Δείτε αυτό το απόσπασμα από την ιστορία:

"Αν κάποιος με κοίταζε και έλεγε, κύριε Semel, θα λατρέψετε αυτό το αυτοκίνητο, αλλά σε περίπου 7.000 μίλια θα πρέπει να πληρώσετε 1.400 ή 1.500 δολλάρια για να αντικαταστήσετε τα ελαστικά, δεν θα είχα αγοράσει το αυτοκίνητο", δήλωσε ο Semel.

Για πολλούς οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων στη Φλόριντα - τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων του έθνους - η πρόωρη φθορά των ελαστικών έχει γίνει ένα απροσδόκητο μαύρο σημάδι στα οχήματα που προωθούνται ως μια πράσινη φιλική προς το κλίμα επιλογή στα αυτοκίνητα που καταναλώνουν φυσικό αέριο. Στο EV Garage Miami, ένα συνεργείο επισκευής Sweetwater που εξυπηρετεί 90% ηλεκτρικά οχήματα, ο επικεφαλής τεχνικός Jonathan Sanchez δήλωσε ότι τα ελαστικά είναι το πιο συχνό πράγμα για το οποίο έρχονται οι πελάτες - ανεξάρτητα από το μοντέλλο ή τη μάρκα EV που οδηγούν.😂😂 (σσ. καλορίζικα! θα χαρούμε να σας τα αλλάξουμε σε λίγους μήνες πάλι!!!) 

Τα χιλιόμετρα των ελαστικών μπορεί να διαφέρουν ευρέως φυσικά, αλλά είπε ότι αλλάζει συχνά ελαστικά EV σε μόλις 8.000 έως 10.000 μίλια - το ένα τέταρτο ή ακόμα και το πέμπτο της τυπικής φθοράς ελαστικών σε ένα αυτοκίνητο που καίει αέριο.

[Τέλος]

"Το ένα τέταρτο ή ακόμα και το πέμπτο της τυπικής φθοράς ελαστικών σε ένα αυτοκίνητο που καίει αέριο."


Το πραγματικά ξεκαρδιστικό μέρος είναι ότι αυτό αποτελεί έκπληξη για οποιονδήποτε, δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά οχήματα ζυγίζουν πάνω από 1,000 λίβρες περισσότερο από το συγκρίσιμο αυτοκίνητο με φυσικό αέριο.


Και απλά περιμένετε μέχρι όλη αυτή η γελοιότητα που θα δούμε σε αριστερές εφημερίδες όπως η Miami Herald αν υπάρχουν ακόμα, δηλαδή - όταν οι τοπικές και πολιτειακές κυβερνήσεις καταλάβουν ότι όλο αυτό το πρόσθετο βάρος από χιλιάδες, ακόμη και εκατομμύρια, επιπλέον ηλεκτρικά οχήματα σκίζει το πεζοδρόμιο στους δρόμους τους πολύ πιο γρήγορα από ό, τι περίμεναν. Από πού, άρα γε, θα προέλθουν όλα τα δισεκατομμύρια επιπλέον δολλάρια συντήρησης δρόμων;


Ω, απλά ανυπομονώ να καταγράψω όλη αυτή την γελοιότητα εδώ στο Substack.


Αυτά για τώρα.


ΠΗΓΗ: https://blackmon.substack.com/p/tuesdays-energy-absurdity-that-time?publication_id=712558&post_id=141196487&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο ενεργειακός παραλογισμός της εβδομάδας: Η Volvo σταματά τη χρηματοδότηση για την επιχείρηση EV Polestar

https://blackmon.substack.com/p/the-energy-absurdity-of-the-week-d29?publication_id=712558&post_id=141307510&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email

Φτου! Οι "επιτυχίες" συνεχίζουν να έρχονται για τους προωθητές της φαντασίας των EV. 

Η Volvo, ένας από τους πρώτους φορείς στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσε χθες ότι θα σταματήσει κάθε χρηματοδότηση στο επιχειρηματικό όχημα για την πρώιμη μετακίνησή της, την Polestar. 

Όπως η Wall Street Journal αναφέρει, η ανακοίνωση της Volvo έρχεται μετά την ακύρωση από τη Renault μιας προγραμματισμένης IPO για μια παρόμοια μονάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ονομάζεται Ampere, καθώς και τη μείωση της χρηματοδότησης και της παραγωγής της Ford για το περίφημο, υπερδιαφημισμένο και χαμηλής απόδοσης F-150 Lightning.

Όλα αυτά είναι η τελευταία απόδειξη ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες αφυπνίζονται στην πραγματικότητα μιας πολύ πιο περιορισμένης αγοράς για αυτά τα εξειδικευμένα προϊόντα από ό, τι είχε υποσχεθεί η Jennifer Granholm. Πηγαίνετε φιγούρα. Τόσο δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένας τέτοιος οραματιστής όπως ο Granholm μπορεί να κάνει λάθος, αλλά έτσι είναι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!