Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Γιατρός (;;;;;;) στην Mayo Clinic: Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ προκαλεί ΑΥΞΗΣΗ της ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ μεταξύ των ΜΑΥΡΩΝ!!!


Από τον Frank Bergman
9 Φεβρουαρίου 2024

Ένας πολιτικοποιημένος «ειδικός» από την κλινική Mayo υποστήριξε ότι η καρδιακή ανεπάρκεια αυξάνεται μεταξύ των μαύρων λόγω του ρατσισμού.

Ο ισχυρισμός έγινε από την Δρ LaPrincess (!!!) Brewer, γιατρό της οποίας η έρευνα «επιδιώκει να αποσαφηνίσει καλύτερα τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της καρδιαγγειακής υγείας και πώς συμβάλλουν στις φυλετικές και εθνοτικές ανισότητες στις καρδιαγγειακές παθήσεις», σύμφωνα με την ηλεκτρονική βιογραφία της.

Το Mayo Clinic News Network ανέφερε ότι οι λεγόμενοι «ειδικοί» του οργανισμού πιστεύουν τώρα ότι η καρδιακή ανεπάρκεια έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία τρία χρόνια λόγω του ρατσισμού.

«Οι Αφροαμερικανοί, δυστυχώς, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεξέλεγκτης υπέρτασης στον κόσμο, γεγονός που αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων», σημείωσε η Brewer.

Κοινοί παράγοντες κινδύνου για υπέρταση περιλαμβάνουν την παχυσαρκία; έλλειψη άσκησης. δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε κάλιο και συχνή χρήση καπνού, αλκοόλ ή αμφεταμινών.

Ωστόσο, η Brewer ισχυρίστηκε ότι τα αυξανόμενα ποσοστά υπέρτασης δεν οφείλονταν σε αποφάσεις που έλαβαν οι μαύροι, αλλά μάλλον σε συστημικό ρατσισμό ή κοινωνικοοικονομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με την Brewer, αυτός ο ρατσισμός προκαλεί «επισιτιστική ανασφάλεια, στεγαστική ανασφάλεια, κόκκινη γραμμή, η οποία περιορίζει πραγματικά ορισμένα άτομα από το να λαμβάνουν ευκαιρίες και πόρους για τη βελτίωση της υγείας τους».

Ο όρος «κόκκινη γραμμή», ο οποίος έχει εισέλθει στην κοινή καθομιλουμένη με την άνοδο της κοινωνικής δικαιοσύνης και το κίνημα της ποικιλομορφίας, της ισότητας και της ένταξης, αναφέρεται συνήθως στη χρήση της θέσης μιας τράπεζας κατά την αξιολόγηση της εάν θα εγκρίνει δάνεια με βάση την πιθανότητα ότι ο δανειολήπτης μπορεί να αθετήσει.

Πράγματι, ελαφρυντικοί παράγοντες - όπως η ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που διατίθεται σε μια δεδομένη γειτονιά - μπορεί να συσχετιστούν τόσο με την υπέρταση όσο και με την προθυμία της τράπεζας να δανείσει χρήματα σε ένα άτομο του οποίου το πιστωτικό ιστορικό εγείρει κόκκινες σημαίες.

Το επιχείρημα της Brewer δεν είναι νέο.

Το 2021, για παράδειγμα, ο καρδιολόγος του Πανεπιστημίου του Σικάγο Bryan Smith δημοσίευσε ένα άρθρο υποστηρίζοντας ότι οι «ανισότητες στην υγεία» έχουν προκαλέσει υψηλότερα ποσοστά καρδιακής ανεπάρκειας μεταξύ του μαύρου πληθυσμού.

Μεταξύ των «ανισοτήτων» που εντόπισε ο Smith ήταν «διαρθρωτικές και κοινωνικές ανισότητες, οι οποίες προκαλούν αυξημένο άγχος και δυσπιστία στο ιατρικό σύστημα, έλλειψη θρεπτικών επιλογών τροφίμων (διαβίωση σε ερήμους τροφίμων) και κακή πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη».

Τέτοια επιχειρήματα έχουν επίσης προβληθεί στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης, όχι λιγώτερο από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Πριν αποκτήσει φήμη ως επικεφαλής αρχή του έθνους που επιβλέπει την πανδημία COVID-19, το CDC κυκλοφόρησε ένα φυλλάδιο του 2019 «διερευνώντας τις φυλετικές και εθνοτικές ανισότητες» στην παχυσαρκία, την υπέρταση και τις καρδιακές παθήσεις.

Κατά συνέπεια, το 2021, η τότε διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky δήλωσε ότι ο ίδιος ο ρατσισμός ήταν «σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία».(!!!!)

Η προσπάθεια να γίνουν οι καρδιακές παθήσεις ρατσιστικές πηγαίνει χέρι-χέρι με τις προσπάθειες να εξηγηθούν όλες οι διαφορές μεταξύ των φυλών ως αποτέλεσμα των συστηματικών ανισοτήτων.

Για παράδειγμα, η Ημέρα της Μητέρας ανακηρύχθηκε ρατσιστική το 2023, επειδή οι μαύροι ζουν με το άγχος του θανάτου στα χέρια ενός ρατσιστή λευκού ατόμου σε καθημερινή βάση.(😏)

Ευτυχώς (😂), αρκετοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι έχουν αρχίσει να διατηρούν πλήρεις λίστες με πράγματα που έχουν χαρακτηριστεί ρατσιστικά.

Μεταξύ αυτών είναι η λευκή μπογιά, το καναδικό χόκεϋ επί πάγου, η άμυνα ενάντια στους πλιατσικολόγους, η οδήγηση του αυτοκινήτου σας, η οργάνωση του κελαριού σας και το γλέντι στη βροχή.


ΠΗΓΗ: https://slaynews.com/news/mayo-clinic-doctor-racism-causing-heart-failure-spike-black-people/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις παρενεργειών εμβολίων διαγράφηκαν από τη βάση δεδομένων του EMA;
Συγκάλυψη ή «κανονική» διαδικασία;
https://reitschuster.de/post/zehntausende-faelle-von-impfnebenwirkungen-aus-ema-datenbank-geloescht/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!