Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ο Καναδάς του ασυνάρτητου Τρυντώ, κατέχει την 3η θέση στον κατάλογο των δυτικών χωρών, που Δ Ι Ω Κ Ο Υ Ν τους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ! ! ! ! ! !

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρυντώ ακούει αυτόχθονες τυμπανιστές καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος καλωσορίζεται στον Καναδά, στις 24 Ιουλίου 2022, στο Έντμοντον του Καναδά


«Ο Τζάστιν Τρυντώ έχει μετατρέψει το Φιλελεύθερο Κόμμα σε μια πραγματική ομάδα μίσους εναντίον των Χριστιανών», δήλωσε ο Τζακ Φονσέκα του " Life Coalition" στο LifeSiteNews.

(LifeSiteNews) - Ο Καναδάς είναι τρίτος στον κατάλογο των δυτικών εθνών που διώκουν τους Χριστιανούς υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρυντώ.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 31 Ιανουαρίου από το Κέντρο Θρησκευτικής Ελευθερίας του Συμβουλίου Οικογενειακής Έρευνας (FRC), ο Καναδάς κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των δυτικών χωρών που διώκουν τους Χριστιανούς για την πίστη τους.

«Αυτές οι ιστορίες είναι ανησυχητικές και δείχνουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι δυτικές κυβερνήσεις – οι οποίες θα έπρεπε να είναι οι σημαιοφόροι για την υπεράσπιση της ελευθερίας της θρησκείας και της έκφρασης – υπονομεύουν το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία», δήλωσε σε δελτίο τύπου η Arielle Del Turco, συγγραφέας της έκθεσης και διευθύντρια του Κέντρου Θρησκευτικής Ελευθερίας του FRC.

«Αυτή η έκθεση χρησιμεύει ως προειδοποίηση για το πώς οι βασικές ελευθερίες μπορούν να διαβρωθούν ακόμη και στις δυτικές δημοκρατίες», συνέχισε. «Η θρησκευτική ελευθερία πρέπει να προστατεύεται στο εσωτερικό, ώστε να μπορούμε επίσης να υπερασπιστούμε τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο και να υπερασπιστούμε τους διωκόμενους».

Η έκθεση, με τίτλο, "Ελεύθεροι να πιστεύουμε; 

Η εντεινόμενη μισαλλοδοξία προς τους Χριστιανούς στη Δύση», κατέγραψε 168 περιστατικά διώξεων ή άδικων διακρίσεων κατά των Χριστιανών σε 16 χώρες μεταξύ 2019 και 2023.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέλαβαν την πρώτη θέση με 58 περιστατικά χριστιανικών διώξεων, ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο με 43 και τον Καναδά με 36 περιπτώσεις.

Οι συντάκτες της έκθεσης παραδέχονται ότι το έργο τους «απέχει πολύ από το να είναι εξαντλητικό», αλλά υπογραμμίζει «τους παράγοντες που συμβάλλουν στις παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας των Χριστιανών από τις δυτικές κυβερνήσεις».

Η πλειονότητα των περιπτώσεων που καταγράφηκαν το 2020 και το 2021 σχετίζονταν με περιορισμούς COVID-19, καθώς σε πολλούς εκκλησιαστικούς ηγέτες επιβλήθηκαν πρόστιμα για τη διεξαγωγή προσωπικών λειτουργιών κατά τη διάρκεια των λόκνταουν ή επειδή οι Χριστιανοί έχασαν τη δουλειά τους επειδή αρνήθηκαν να κάνουν εμβόλια COVID-19 λόγω ηθικών και θρησκευτικών αντιρρήσεων.

Το δεύτερο θέμα που παρατηρήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν οι Χριστιανοί που απολύθηκαν, τους επιβλήθηκαν πρόστιμα, συνελήφθησαν ή ακόμα και φυλακίστηκαν επειδή μίλησαν ενάντια στις ατζέντες των ΛΟΑΤ ή των αμβλώσεων, καθώς και επειδή προσευχήθηκαν ή κήρυξαν δημόσια.

Κατά τη διάρκεια της «πανδημίας» του COVID, οι εκκλησίες σε ολόκληρο τον Καναδά έκλεισαν καθώς η κυβέρνηση τις έκρινε «μη απαραίτητες». 

Όσοι αντιτάχθηκαν στις εντολές και πραγματοποίησαν εκκλησιαστικές λειτουργίες τιμωρήθηκαν αυστηρά.

Η έκθεση μέτρησε συνολικά 16 περιπτώσεις στις οποίες οι εκκλησίες στοχοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή προσωπικών λειτουργιών. 

Ίσως η πιο διάσημη περίπτωση είναι αυτή του πάστορα Artur Pawlowski που συνέλαβε και φυλάκισε πολλές φορές για διαμαρτυρία κατά των εντολών COVID και για διεξαγωγή εκκλησιαστικών λειτουργιών.

Τον Φεβρουάριο του 2022, συνελήφθη για πέμπτη φορά από μια μυστική ομάδα SWAT λίγο πριν προγραμματιστεί να μιλήσει σε μια διαμαρτυρία του Κομβόι της Ελευθερίας που πραγματοποιήθηκε στο Coutts. 
Ο Pawlowski φυλακίστηκε στη συνέχεια για τρεις μήνες.

Επιπλέον, η έκθεση απαρίθμησε αρκετές περιπτώσεις Καναδών που τιμωρήθηκαν επειδή καταδίκασαν δημόσια την ατζέντα των ΛΟΑΤ και παρέθεσαν τη Βίβλο.

Οι περιπτώσεις περιελάμβαναν εκείνη του τότε 16χρονου Josh Alexander, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια αποβλήθηκε από το καθολικό σχολείο του στο Renfrew του Οντάριο, επειδή ανέφερε τήν Γένεση για την καταπολέμηση της ιδεολογίας των ΛΟΑΤ.

Παρά το γεγονός ότι συνελήφθη για διαμαρτυρία πολλές φορές, ο Alexander συνεχίζει τον αγώνα, ταξιδεύοντας σε όλο τον Καναδά πραγματοποιώντας διαμαρτυρίες κατά της ατζέντας των LGBT. 

Έχει γίνει πλέον ένα οικείο πρόσωπο στο κίνημα υπέρ της οικογένειας, με πολλούς να τον αναγνωρίζουν από το κόκκινο καπέλο του "Save Canada".

Μια άλλη διάσημη, ή διαβόητη, περίπτωση είναι αυτή του πάστορα της Αλμπέρτα Derek Reimer, ο οποίος απομακρύνθηκε βίαια από μια δημόσια βιβλιοθήκη πέρυσι μετά από διαμαρτυρία σε μια εκδήλωση "drag queen story time" που στόχευε παιδιά, στην οποία είπε ότι "η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία".

Αργότερα συνελήφθη τον Μάρτιο πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση επειδή διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός. 

Ο Reimer συνελήφθη ξανά τον ίδιο μήνα, αφού φάνηκε να παραβιάζει τους όρους εγγύησης διαμαρτυρόμενος για έναν νέο κανονισμό του Κάλγκαρι που απαγορεύει τις διαδηλώσεις κατά του "drag queen story time" ή άλλων λεγόμενων εκδηλώσεων LGBT σε δημόσιες εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, η έκθεση δεν υπολόγισε τις πυρκαγιές εκκλησιών που έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρο τον Καναδά από το 2021. 

Σύμφωνα με χάρτη που δημιουργήθηκε από το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης True North, 44 εκκλησίες έχουν καεί, ενώ άλλες 52 έχουν βανδαλιστεί.

Εάν καταμετρηθούν αυτές οι περιπτώσεις, θα είχαν τοποθετήσει τον Καναδά στις 132, καθιστώντας τον τη δυτική χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών δίωξης χριστιανών.

Ωστόσο, ο Τρυντώ και οι Φιλελεύθεροί του έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να καταδικάσουν τις πυρπολήσεις εκκλησιών ή, ακόμη, οποιαδήποτε από τις πράξεις δίωξης κατά των Χριστιανών.

Αντ' αυτού, η κρατικά χρηματοδοτούμενη CBC παρήγαγε πρόσφατα ένα βίντεο που φαινομενικά δικαιολογεί τις σκόπιμες καύσεις εκκλησιών.

Ο Τζακ Φονσέκα της Campaign Life Coalition δήλωσε στο LifeSiteNews ότι «το γεγονός ότι ο Καναδάς κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των δυτικών χωρών όσον αφορά το ότι είναι πιο εχθρικός προς τους χριστιανούς δεν προκαλεί έκπληξη».

«Ο Τζάστιν Τρυντώ έχει μετατρέψει το Φιλελεύθερο Κόμμα σε μια πραγματική ομάδα μίσους εναντίον των χριστιανών», πρόσθεσε. «Μέσω της καταπιεστικής νομοθεσίας, των πολιτικών και των δηλώσεών του, ο Τρυντώ αποκάλυψε ότι είναι ο εχθρός του Σταυρού».

Ο Φονσέκα εξήγησε περαιτέρω ότι η «απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής» του Τρυντώ καθιστά παράνομο για τους πάστορες να «κηρύττουν από τον άμβωνα ότι ο Χριστός έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τους ομοφυλόφιλους και τους τρανσέξουαλ».

Επιπλέον, πολλοί ειδικοί έχουν σημειώσει ότι το νομοσχέδιο φαίνεται να επιτρέπει στους γονείς να φυλακίζονται για έως και 5 χρόνια εάν αρνηθούν να επιτρέψουν στο μικρό παιδί τους να υποβληθεί σε «φυλομετάβαση».

«Πιστεύω ότι ο Τζάστιν Τρυντώ είναι ένας κοινωνιοπαθής που έχει περάσει τα τελευταία εννέα χρόνια προσπαθώντας να οικοδομήσει ένα ολοκληρωτικό αστυνομικό κράτος, στο οποίο οι Χριστιανοί θα φέρουν τελικά όλο το βάρος του μίσους του για την πίστη», προειδοποίησε ο Φονσέκα.

«Βρισκόμαστε σε μια χρονική στιγμή με την εχθρότητα του καθεστώτος Τρυντώ που μοιάζει τρομακτικά με τον Αδόλφο Χίτλερ λίγο πριν καταλάβει την πλήρη εξουσία στη Γερμανία», πρόσθεσε. 

«Ο Χίτλερ έκανε κινήσεις, όπως ακριβώς κάνει και ο Τρυντώ, για να αλλάξει τους νόμους και τους κανονισμούς που θα βοηθούσαν στην επίτευξη της φασιστικής δικτατορίας του αστυνομικού κράτους που λαχταρούσε».

«Ο Χίτλερ έβλεπε με μίσος για τους Εβραίους με τον ίδιο τρόπο που ο Τρυντώ τώρα βλέπει με μίσος για τους Χριστιανούς», δήλωσε ο Φονσέκα.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!