Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ έρευνας εμβολίων της Mayo Clinic ζητά την ΕΠΕΚΤΑΣΗ της ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ των «σιωπηλών» ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΜΒΟΛΙΟΥ COVID.



Η έκκληση έρχεται αφότου ο γιατρός υπέστη ο ίδιος ανεπιθύμητη ενέργεια από το εμβόλιο COVID-19.
Από την Marina Zhang
6/2/2024
Ενημερώθηκε: 6/2/2024

Ο Δρ Gregory Poland, διευθυντής της Ομάδας Έρευνας Εμβολίων της Mayo Clinic, ζήτησε πιο αυστηρή ανίχνευση ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου μετά από ανεπιθύμητη ενέργεια εμβολίου COVID-19 που υπέστη ο ίδιος.

«Ενώ τα εμβόλια έχουν ένα συντριπτικά θετικό προφίλ ασφάλειας, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες συνολικά και συμπονετικά», έγραψαν ο Δρ Poland και ο συν-συγγραφέας Δρ Steve Black του Global Vaccine Data Network στο σχόλιό τους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Vaccine.

«Ορισμένες από αυτές τις αντιδράσεις είναι άμεσες και εύκολα παρατηρήσιμες ή μετρήσιμες... Άλλοι, ωστόσο, δεν είναι άμεσα προφανείς, ή είναι ακόμη και κλινικά «σιωπηλές» ή κρυπτικές, καθιστώντας δύσκολη την ταυτοποίηση και την άμεση σύνδεση με ένα εμβόλιο.

Ο Δρ Poland, ο κύριος συγγραφέας, υπέφερε από αυτό που θεώρησε μια «κρυπτική» ανεπιθύμητη ενέργεια.

Το 2021, λίγο μετά τη δεύτερη δόση του Moderna, ο Δρ Poland επέστρεφε με το αυτοκίνητο από την κλινική όταν ξαφνικά άκουσε έναν ήχο σφυρίγματος στα αυτιά του.

«Ήταν σαν κάποιος ξαφνικά να σφύριξε με μία σφυρίχτρα για σκύλους στο αυτί μου», είπε στο MedPage Today. «Ήταν λίγο πολύ αδιάκοπο».

Έκτοτε έχει αποδώσει τις εμβοές του στο εμβόλιο COVID-19 και μιλάει ανοιχτά υποστηρίζοντας καλύτερα προγράμματα επιτήρησης ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων.

«Είναι κρίσιμο να επαγρυπνούμε για σπάνιες, σιωπηλές ή ανεπαίσθητες αντιδράσεις. Οι οργανισμοί δημόσιας υγείας και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να διαδραματίσουν πολύ πιο ευνοϊκό και ζωτικό ρόλο στη δημιουργία εμπιστοσύνης εμβολίων διευρύνοντας το τρέχον παράδειγμα ασφάλειας εμβολίων», έγραψε ο Δρ Poland.

Φάσμα ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου

Ο Δρ Poland είπε ότι υπάρχει ένα φάσμα ανεπιθύμητων ενεργειών. Μερικά είναι εύκολα ανιχνεύσιμα, ενώ άλλα είναι πολύ πιο κρυμμένα.

Οίδημα στο σημείο της ένεσης και άμεσος πυρετός, για παράδειγμα, είναι άμεσες, εύκολα παρατηρήσιμες και μετρήσιμες. Αυτά είναι επομένως πολύ πιο εύκολο να εντοπιστούν και να συνδεθούν με το εμβόλιο εάν τα συμπτώματα εμφανιστούν σύντομα μετά τον εμβολιασμό.

Ο Δρ Poland υποστήριξε ότι η ανιχνευσιμότητα ενός ανεπιθύμητου συμβάντος διαφέρει ανάλογα με το αν μπορεί να μετρηθεί ή να απεικονιστεί, εάν υπάρχουν βιοδείκτες και εάν η κατάσταση ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

Το σύνδρομο Guillain-Barré, για παράδειγμα, έχει μακρά ιστορία συσχέτισης με ανεπιθύμητες ενέργειες εμβολίων. Η κατάσταση μπορεί να ανιχνευθεί χρησιμοποιώντας μια σπονδυλική βρύση κατά τη διάρκεια της οξείας φάσης και αναζητώντας αυξημένα επίπεδα πρωτεΐνης εγκεφαλονωτιαίου υγρού (CFS).

Η μυοκαρδίτιδα μπορεί να ανιχνευθεί αναζητώντας βιοδείκτες και λαμβάνοντας ακτίνες Χ.

Η απώλεια ακοής, ενώ δεν μπορεί να απεικονιστεί ή να ελεγχθεί για τη χρήση βιοδεικτών, μπορεί να αποδειχθεί με τη διεξαγωγή δοκιμών ακοής.

Ωστόσο, ο Δρ Poland θεωρεί τις εμβοές μια αινιγματική ανεπιθύμητη ενέργεια, δεδομένου ότι είναι εγγενώς υποκειμενική, στερείται βιοδεικτών, μπορεί να είναι ψυχοσωματική και μπορεί να προκληθεί από μια υποκείμενη κατάσταση διαφορετική από το εμβόλιο.

Αλλά ακριβώς όπως οι εμβοές είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν, μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά απενεργοποιημένες, έγραψε ο Δρ Poland.

Ο συνιδρυτής του React19, Δρ Joel Wallkog, ο οποίος δεν συμμετείχε στο σχόλιο, δήλωσε ότι οι άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία ως αποτέλεσμα των εμβοών τους. Το React19 είναι μια ομάδα υπεράσπισης για όσους τραυματίστηκαν από εμβόλια COVID-19 και πάσχοντες από long COVID.

Τρόποι ανίχνευσης ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά στις προηγούμενες κλινικές δοκιμές του εμβολίου. Ωστόσο, ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες χάθηκαν.

Ο Δρ Poland έδωσε το παράδειγμα των ανωμαλιών της εμμήνου ρύσεως, οι οποίες συνδέονται στενά με τα εμβόλια COVID-19, αλλά δεν αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών εμβολίων.

«Αν οι ερευνητές είχαν ζητήσει ενεργά πληροφορίες για τέτοια θέματα ή συμπτωματολογία, θα είχαν ανιχνευθεί και μετρηθεί», έγραψε.

Πρότεινε επίσης την παρακολούθηση των νέων συμπτωμάτων που συζητήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό πιθανών τάσεων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση νέων συμπτωμάτων που οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη συνδέσει με το εμβόλιο.

Μετά την κυκλοφορία ενός εμβολίου, οι μέσοι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τις ανεπιθύμητες ενέργειές τους στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίου (VAERS) που διαχειρίζονται τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Το VAERS είναι μια δημόσια βάση δεδομένων που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ελέγξει και να αναφέρει μια ανεπιθύμητη ενέργεια εμβολίου. Το σύστημα διαθέτει επίσης παρεμβάσεις για τη μείωση των ψευδών αναφορών. Για παράδειγμα, η χρονοβόρα διαδικασία αναφοράς αποτρέπει τις ψευδείς αναφορές. Είναι επίσης άμεση παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου να κάνετε μια ψευδή αναφορά και όσοι συλλαμβάνονται να το κάνουν αυτό μπορεί να τιμωρηθούν με πρόστιμο ή ακόμα και φυλάκιση.

«Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι παροδικές και αυτοπεριοριζόμενες, αν και μερικές μπορεί να είναι σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή. Από την εμπειρία μου, ωστόσο, ακόμη και «παροδικές» καταστάσεις όπως η παράλυση προσώπου μπορεί να παραταθούν για μήνες, αν όχι χρόνια», δήλωσε ο οδοντίατρος και καθηγητής Δρ Nicola Cirillo στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης σε δήλωση σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του στόματος-προσώπου μετά το εμβόλιο COVID.

«Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε τους λήπτες εμβολίων για αυτές τις πιθανές συνέπειες», πρόσθεσε.

Εκατοντάδες ανεπιθύμητες ενέργειες που συνδέονται με τα εμβόλια COVID-19

Από τον Ιούλιο του 2022, έγγραφα που κυκλοφόρησαν από το CDC έδειξαν ότι τουλάχιστον 770 σήματα ασφαλείας έχουν ανιχνευθεί από ερευνητές του CDC στη βάση δεδομένων VAERS.

Αυτές περιλαμβάνουν μυοκαρδίτιδα, εμβοές, θάνατο και αυξημένες περιπτώσεις εξετάσεων υγείας.

Ο Δρ Wallkog είπε ότι πολλές αναφορές του VAERS έχουν επίσης κρυφτεί.

Το 2022, η React19 πραγματοποίησε έρευνα σε 126 άτομα που υπέβαλαν αναφορές VAERS. Διαπίστωσε ότι μόνο περίπου το 60% των εκθέσεων VAERS διατίθενται στο κοινό.

12% των αναφορών VAERS διαγράφηκαν και το 22% δεν έχουν μόνιμες ταυτότητες και, ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση του κοινού. Το υπόλοιπο 5% του VAERS δεν μπορούσαν να υποβάλουν αναφορά ή οι αριθμοί των αναφορών τους ήταν άγνωστοι.

Ο Δρ Peter McCullough, καρδιολόγος και επικριτής των εμβολίων COVID-19, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι συγγραφείς Δρ Poland και Black δήλωσαν ότι τα εμβόλια έχουν ένα «συντριπτικά θετικό προφίλ ασφάλειας» στο συμπέρασμά τους, προσθέτοντας ότι τα συστήματα δεδομένων ασφαλείας έχουν καταγράψει τραυματισμούς, αναπηρίες και θανάτους που σχετίζονται με τα εμβόλια COVID.



ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/health/mayo-clinic-vaccine-research-director-calls-for-expanding-detection-of-silent-covid-vaccine-risks-5581764?utm_source=partner&utm_campaign=ZeroHedge&src_src=partner&src_cmp=ZeroHedge

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!