Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Εσείς, θα πάρετε ένα "Leche de cucaracha";

Γάλα κατσαρίδας το "μαγικό superfood"!!!



Άσπρο πάτο!!!


Η ισπανική επικρατούσα τάση διαδίδει αυτό το «εξαιρετικό» ρόφημα λόγω της κλιματικής αλλαγής και του συνεχώς αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού. Μεταξύ άλλων, το γάλα κατσαρίδας αυξάνει τη σεξουαλική ορμή και βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Η ισπανική επικρατούσα τάση προωθεί επί του παρόντος την «υπερτροφή» του μέλλοντός μας: το γάλα κατσαρίδας (εδώ και εδώ). Η πύλη La Razón, για παράδειγμα, χαιρέτισε τις «εξαιρετικές» ιδιότητές του και παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι πρέπει να το πίνουν:


«Η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού μας αναγκάζουν να διαφοροποιήσουμε τη διατροφή μας και αυτή η τροφή [γάλα κατσαρίδας] περιέχει πληθώρα θρεπτικών ουσιών και οφελών», γράφει η πύλη.

Η «μαγική υπερτροφή» αυξάνει τη σεξουαλική ορμή, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, προάγει την απώλεια λίπους, βοηθά στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας και καταπολεμά τον καρκίνο, σύμφωνα με τη La Razón.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην τις ψεκάζετε πριν την κατανάλωση!


Ήδη από τον Ιανουάριο του 2023, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την ηγεσία της μη εκλεγμένης Ursula von der Leyen, επέτρεψε στα έντομα να εισέλθουν στα τρόφιμά μας. Αυτές περιλαμβάνουν προνύμφες σκαθαριών κοπριάς σε πάστα, κατεψυγμένη, αποξηραμένη ή κονιοποιημένη μορφή, αλευροσκώληκες, μεταναστευτικές ακρίδες και γρύλους. (σκέτο gourmet δηλαδή)

Αυτό θέτει το ερώτημα, τι είναι το γάλα κατσαρίδας τελικά; Όπως εξηγεί η πύλη Gesundheitsmagazin, οι κατσαρίδες του είδους Diploptera punctata παράγουν μια κρυσταλλωμένη, πλούσια σε πρωτεΐνες ουσία για να προμηθεύσουν τους απογόνους τους. Αυτό το είδος κατσαρίδων είναι μοναδικό. Γεννά ζωντανούς τους απογόνους του και τους παρέχει θρεπτικό «γάλα» – παρόμοιο με τα θηλαστικά.

Αυτοί είναι κρύσταλλοι πρωτεΐνης που παράγονται από τις μητέρες κατσαρίδες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι κρύσταλλοι που μοιάζουν με γάλα είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και το γάλα κατσαρίδας θεωρείται επίσης πλήρες φαγητό για τον άνθρωπο. Είναι μια εξαιρετική πηγή λιπών, υδατανθράκων και πρωτεϊνών.(βάσει της επιστημονικότατης θεωρίας "βγάζει κι απ' τη μύγα ξύγκι")

Και ποιος θα αρμέγει τις κατσαρίδες; (είναι κι αυτό ένα ερώτημα!...) Δεδομένου ότι οι κατσαρίδες δεν είναι θηλαστικά, δεν αρμέγονται όπως οι θηλυκές αγελάδες, τα πρόβατα ή οι κατσίκες. Παρ' όλα αυτά, φυσικά, το γάλα κατσαρίδων πρέπει να ληφθεί με κάποιο τρόπο. Αυτό απαιτεί μια διαδικασία εντατικής εργασίας, σύμφωνα με την πύλη. Οι θηλυκές κατσαρίδες και τα έμβρυά τους θα έπρεπε να σκοτωθούν μόλις αρχίσουν να θηλάζουν. Στη συνέχεια, οι κρύσταλλοι θα "συλλέγονται" από το μεσαίο έντερο. (μμμμ! σκέτη λιχουδιά δηλαδή!!!!!!!!!!)


Στην κάτω εικόνα το μεσαίο έντερο είναι αυτό που ονομάζεται "midgut"




Πηγή:







Το πιο 'χοτ' ποτό του καλοκαιριού στους ρυθμούς της "La cucaracha"!!!!! Ολέ!!!!





Αυτό το μεξικάνικο λαϊκό τραγούδι μιλάει για μια κατσαρίδα που δεν μπορεί να περπατήσει πια επειδή έχει χάσει τα πόδια της.





La Cucaracha
The Mariachis


Origins of 'La Cucaracha' - That Latino Song


Η κατσαρίδα, η κατσαρίδα 
δεν μπορεί να περπατήσει πια 
Επειδή δεν έχει, επειδή δεν έχει πόδι για να περπατήσει
Μια μεγάλη κατσαρίδα 
Περιπλανιέται στην κουζίνα
Και η σαγιονάρα της μητέρας μου έκοψε ένα μικρό πόδι
Η κατσαρίδα, η κατσαρίδα
δεν μπορεί να περπατήσει πια 
Επειδή δεν έχει, επειδή δεν έχει πόδι για να περπατήσει
Αυτή η κουτσή κατσαρίδα
δεν εγκαταλείπει ποτέ (κορόϊδο είναι;;;;)
Και ακόμα κι αν της ένα πόδι
Πάντα χορεύει στην κουζίνα
Έχει ένα τόσο κακό πόδι,

αυτή η φτωχή νεαρή κοπέλα
που ο πατέρας μου με τη σαγιονάρα
του της έκοψε άλλο ένα μικρό πόδι
Η κατσαρίδα, η κατσαρίδα
δεν μπορεί να περπατήσει πια 
Επειδή δεν έχει κανένα, επειδή της λείπουν τα δύο μικρά πισινά της πόδια
Θυμωμένη και πολύ αναστατωμένη
Κάλεσε όλους τους φίλους της
"Ω, σύντομα θα κάνουμε ένα πάρτι στη μέση της κουζίνας"
Η κατσαρίδα, η κατσαρίδα
δεν μπορεί να περπατήσει πια
Επειδή δεν έχει κανένα, επειδή της λείπουν τα δύο μικρά πισινά της πόδια
Οι κατσαρίδες, οι κατσαρίδες
Δεν σταματούν ποτέ να χορεύουν 
Ακόμα κι αν δεν έχουν, ακόμα κι αν δεν έχουν τα
δύο μικρά πόδια πισινά.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!