Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Απόψε, κάτι διαφορετικό...: Τα αυτοκίνητα του James Bond (1962-1985)


Το franchise ταινιών James Bond θα γιορτάσει σύντομα 60 χρόνια, καλύπτοντας 25 ταινίες με την κυκλοφορία του No Time To Die το 2021. Τόσοι πολλοί τρόποι μεταφοράς έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του ταξειδιού που δεν θα προσπαθήσουμε να τους καλύψουμε όλους εδώ. Για να διατηρήσουμε τη λίστα ενδιαφέρουσα και σχετική, έχουμε επιμεληθεί προσεκτικά μια συλλογή από τα πιο εμβληματικά και αξιομνημόνευτα αυτοκίνητα, είτε δανεικά, ενοικιαζόμενα ή κλεμμένα. Αν δεν πειράζει τον Τζέημς Μποντ, τότε δεν πειράζει ούτε και εμάς . Υπάρχουν ακόμη και μερικά σκάφη, μια μοτοσικλέτα, ένα tuk tuk και ένα φορτηγό Kenworth.




https://www.carscoops.com/2019/05/aston-martin-goldfinger-db5-continuation-will-come-with-fake-machine-guns/


https://www.pressreader.com/fiji/fiji-sun/20190807/281805695551799

https://www.pressreader.com/uk/daily-mail/20180820/281762745103349


https://www.dailymail.co.uk/news/article-7135451/Aston-Martin-built-James-Bond-heading-auction.html


https://www.jamesbondlifestyle.com/news/james-bond-aston-martin-db5-sale

Όποιος είναι εξοικειωμένος με τις ταινίες Bond γνωρίζει το αυτοκίνητο που συνδέεται περισσότερο με το franchise - την ασημένια Aston Martin DB5 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Goldfinger (1964). Η DB5 επέστρεψε στο Thunderball του 1965 πριν εξαφανιστεί για 30 χρόνια, κάνοντας μια επανεμφάνιση στην πρώτη έξοδο του Pierce Brosnan ως 007 στην κυκλοφορία του 1995 GoldenEye. Από τότε έχει κάνει τακτικές εμφανίσεις σε επόμενες ταινίες Bond μέχρι και το No Time To Die.

Η Aston Martin απέκτησε παγκόσμια φήμη πέντε χρόνια προτού γίνει το πρώτο αυτοκίνητο 007 στο Goldfinger του 1964. Με τον θρυλικό Τεξανό Carroll Shelby στο τιμόνι, η Aston Martin κέρδισε τον διάσημο αγώνα αντοχής 24 ωρών του Le Mans το 1959.

Δημιουργός των θρυλικών Cobra και Shelby Mustang - Carroll Shelby οδήγησε επίσης τη Ford στη νίκη επί της Ferrari στο Le Mans στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όπως απεικονίζεται στην ταινία Ford vs Ferrari.



Ο Carroll Shelby οδηγεί την Aston Martin στη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans το 1959.

Διαβάστε για την αντιπαλότητα Ford vs Ferrari

Οποιοδήποτε άρθρο σχετικά με τα αυτοκίνητα στις ταινίες Bond δεν είναι πλήρες χωρίς να αναφέρει τον συγγραφέα Ian Fleming, τον άνθρωπο που εφηύρε τον 007. Λάτρης των αυτοκινήτων ο ίδιος, τα μυθιστορήματα του Fleming είχαν τον μυστικό πράκτορα 007 να οδηγεί κάθε είδους εξωτικές μηχανές, συμπεριλαμβανομένων των Aston Martins, Bentleys και όπως ο ίδιος - ένα Ford Thunderbird (αν και ο Bond δεν οδήγησε ποτέ T-bird σε καμμία από τις ταινίες). Στον Fleming άρεσαν τα αυτοκίνητά του γρήγορα, όμορφα και ακριβά. Στράφηκε στο αμερικανικό υλικό για ένα διάστημα αφού κουράστηκε από αναξιόπιστες προσφορές υψηλής απόδοσης από την Ευρώπη. Αφού οδήγησε μία Thunderbird του '56 για αρκετά χρόνια και του άρεσαν οι επιδόσεις και η αξιοπιστία, το επόμενο αυτοκίνητό του ήταν ένα άλλο σπορ Αμερικανικό - ένας υπερτροφοδοτούμενος Studebaker V8 Avanti του 1963.


Ο Ian Fleming ποζάρει για μια φωτογραφία με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 Studebaker Avanti του 1963. Ο Fleming δυστυχώς πέθανε τον επόμενο χρόνο. Επισκεφθείτε την γκαλλερύ Tunnel Ram Studebaker για περισσότερες εικόνες

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας κάνουμε ένα ταξείδι στο χρόνο καθώς ρίχνουμε μια ματιά στα (κυρίως) αυτοκίνητα που έχουν πρωταγωνιστήσει στο μακροβιότερο, πιο επιτυχημένο franchise κινήσεων από όλα.


* * * * * * * 

Δρ Νο - 1962

1957 Chevrolet Bel Air κάμπριο


Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας καταδίωξης Chevy στο Dr No, υπάρχει μια περικοπή στο "speedo" για να ενημερώσει τον θεατή πόσο γρήγορα ταξιδεύει. Το "speedo" είναι από ένα Ford Fairlane του 1957.


Η πρώτη έξοδος του Sean Connery ως James Bond ήταν μια άξια επιτυχία, τόσο πολύ που επρόκειτο να παίξει τον Bond στις επόμενες τέσσερεις ταινίες του 007, ακολουθούμενη από μία μόνο εμφάνιση τόσο στη δεκαετία του 1970 όσο και στη δεκαετία του '80. Για πολλούς, ο Connery είναι ο Bond - ο πρωτότυπος και καλύτερος. Ο τέλειος συνδυασμός γοητείας, λεπτού χιούμορ και θανάσιμης απειλής. Το Dr No δεν ήταν μόνο μια τεράστια επιτυχία, έθεσε τις βάσεις για όλες τις επόμενες ταινίες Bond που θα έρθουν.

Η πρώτη καταδίωξη αυτοκινήτου στην ιστορία της ταινίας James Bond συμβαίνει όταν ο 007 είναι επιβάτης στο πίσω κάθισμα σε ένα κάμπριο Chevrolet Bel Air του 1957. Έχοντας μόλις προσγειωθεί στην Τζαμάϊκα, δεν προλαβαίνει να αποφύγει ένα Chevy Impala του 1961. Ο Bond σύντομα συνειδητοποιεί ότι ο σωφέρ του δεν είναι αυτό που φαίνεται. Αργότερα μαθαίνουμε ότι το αυτοκίνητο που τους ακολουθεί οδηγείται από τον Felix Leiter, πράκτορα της CIA και φίλο του 007. Ο Bond καταλήγει να οδηγεί τον εαυτό του στο ξενοδοχείο του με τον νεκρό «σωφέρ» ως επιβάτη του.

Το διάσημο Chevy του '57 τροφοδοτήθηκε από το μικρό μπλοκ V8 283 κυβικών ιντσών που θα μπορούσε να επιλεγεί με κάθε είδους καλούδια, συμπεριλαμβανομένων καρμπυρατέρ 2x4 bbl και ακόμη, για ένα πριγκιπικό άθροισμα - μηχανική έγχυση καυσίμου.

Επισκεφθείτε τη γκαλλερύ Chevrolet


«Λοχία, φρόντισε να μην ξεφύγει», λέει ο Bond στον αστυνομικό που περιπολεί στο ξενοδοχείο.


Sunbeam Alpine Σειρά II



Ο James Bond παραλαμβάνει ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο Sunbeam Alpine Series II στο ξενοδοχείο του στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Σε αντίθεση με την Aston Martins με την οποία ο Bond θα συνδεόταν σε μεταγενέστερες ταινίες, η Alpine ήταν ένα φτηνό σπορ αυτοκίνητο με τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων μόλις 80 ίππων.

Αφού προσκαλείται στο ορεινό διαμέρισμα της κατασκόπου του εχθρού Miss Taro (Zena Marshall), ο Bond οδηγεί στις Άλπεις κατά μήκος ενός ελικοειδούς, μη ασφαλτοστρωμένου δρόμου, όπου μια νεκροφόρα LaSalle του 1939 προσπαθεί να τον αναγκάσει πάνω από το απότομο ανάχωμα. Ο Bond παλεύει να χάσει τη νεκροφόρα πριν χρειαστεί να φρενάρει ξαφνικά και πάει πάνω από τον γκρεμό, εκρήγνυται σε μια βολίδα.

Το Sunbeam θα συνεχίσει να γίνεται γνωστό ως το αυτοκίνητο του πράκτορα 86 στη θρυλική τηλεοπτική κωμική σειρά Get Smart. Το αυτοκίνητο του Maxwell Smart ήταν η έκδοση V8 γνωστή ως Tiger, με ένα μικρό μπλοκ Ford V8 να παρέχει περισσότερη ώθηση από ό, τι το Alpine Bond οδήγησε στο Dr No.

Διαβάστε περισσότερα για τα αυτοκίνητα Get Smart εδώ


Ο James Bond (Sean Connery) στο δρόμο του για να επισκεφθεί τη Miss Taro στο Sunbeam Alpine στο Dr No.

Επισκεφθείτε τη συλλογή Tunnel Ram Sunbeam για περισσότερες εικόνες

* * * * * * *

Από τη Ρωσία με αγάπη - 1964

1935 Bentley 3.5 λίτρων drophead coupe


Ο Bond σπεύδει στην Bentley για να κάνει ένα τηλεφώνημα.


https://images.indianexpress.com/2018/06/eunice-gayson-7591.jpg


https://twitter.com/007/status/1372231256843284481


https://www.007.com/focus-of-the-week-sylvia-trench/

Η Bentley του 1935 3.5 λίτρων drophead coupe δεν χρησιμοποιείται σε κανένα κόλπο και δεν βλέπουμε τον 007 να το οδηγεί. Ωστόσο, η εντυπωσιακή παλιά Bentley έχει κάποια Q mods, συμπεριλαμβανομένου ενός τηλεφώνου αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ο Bond για να καλέσει την κα Moneypenny αφού σβήσει ο τηλεειδοποιητής του.

Το αυτοκίνητο του Bond στο From Russia with Love είναι ασυνήθιστο για τη σειρά, η Bentley Mark IV του 1935 ήταν 27 ετών όταν κυκλοφόρησε η ταινία. Σε αρκετά μυθιστορήματα του Ian Fleming, ο Bond οδήγησε μια Bentley 4,5 λίτρων, η οποία προηγήθηκε της Mark IV κατά δύο χρόνια. Η συμπερίληψη της Bentley στην τρίτη ταινία Bond δεν ήταν μόνο ένα νεύμα στον Ian Fleming, αλλά και στους κινηματογραφόφιλους που είναι εξοικειωμένοι με τα μυθιστορήματα.


Αν και μπορεί να μην είναι το πραγματικό αυτοκίνητο που εμφανίζεται στο From Russia With Love, αυτή η Bentley του 1936 είναι σχεδόν πανομοιότυπη εκτός από τους μαύρους λασπωτήρες.


* * * * * * *

Goldfinger (Ο Χρυσοδάχτυλος) - 1964

Aston Martin DB5



Αφού χρησιμοποιεί τους τεμαχιστές ελαστικών της DB5 σε μια κάμπριο Mustang ενώ οδηγεί στις Άλπεις, ο James Bond σταματά για να βοηθήσει τη γυναίκα οδηγό.

Το πιο εμβληματικό όχημα Bond παρουσιάστηκε στο Goldfinger - η θρυλική Aston Martin DB5. Η ταινία πήρε το όνομά της από τον λαθρέμπορο χρυσού Auric Goldfinger (Gert Frobe), του οποίου το ποταπό σχέδιο είναι να αυξήσει την αξία των ράβδων χρυσού του πυροδοτώντας μια πυρηνική συσκευή μέσα στο Fort Knox.

Όταν ο Bond συστήνεται για πρώτη φορά στην DB5, ρωτάει τι συνέβη στην Bentley του. Ο Q απαντά: «Είχε τη μέρα του, φοβάμαι. M's orders, 007" Ένας εξελικτικός διάδοχος της DB4, η DB5 παρουσιάστηκε το 1963 με μια ανανεωμένη έκδοση του ίδιου θρυλικού twin cam straight six που κέρδισε το Le Mans το 1959 με κανέναν άλλο από τον Carroll Shelby στο τιμόνι.

Αυξήθηκε από 3,7 σε 4 λίτρα δίνοντας επιπλέον 20hp, η DB5 ζύγιζε 3.200 λίβρες (1466kg) και ήταν ικανή για 0-60 σε 6,4 δευτερόλεπτα και 1/4 μίλι σε 14,8. Αν και δεν καταρρίπτονται σήμερα, αυτά τα στατιστικά στοιχεία έκαναν την DB5 μεταξύ των ταχύτερων αυτοκινήτων στον κόσμο εκείνη την εποχή.



Επισκεφθείτε την γκαλλερύ Tunnel Ram Aston Martin για περισσότερες εικόνες

Χωρίς εκτεταμένες αναβαθμίσεις κινητήρα, η DB5 όπως εμφανίζεται στο Goldfinger θα ήταν σημαντικά πιο αργή από το απόθεμα λόγω της σειράς των εγκατεστημένων συσκευών:

  • Περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας

  • Ταμπλώ GPS

  • Κοπτήρες ελαστικών

  • Προπέτασμα καπνού

  • Πετρελαιοκηλίδα

  • Πίσω αλεξίσφαιρη οθόνη

  • Εκτινασσόμενο κάθισμα &; άνοιγμα οροφής

  • Πολυβόλα

  • Τηλέφωνο αυτοκινήτου

  • Επεκτάσιμοι προφυλακτήρες

Στο μυθιστόρημα, ο συγγραφέας Ian Fleming έβαλε τον Bond να οδηγήσει ένα DB 2/4 Mark III, αλλά οι παραγωγοί επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το νεότερο DB5, το οποίο είχε κυκλοφορήσει λίγους μήνες πριν από τα γυρίσματα.

Ο Bond οδήγησε μια σειρά από Bentley στα πρώτα μυθιστορήματα, αλλά για το Goldfinger του 1959, ο Ian Fleming έβαλε τον Μποντ σε μια Aston - αρκετά χρόνια πριν γυριστεί η πρώτη ταινία.

Ο Fleming αναφερόταν στην Aston στο μυθιστόρημα ως «DB III», αλλά πίστευε ότι αναφερόταν στην DB Mark III καθώς η DB3 ήταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Η Aston Martin ήταν μοναδική στα μυθιστορήματα, επειδή ήταν το μόνο αυτοκίνητο Bond που είχε gadgets, συμπεριλαμβανομένων ενισχυμένων προφυλακτήρων, ενός κρυφού διαμερίσματος όπλων και μιας συσκευής homing.



Το κινηματογραφικό συνεργείο του Goldfinger στήνει την κάμερα για τη σκηνή των Ελβετικών Άλπεων όπου ο Bond πυροβολείται από την Tilly Masterson. (Σ.τ.Μ. από το ορεινό πέρασμα Furka Pass που συνδέει τα καντόνια Uri και Wallis (Valais))


* * * * * * * 

1963 Lincoln Continental σεντάν


Η Pussy Galore (Honor Blackman) ποζάρει με το Lincoln Continental που συντρίφτηκε στην ταινία. Επισκεφθείτε τη γκαλλερύ Tunnel Ram Lincoln για περισσότερες εικόνες


* * * * * * *
Ford Mustang κάμπριο


Ο James Bond έρχεται να βοηθήσει την Tilly Masterson (Tania Mallet)

Αφού έλαβε την Aston Martin από την Q, ενώ βρισκόταν πίσω από τη Rolls Royce της Goldfinger, ο Bond έχει μια συνάντηση με την Tilly Masterson (Tania Mallet) σε ένα κάμπριο Mustang του 1964. Διασχίζοντας το πέρασμα Furka στις ελβετικές Άλπεις, ο Bond κόβει τα λάστιχα της Mustang για να αναγκάσει μια συνάντηση και στη συνέχεια δίνει στον Masterson ένα ασανσέρ σε ένα πρατήριο καυσίμων.

Η Ford Mustang είχε μόλις κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του ίδιου έτους, προκαλώντας αίσθηση. Πάνω από 400.000 Mustang πωλήθηκαν τον πρώτο χρόνο, καθιστώντας το το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα νέου αυτοκινήτου στην ιστορία και δημιουργώντας ένα ολοκαίνουργιο τμήμα της αγοράς - το pony car.


Η Ford ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα προσαρμοσμένο, χρυσό fastback στο Goldfinger, αλλά τελείωσε ο χρόνος, παρέχοντας το κάμπριο που μόλις κυκλοφόρησε. Το fastback που έφτιαξε η Mustang για το Goldfinger επιβιώνει μέχρι σήμερα.

Επισκεφθείτε τη συλλογή Mustang για περισσότερες εικόνες.


* * * * * * *

Thunderball - 1965

Aston Martin DB5


Ο Bond λέει ένα γρήγορο αντίο στον μασέρ Pat (Molly Peters) καθώς φεύγει από το σανατόριο με τη διάσημη DB5.

Το Thunderball έχει την DB5 να εμφανίζεται νωρίς στην ταινία αφού ο Bond σκοτώνει έναν εκτελεστή SPECTRE που συνδέεται με τις δολοφονίες δύο πρακτόρων της MI6. Ο 007 χρησιμοποιεί ένα jet-pack για να δραπετεύσει, στη συνέχεια προσγειώνεται κοντά στην DB5 που περιμένει, σηκώνοντας την αλεξίσφαιρη ασπίδα για να προστατευτεί από τους ενόπλους που πλησιάζουν γρήγορα πριν τους βρέξει με κανόνια νερού.


Γυρίσματα της σκηνής του Thunderball όπου ο Bond δραπετεύει από μπράβους της SPECTRE με συνδυασμό jetpack και τροποποιημένης με Q DB5.

Στη συνέχεια, ο Bond στέλνεται στο σανατόριο Shrublands όπου αποκαλύπτει το σχέδιο του SPECTRE να κλέψει ένα βομβαρδιστικό Avro Vulcan της RAF φορτωμένο με τις δύο ατομικές βόμβες. Οδηγώντας την DB5 στον αυτοκινητόδρομο πίσω στο Λονδίνο, δέχεται επίθεση από έναν ένοπλο σε ένα μαύρο Ford Fairline που ανατινάζεται χάρη στη βοήθεια ενός άγνωστου συνεργού σε μια μοτοσικλέτα.


Ο 007 χρησιμοποιεί τα κανόνια νερού της DB5 για να ξεφύγει από τους μπράβους του SPECTRE

* * * * * * *

You Only Live Twice - 1967

Toyota 2000GT convertible



Η σύντροφος του Bond, Aki (Akiko Wakabayashi) στο τιμόνι ενός από τα δύο κάμπριο Toyota 2000GT που φτιάχτηκαν για το You Only Live Twice. Σημειώστε τη συσκευή ελέγχου της Sony στο ντουλαπάκι συνοδηγού.

Θεωρούμενο ως το πρώτο supercar της Ιαπωνίας, το 2000 GT ήταν μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ της Toyota και της Yamaha. Με στυλ έντονα επηρεασμένο από την Jaguar XK-E (γνωστή και ως E-Type), το 2000GT είχε 2 λίτρα ευθεία έξι κινητήρα, τριπλούς υδατάνθρακες και κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Με 150hp και βάρος κάτω από 2,500lb, το 2000GT ήταν καλό για 135mph. Γυρισμένο κυρίως στην Ιαπωνία, το 2000GT ήταν μια λογική επιλογή για το αυτοκίνητο Bond στο You Only Live Twice.

Μόνο δύο τόπλες 2000GT φτιάχτηκαν ειδικά για την ταινία. Εξοπλισμένο μόνο με καλύμματα tonneau για να προσομοιώσει μια λειτουργική μετατρέψιμη κορυφή, ο θρύλος λέει ότι το πλαίσιο 6ft 2" του Sean Connery ήταν πολύ μεγάλο για να καθίσει άνετα μέσα στο hardtop παραγωγής 2000GT. Δύο κάμπριο κατασκευάστηκαν βιαστικά από τυποποιημένες σκληρές στέγες λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Στην ταινία, το 2000GT οδηγείται μόνο από την Γιαπωνέζα σύντροφο του Bond, Aki.


Akiko Wakabayashi με το 2000GT. Επισκεφθείτε τη συλλογή Tunnel Ram Toyota για περισσότερες εικόνες

* * * * * * * 

On Her Majesty's Secret Service - 1969

Aston Martin DBS


Το DBS εμφανίζεται για πρώτη φορά στις εναρκτήριες σκηνές του On Her Majesty's Secret Service

Ο Αυστραλός George Lazenby έκανε το ντεμπούτο του ως Bond στο On Her Majesty's Secret Service. Αν και η ερμηνεία του έλαβε χλιαρή υποδοχή εκείνη την εποχή, η ταινία θεωρείται πλέον κλασσική Bond. Ο Lazenby απέρριψε την προσφορά να κάνει περισσότερες ταινίες, ανοίγοντας την πόρτα για την επιστροφή του Connery και αργότερα του Roger Moore. Στην αρχή της ταινίας δεν γνωρίζουμε μόνο τον Lazenby, αλλά και μια νέα Aston Martin. Το DBS - το τελευταίο αυτοκίνητο που παρήγαγε η Aston Martin υπό την ιδιοκτησία του David Brown από τον οποίο είχε πάρει το όνομά της η σειρά DB. Με το ίδιο τετράλιτρο dohc straight six με τις προηγούμενες Aston Martins, η DBS θα ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που θα διέθετε αυτή την κλασσική διαμόρφωση.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο αυτοκίνητο του Bond, το DBS δεν είχε άλλα gadgets εκτός από έναν ειδικά κατασκευασμένο αποθηκευτικό χώρο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού που περιείχε τα εξαρτήματα ενός τουφέκι Armalite AR-7. Το DBS δεν είχε το αλεξίσφαιρο γυαλί του προκατόχου του, το οποίο αποδεικνύεται τραγικό, αλλά θα πρέπει να δείτε την ταινία αν δεν ξέρετε γιατί...


Φαίνεται ταιριαστό το γεγονός ότι η DBS από το On Her Majesty's Secret Service κατοικεί τώρα στην πατρίδα του George Lazenby - την Αυστραλία.

Το DBS δεν χρησιμοποιήθηκε σε σημαντικές σκηνές δράσης, αν και οδηγείται από τον Bond σε αρκετές σκηνές, συμπεριλαμβανομένου του τέλους όπου το αυτοκίνητο είναι διακοσμημένο με λουλούδια για το γάμο του με την Tracy Di Vicenzo (Diana Rigg)

* * * * * * *

Mercury Cougar XR-7 convertible


Ένα ανακαινισμένο Cougar XR-7 από την ταινία εμφανίστηκε προς πώληση το 2020.

Όταν ο Bond είναι σε φυγή στο Piz Gloria χωρίς το Aston, πρέπει να βασιστεί στη μελλοντική σύζυγό του Tracy Di Vicenzo (Diana Rigg) και το κόκκινο Mercury Cougar XR7 convertible του 1969.

Τα Cougars που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία ήταν όλα εξοπλισμένα με το 428 Cobra-Jet V8 της Ford, αυτόματο κιβώτιο τριών ταχυτήτων Select Shift, άξονα 3,50, επαγωγή Ram Air, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, μπροστινά δισκόφρενα, υδραυλικό τιμόνι και ακίδες καπό. Με ηλεκτρική μαύρη κάμπριο οροφή, κόκκινα δερμάτινα bucket καθίσματα, κεντρική κονσόλα, ανακλινόμενο τιμόνι και ραδιόφωνο AM, το Cougar ήταν όσο το δυνατόν πληρέστερα προαιρετικό. Οι χαλύβδινες ζάντες Mercury 15 ιντσών και τα διαδοχικά πίσω φλας Cougar ήταν μέρος του πακέτου XR-7.


Κόκκινο δερμάτινο εσωτερικό του Cougar convertible. Επισκεφθείτε την γκαλλερύ Tunnel Ram Cougar για περισσότερες εικόνες

* * * * * * *

Diamonds are Forever - 1971

Ford Mustang Mach 1



Το Diamonds Are Forever διαθέτει μία από τις πιο εμβληματικές καταδιώξεις αυτοκινήτων στην ιστορία του κινηματογράφου Bond με τον 007 να πιλοτάρει μια κόκκινη σπορ οροφή Mustang Mach 1 (γνωστή και ως fastback). Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν Ford και υπάρχει λόγος για αυτό: η Ford προσφέρθηκε να προμηθεύσει όσα αυτοκίνητα ήθελαν οι παραγωγοί, υπό την προϋπόθεση ότι ο James Bond οδηγούσε Mustang.

Για τον Bond, οι παραγωγοί επέλεξαν ένα κόκκινο Mach 1 fastback αντί για ένα convertible. Η τελευταία της πρώτης γενιάς Mustang, το μοντέλο που βλέπουμε στην ταινία, κυκλοφόρησε για το 1971 και πωλήθηκε μέχρι το 1973, καθιστώντας την την τελευταία από τις πραγματικά κλασσικές Mustang. Η ταινία ήταν επίσης η τελευταία ερμηνεία του Sean Connery σε μια επίσημη ταινία παραγωγής Eon Bond.

Αρκετά αυτοκίνητα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, με μερικά να καταστρέφονται ενώ επιχειρούσαν το διάσημο δίτροχο κόλπο. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, τέσσερεις 302 Mustang προσπάθησαν και απέτυχαν να τραβήξουν τις δίτροχες σκηνές, με το επιτυχημένο αυτοκίνητο να είναι ένα 351 Mach 1. Μια έκδοση 429 V8 χρησιμοποιήθηκε επίσης σε ορισμένες σκηνές, σύμφωνα με μια πηγή.


Η Mach 1 Mustang του Bond ήταν εξοπλισμένη με αυτό που ένα πρωτότυπο φυλλάδιο της Ford του 1971 περιγράφει ως: «Mach 1 Sports Interior Option High Back Bucket Seats σε κόκκινο Vermilion με πλεκτά ένθετα βινυλίου και ρίγες έμφασης»

Δείτε περισσότερες πρωτότυπες έντυπες διαφημιστικές εικόνες στη συλλογή Mustang

* * * * * * *

Live and Let Die - 1973

Ταχύπλοο σκάφος Glastron GT50



Το πιο διάσημο άλμα με βάρκα στην ιστορία του κινηματογράφου; Μην κοιτάξετε πολύ προσεκτικά, θα δείτε ότι δεν είναι ο Roger Moore στο τιμόνι ...

Στην πρώτη επιδρομή του Roger Moore ως James Bond, χρησιμοποιεί ένα ταχύπλοο Glastron GT150 σε μια ανατριχιαστική καταδίωξη μέσα από τα έλη της Λουιζιάνα. Το GT150 που χρησιμοποιήθηκε για το διάσημο άλμα ήταν ένα μοντέλο του 1972 με κινητήρα Evinrude Starflite 135hp. Το GT150 ολοκλήρωσε ένα άλμα ρεκόρ 120 ποδιών και απίστευτα, μετά από πάνω από 100 άλματα εξάσκησης, γυρίστηκε μόνο μία φορά, και αυτό είναι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία.

Δύο μικρές μαύρες ράγες προστέθηκαν στο κύτος για να κρατήσουν το σκάφος επίπεδο δίπλα-δίπλα στη ράμπα. Για να διατηρηθεί η ισορροπία του σκάφους κατά τη διάρκεια του άλματος, το GT150 τροποποιήθηκε ώστε να έχει το τιμόνι στο κέντρο (αντί για το δεξί). Η Glastron κατασκεύασε και προμήθευσε 26 σκάφη για την ταινία. Αφού ο Bond πρέπει να αφήσει πίσω του το GT-150, συνεχίζει την καταδίωξη με ένα λευκό και χρυσό Glastron CV-19 Jet Speedboat.

Chevrolet Impala



Μία από τις πιο διασκεδαστικές σκηνές καταδίωξης του Bond όπου σχεδόν κάθε αυτοκίνητο στο δρόμο είναι ένα Chevrolet.

Η καλύτερη καταδίωξη αυτοκινήτου στο Live and Let Die είναι αυτή όπου ο James είναι επιβάτης - αρχικά. Όταν ο οδηγός του σκοτώνεται από ένα δηλητηριώδες βελάκι ενώ οδηγεί, ο Bond πρέπει να πάρει το τιμόνι από το πίσω κάθισμα σε μια άκρως διασκεδαστική καταδίωξη. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Chevrolet έκλεισε συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής, επειδή σε αυτές τις σκηνές κάθε αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι είτε ένα Chevy Caprice του '73 είτε ένα Impala σε σεντάν ή στέησον βάγκον.


* * * * * * *

The Man With The Golden Gun - 1974

AMC Hornet


Παραδόξως, το AMC Hornet που εκτέλεσε το διάσημο κόλπο barrel roll επιβιώνει σήμερα και πρόσφατα τέθηκε προς πώληση.

Στο The Man With The Golden Gun, ο James Bond (Roger Moore) κλέβει ένα 2θυρο hatchback AMC Hornet από έναν εκθεσιακό χώρο της Μπανγκόκ, καθώς ο σερίφης J.W. Pepper - που εμφανίστηκε τελευταία φορά στο Live And Let Die - θαυμάζει το αυτοκίνητο ενώ βρίσκεται σε διακοπές στην Ταϊλάνδη με τη σύζυγό του. Ο Pepper είναι έτοιμος να δοκιμάσει να οδηγήσει το Hornet όταν ο James Bond το κλέβει από την αντιπροσωπεία για να κυνηγήσει τον υπερκακό Scaramanga.

Στο κόλπο-ορόσημο της ταινίας, ο Bond εντοπίζει μια γέφυρα που έχει καταρρεύσει και κάνει μια ανατροπή βαρελιού 360 μοιρών πάνω από ένα ποτάμι. Το 360 V8 Hornet τροποποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό με κεντρικό τιμόνι, πλήρες roll cage και κομμένους θόλους μπροστινών τροχών. Το διάσημο άλμα καταγράφηκε σε μία μόνο σκηνή γυρισμάτων.

Επτά δοκιμές πραγματοποιήθηκαν εκ των προτέρων πριν από το ένα άλμα που πραγματοποίησε ο μη αναγνωρισμένος Βρετανός κασκαντέρ "Bumps" Williard. Το κόλπο ήταν εμπνευσμένο από άλματα που πραγματοποιήθηκαν σε παραστάσεις συγκίνησης που χρηματοδοτήθηκαν από το AMC στις ΗΠΑ. Το 2010 το Guinness World Records περιγράφει το άλμα ως την «πρώτη αστροσπείρα που χρησιμοποιήθηκε σε μια ταινία» και το κατατάσσει τρίτο μεταξύ των δέκα κορυφαίων ακροβατικών ταινιών James Bond.


Εσωτερικό AMC Hornet με κεντρικό τιμόνι για να διασφαλιστεί ότι το αυτοκίνητο ήταν πλήρως ισορροπημένο κατά την εκτέλεση του κυλίνδρου στο The Man With The Golden Gun.

AMC Matador


Ο Scaramanga φεύγει με τη Mary Goodnight (Britt Ekland) στο πορτμπαγκάζ του φτερωτού κουπέ AMC Matador στο The Man With The Golden Gun.

Το κουπέ AMC Matador ανήκει στον Francisco Scaramanga (Christopher Lee) και μαζί με τον Nick Nack (Hervé Villechaize) χρησιμοποιούν το χρυσό Matador για να απαγάγουν τη Mary Goodnight (Britt Ekland) και να δραπετεύσουν. Το αυτοκίνητο μεταμορφώνεται σε ελαφρύ αεροπλάνο όταν συνδέονται τα φτερά και η ουρά πτήσης και πετάει «200 μίλια δυτικά της Μπανγκόκ», όπως αναφέρει αργότερα ο Μποντ στον Μ. Το πραγματικό μηχάνημα δεν ήταν αξιόπλοο και μπορούσε να κάνει μόνο μια πτήση 500 μέτρων (1.640 πόδια), οπότε χρησιμοποιήθηκε ένα τηλεχειριζόμενο μοντέλλο κλίμακας μήκους 39 μέτρων (39 ιντσών) για τις εναέριες σκηνές της ταινίας.

Επισκεφθείτε τη συλλογή AMC-Rambler για περισσότερες εικόνες.


* * * * * * *

The Spy Who Loved Me - 1977

Lotus Esprit S1 - υποβρύχιο



Για τη δέκατη ταινία Bond The Spy Who Loved Me, οι παραγωγοί ήθελαν να κάνουν μόνοι τους και να δημιουργήσουν την πιο θεαματική ταινία της σειράς. Εξόπλισαν τον Bond με μια λευκή Lotus Esprit S1 σε μια ακολουθία καταδίωξης που καλύπτει γη, αέρα και νερό.

Το αμφίβιο Esprit (με το παρατσούκλι «Wet Nellie» προς τιμήν του αυτόγυρου του Bond «Little Nellie» από το You Only Live Twice), εκτός από υποβρύχιο, ήταν εξοπλισμένο με πίσω τοποθετημένα κανόνια υγρού τσιμέντου, περισκόπιο, εκτοξευτή πυραύλων, νάρκες, απελευθέρωση μαύρης βαφής και τορπίλες.

Η Lotus παρέδωσε δύο νόμιμα οχήματα για γυρίσματα, ένα από τα οποία μετατράπηκε σε αυτοκίνητο με κάμερα. Επιπλέον, παραδόθηκαν έξι κελύφη σώματος Esprit, ένα από τα οποία μετατράπηκε σε υποβρύχιο για τις υποβρύχιες ακολουθίες. Ήταν στην πραγματικότητα ένα «υγρό υποβρύχιο» που σημαίνει ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός έπρεπε να φορούν εξοπλισμό κατάδυσης, ενώ το εσωτερικό δεν έμοιαζε καθόλου με αυτοκίνητο.


Απαιτούνται κάθετοι σταθεροποιητές για να διασφαλιστεί ότι το υποβρύχιο Lotus Esprit θα μπορούσε να ελιχθεί υποβρύχια στο The Spy Who Loved Me.

Τροφοδοτούμενο από τον τετρακύλινδρο κινητήρα 2ltr Lotus 907 με ισχύ 162 ίππων σε ευρωπαϊκή επένδυση, το εργοστασιακό S1 Esprit δεν ήταν ισχυρό. Αντιστάθμισε με το παραπάνω την έλλειψη ισχύος με αγωνιστικό αυτοκίνητο όπως ο χειρισμός και η ευελιξία.

Επισκεφθείτε τη γκαλλερύ Lotus


Η Barbara Bach και ο Roger Moore ποζάρουν με ένα από τα Lotus Esprit που χρησιμοποιούνται στο The Spy Who Loved Me.

* * * * * * *

Moonraker - 1979

Glastron Carlson CV23HT



Κανένα αυτοκίνητο δεν κατέχει εξέχουσα θέση στο Moonraker. Η Eon Productions εναλλάσσονταν έξυπνα μεταξύ αυτοκινήτων, σκαφών και υποβρυχίων από ταινία σε ταινία, έτσι ώστε τα ακροβατικά να μην γίνονται επαναλαμβανόμενα. Πριν από τα διαστημικά πυροτεχνήματα στο Moonraker, έχουμε μια συναρπαστική ακολουθία καταδίωξης με ταχύπλοο.

Ο James Bond πιλοτάρει ένα ταχύπλοο σκάφος Glastron Carlson CV23HT. Μόνο τρία CV23HTs βάφτηκαν με την προσαρμοσμένη ασημένια μεταλλική νιφάδα πάνω από γκρι, όπως φαίνεται στην ταινία. Το σκάφος στο Moonraker τροποποιήθηκε από την Q-branch για να συμπεριλάβει νάρκες, τορπίλες και κρυφό αιωρόπτερο που χρησιμοποιεί ο 007 για να ξεφύγει πριν το σκάφος περάσει πάνω από τους καταρράκτες Iguazu.

Για τραγωδίες αυτοκινήτων βλέπουμε τον Bond να οδηγεί δύο αυτοκίνητα στο Moornaker, αν και μόνο ως επιβάτης. Το ένα είναι ένα vintage 1936 Hispano Suiza drophead, το άλλο ένα Rolls Royce Silver Shadow μακρύ μεταξόνιο sedan.


* * * * * * * 

For Your Eyes Only - 1981

Lotus Esprit S3 Turbo


Όπως και με το Mercury Cougar στο On Her Majesty's Secret Service, το Lotus Esprit στο For Yours Eyes Only ήταν εξοπλισμένο με ράφια σκι. Δείτε τη συλλογή μας Lotus για περισσότερες εικόνες.

Για τον πέμπτο ρόλο του Roger Moore, το σενάριο απαιτούσε δύο οχήματα. Στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας, ο Bond οδηγεί ένα λευκό Esprit Turbo. Όταν οι κακοί προσπάθησαν να το εισβάλουν, αυτοκαταστρέφεται. Στη συνέχεια, στην Cortina d'Ampezzo, χρησιμοποιήθηκε ένα χάλκινο-μεταλλικό Esprit Turbo.

Με το αμφίβιο Esprit να έχει αποδειχθεί τόσο δημοφιλές στο The Spy Who Loved Me, η ομάδα παραγωγής επέλεξε για άλλη μια φορά τη Lotus για χρήση από τον 007 στο For Your Eyes Only - ένα Esprit S3 Turbo.

Σύμφωνα με τον πιο σοβαρό τόνο της ταινίας, το Turbo Esprit του Bond ήταν εξοπλισμένο με πιο ρεαλιστικά gadgets από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στο The Spy Who Loved Me. Το μόνο gadget που εμφανίστηκε ήταν ένα σύστημα αυτοκαταστροφής που ενεργοποιήθηκε από προσπάθειες διάρρηξης του αυτοκινήτου. Στην αρχή της ταινίας, το λευκό S3 που οδηγούσε ο Bond στην Ισπανία καταστρέφεται όταν ένας μισθοφόρος σκοντάφτει ακούσια στο σύστημα αυτοκαταστροφής. Αργότερα στην ταινία, η Q-Branch εκδίδει στον Bond ένα δεύτερο Esprit για το ταξίδι του στο ιταλικό χιονοδρομικό κέντρο.

Αρχικά, και τα δύο αυτοκίνητα είχαν βαφτεί λευκά με κόκκινες ρίγες και ασορτί χαλκομανίες, αλλά όταν η παραγωγή μεταφέρθηκε στην Cortina, το πλήρωμα ανακάλυψε ότι μια πιο σκούρα απόχρωση θα ξεχώριζε καλύτερα στο χιονισμένο σκηνικό. Κατά συνέπεια, ένα από τα αυτοκίνητα στάλθηκε πίσω στη Lotus όπου βάφτηκε ξανά χάλκινο με χρυσές ρίγες και χαλκομανίες. Ταυτόχρονα, ήταν επίσης εξοπλισμένο με προσαρμοσμένες σχάρες σκι πάνω από το πίσω χώρο του κινητήρα

Citroen 2CV


Renault v Peugeot με τον Bond στο τιμόνι ενός κίτρινου 2CV να αγωνίζεται πολύ πάνω από την κατηγορία βάρους του εναντίον ενός Peugeot 504. Επισκεφθείτε τις γκαλλερύ γαλλικών μαρκών μας για περισσότερες εικόνες

Μετά την αυτοκαταστροφή της Lotus, ο Bond αναγκάζεται να δραπετεύσει με το αυτοκίνητο της Melina Havelock. Στην απελπισία του, η Melina (Carole Bouquet) οδηγεί ένα Citroën 2CV, όχι ακριβώς το διαμέτρημα του αυτοκινήτου που έχει συνηθίσει ο Bond.

Ανθεκτικό και αξιόπιστο, το 2CV, ή Deux Chevaux, θεωρείται πλέον ένα κλασικό που αγαπήθηκε πολύ από τους συλλέκτες όχι μόνο στην πατρίδα του τη Γαλλία αλλά σε όλο τον κόσμο. Παρήχθησαν από το 1948 έως το 1990 σε διάφορες χώρες με διαφορετικά ονόματα, κατασκευάστηκαν πάνω από εννέα εκατομμύρια 2CV.


* * * * * * *

Octopussy- 1983

Alfa Romeo GTV


Ο Bond κλέβει το GTV6 από μια ανυποψίαστη Γερμανίδα. Επισκεφθείτε την γκαλερρύ της Alfa Romeo.

Ενώ μια άγνωστη γυναίκα μιλάει σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, ο Bond κλέβει την Alfa Romedo GTV6 της και κατευθύνεται προς το Τσίρκο της Octopussy, καταδιωκόμενος από δύο βαυαρικά αυτοκίνητα της αστυνομίας BMW. Αυτό που ακολουθεί είναι μια ανατριχιαστική καταδίωξη αυτοκινήτων στο Βερολίνο.

Παρουσιάστηκε το 1972, το Alfetta GTV ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την Alfa Romeo, πουλώντας πάνω από 400.000 μονάδες μέχρι που η παραγωγή τελικά σταμάτησε το 1987. Αν και οι περισσότεροι ήταν εξοπλισμένοι με τετρακύλινδρους κινητήρες, αυτός που κλάπηκε από τον 007 ήταν ένας κορυφαίος V6 2,5 λίτρων ικανός να ξεπεράσει τα 130 μίλια / ώρα.

Επισκεφθείτε την γκαλερύ της Alfa Romeo

Bajaj RE


Το τροποποιημένο tuk tuk κάνει σούζα καθώς βάζει ταχύτητα για να ξεφύγει από τους διώκτες στην ταινία Octopussy.

Το Bajaj RE είναι ένα μοντέλλο auto rickshaw ή Tuk Tuk που χρησιμοποιείται συνήθως ως ταξί στην Ινδία και σε άλλες ασιατικές χώρες. Ο συνεργάτης του James Bond, Vijai, οδηγεί το προσαρμοσμένο ρίκσο στους πολυσύχναστους δρόμους του Ρατζαστάν της Ινδίας. Ικανό να κινείται στους πίσω τροχούς του, το προσαρμοσμένο Tuk Tuk βοηθά τον Bond και τον Vijay να ξεφύγουν από τον σατανικό Kamal Khan σε μια από τις πιο ασυνήθιστες σκηνές καταδίωξης του Bond.


* * * * * * *

Never Say Never Again - 1983 (ανεπίσημη ταινία Bond)

Yamaha XJ650 Turbo 4


Ο Bond καταδιώκεται σε μια παγίδα με τη μαύρη Yamaha 650 στο Never Say Never Again. Θα πρέπει να παρακολουθήσετε την ταινία για να μάθετε αν δραπετεύει!

Η ανεπίσημη ταινία Bond - Never Say Never Again δεν ήταν παραγωγή της Eon - δημιουργός όλων των άλλων ταινιών Bond. Ήταν επίσης η πρώτη εμφάνιση του Sean Connery ως Bond μετά το Diamonds Are Forever και η τελευταία του ως 007. Για την ταινία, ο James Bond διαθέτει μια τροποποιημένη μοτοσικλέτα turbo Yamaha XJ650 με κλάδο Q.


Yamaha 650 turbo που τροποποιήθηκε για τον Bond στο Never Say Never Again. Επισκεφθείτε τη συλλογή μοτοσικλετών μας για περισσότερες εικόνες.

Με 90 ίππους στη βρύση από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα dohc 650cc, η Yamaha XJ650 ήταν ικανή για χρόνους κάτω των 13 δευτερολέπτων. Το έντονα τροποποιημένο παράδειγμα που χρησιμοποιείται στο Never Say Never Again είναι ελάχιστα αναγνωρίσιμο, βαμμένο μαύρο με προσαρμοσμένη εξάτμιση. Διαθέτει επίσης αναδιπλούμενα προστατευτικά ελαστικών για να το προστατεύει από τους προφυλακτήρες αυτοκινήτων και έναν ενισχυτή πυραύλων που επιτρέπει στον Bond να πηδά αυτοκίνητα και πλωτές οδούς.


* * * * * * *

A View To A Kill - 1985

Συμμαχία Renault




Μετά από δώδεκα χρόνια και επτά ταινίες, το A View To A Kill ήταν η τελευταία έξοδος του Roger Moore ως 007. Όπως και με το Octopussy, ο Bond πρέπει να κλέψει ένα αυτοκίνητο, σε αυτή την περίπτωση ένα ταπεινό ταξί Renault 11. Και είναι εξίσου καλό που δεν χρησιμοποιεί μια Lotus ή Aston Martin εξοπλισμένη με Q, επειδή ο 007 καταστρέφει εντελώς τη Renault καθώς καταδιώκει έναν αλεξιπτωτιστή στους δρόμους του Παρισιού. Μέχρι το τέλος της καταδίωξης, η φτωχή Συμμαχία αποκεφαλίζεται, χωρίζεται στη μέση και αφήνεται να πεθάνει σε μια από τις πιο αξέχαστες καταδιώξεις ταινιών Bond.


Ο Roger Moore ετοιμάζεται να γυρίσει μια σκηνή με το αποκεφαλισμένο, μπροστινό μισό ενός Renault 11 - A View To A Kill (1985)

Επισκεφθείτε τη γκαλλερύ της Renault

1962 Rolls Royce Silver Cloud II


Η Rolls Royce Silver Cloud II ανήκει στον παραγωγό Albert 'Cubby' Broccoli. Επισκεφθείτε τη συλλογή μας για περισσότερες εικόνες της Rolls Royce.

Ένα αυτοκίνητο με στενή σχέση με το franchise ταινιών Bond, το 1962 Rolls-Royce Silver Cloud II στο A View to a Kill είναι γνωστό ως CUB 1 από την αρχική πινακίδα κυκλοφορίας του. Η Rolls ανήκε στον αείμνηστο παραγωγό ταινιών Bond και συνιδρυτή της Eon Productions, Albert 'Cubby' Broccoli.

Στην ταινία, ο Bond κάθεται στο Ασημένιο Σύννεφο καθώς ο Sir Godfrey Tibbet (Patrick Macnee) τον οδηγεί στο κτήμα του ψυχοπαθούς βιομηχάνου Max Zorin (Christopher Walken). Μόνο ο Bond καταφέρνει να βγει ζωντανός καθώς το αυτοκίνητο καταλήγει στον πυθμένα μιας λίμνης (ένα δεύτερο Silver Cloud II χρησιμοποιήθηκε για τη σκηνή).

ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις άλλες γκαλλερύ Bond και να διαβάσετε για τα αυτοκίνητα James Bond του 1987-2021

Σχετικά με τον συγγραφέα


Ο Raph Tripp είναι ένας παθιασμένος λάτρης των κλασσικών αυτοκινήτων, συγγραφέας και ιδρυτής της TunnelRam.net. Εάν επιθυμείτε να δημοσιεύσετε αυτό το άρθρο εν μέρει ή στο σύνολό του, παρακαλούμε να συνδεθείτε με την πηγή και την πίστωση Raph Tripp και tunnelram.net . Αυτό είναι ένα πρωτότυπο Tunnel Ram παραγωγής ©2021 Tunnel Ram. Όλες οι εικόνες παραμένουν ιδιοκτησία των αρχικών κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων. Πνευματικά δικαιώματα ταινιών ομολόγων

Επισκεφθείτε το TheTunnel Ram Shop για τα καλύτερα ρετρό και κλασικά μπλουζάκια αυτοκινήτων που διατίθενται





ΠΗΓΗ: https://www.tunnelram.net/

https://www.tunnelram.net/news-blog/2021//16/the-james-bond-cars


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:     ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ & ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

3 σχόλια:

  1. Αγαπητοί φίλοι Ιωάννη Καποδίστρια και Μαριγώ Ζαραφοπούλα,
    πολύ σούπερ ρόδα(-ες!!) μας φέρατε! Σαν να μας νοιώθετε μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thank you dear Marigo!
    Always his name is Bond!
    James Bond!
    From 1962 till today!
    And he is a most capable driver, among other thinks....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!