Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Επιστήμονες της Moderna: Οι σύριγγες mRNA έχουν κίνδυνο τοξικότητας


Επιστήμονες του φαρμακευτικού γίγαντα Moderna παραδέχτηκαν ότι τα εμβόλια mRNA Covid που παράγονται από τη Big Pharma ενέχουν κίνδυνο τοξικότητας. 

Αυτό επιβεβαιώνεται σε μια νέα επιστημονική εργασία σχετικά με την τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο COVID-19. Αυτοί οι κίνδυνοι συνδέονται με τη χρήση της τεχνολογίας τροποποιημένου αγγελιοφόρου ριβονουκλεϊκού οξέος (mRNA). Το mRNA είναι γνωστό ότι χορηγείται με τη βοήθεια λιπιδικών νανοσωματιδίων (LNP).



8 Φεβρουαρίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer


Η εργασία δημοσιεύθηκε στο Nature Reviews Drug Discovery, ένα επιστημονικό περιοδικό του διάσημου περιοδικού NatureΗ μελέτη των Dimitrios Bitounis et al, με τίτλο «Strategies to reduce the risks of mRNA drug and vaccine toxicity», υπογραμμίζει την ανάγκη αποτελεσματικού μετριασμού αυτών των πιθανών τοξικοτήτων.

Οι κίνδυνοι τοξικότητας περιλαμβάνουν «τα δομικά εμβόλια mRNA είναι γνωστό ότι έχουν πολλές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας, του εγκεφαλικού επεισοδίου, των θρόμβων αίματος, του συνδρόμου ανοσοανεπάρκειας που αποκτάται από το εμβόλιο (VAIDS) και του σοβαρού αλλεργικού σοκ. Αυτές οι αντιδράσεις μπορούν να προκληθούν από αντιδράσεις υπερευαισθησίας, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από οποιοδήποτε συστατικό mRNA LNP.

Οι συντάκτες της εργασίας είναι τα μέλη του προσωπικού της Moderna Eric Jacquinet και Δημήτριος Μπιτούνης, καθώς και ο Maximillian Rogers, ο οποίος εργάστηκε στη Moderna κατά την ολοκλήρωση της εργασίας.

Τα εμβόλια mRNA είναι γνωστό ότι έχουν πολλές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας, του εγκεφαλικού επεισοδίου, των θρόμβων αίματος, του συνδρόμου ανοσοανεπάρκειας που αποκτάται από το εμβόλιο (VAIDS) και του σοβαρού αλλεργικού σοκ. Αυτές οι αντιδράσεις μπορούν να προκληθούν από αντιδράσεις υπερευαισθησίας, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από οποιοδήποτε συστατικό mRNA LNP.


Ωστόσο, το δυνητικά πιο δραστικό συστατικό είναι τα νανοσωματίδια λιπιδίων PEGylated, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Τα εμβόλια COVID-19 της Pfizer και της Moderna περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG), το οποίο είναι γνωστό ότι προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Οι ερευνητές συνοψίζουν τη μελέτη τους ως εξής:

Το mRNA που παρασκευάζεται με νανοσωματίδια λιπιδίων είναι μια επαναστατική τεχνολογία που επέτρεψε την ταχεία ανάπτυξη και χορήγηση δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού 2019 (COVID-19) παγκοσμίως. Ωστόσο, η αποφυγή μη αποδεκτής τοξικότητας σε φάρμακα και εμβόλια mRNA αποτελεί πρόκληση. Τα δομικά συστατικά των λιπιδικών νανοσωματιδίων, οι μέθοδοι παραγωγής, η οδός παράδοσης και οι πρωτεΐνες που παράγονται από πολύπλοκα mRNAs εγείρουν ανησυχίες τοξικότητας. Αυτές οι ανησυχίες συζητούνται παρακάτω, ιδίως πώς ο κυτταρικός τροπισμός και η κατανομή των ιστών του mRNA και των λιπιδικών νανοσωματιδίων μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα, καθώς και η πιθανή αντιδραστογένεση τους. Εστιάζουμε στις ανεπιθύμητες ενέργειες σε εφαρμογές mRNA για θεραπείες αντικατάστασης πρωτεϊνών και επεξεργασίας γονιδίων, καθώς και εμβόλια, και ακολουθούμε τις συνήθεις βιοχημικές και κυτταρικές οδούς. Θα συζητηθούν επίσης οι δυνατότητες και οι περιορισμοί των υφιστάμενων μοντέλων και εργαλείων που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας εντός στόχου και τον μετριασμό της τοξικότητας εκτός στόχου, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων in vivo και in vitro επόμενης γενιάς.

Υπάρχει μια συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με τον μηχανισμό πίσω από την καρδιακή φλεγμονή που έχει αναφερθεί σε μερικούς ανθρώπους που έχουν λάβει αυτά τα εμβόλια. Η Pfizer έχει προτείνει ότι το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με τα λιπιδικά νανοσωματίδια (LNPs) που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση του mRNA.

Μερικά από τα αναφερόμενα έγγραφα αναφέρουν την παρουσία mRNA και πρωτεΐνης ακίδας από το εμβόλιο της Moderna σε διάφορα μέρη του ανθρώπινου σώματος εβδομάδες ή μήνες μετά τον εμβολιασμό.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενους ισχυρισμούς των υγειονομικών αρχών ότι αυτές οι ουσίες θα έφευγαν από το σώμα μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι συγγραφείς, φυσικά, δηλώνουν ότι το εμβόλιο COVID-19 της Moderna είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» και επαίνεσαν την ανάπτυξη ενός ενημερωμένου εμβολίου ως «απόδειξη του πόσο γρήγορα είναι δυνατές οι αλλαγές με την τεχνολογία mRNA στην κλινική». Ωστόσο, λόγω της «πτητικής φύσης του mRNA, μπορεί να απαιτείται επαναλαμβανόμενη χορήγηση».

Τα ευρήματα από τη θεραπεία του καρκίνου mRNA


Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ιατρικό περιοδικό Stat έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με τη Moderna. Απεικονίστηκε ως μια εταιρεία με αμφισβητήσιμα προϊόντα και διαχείριση Rambo. Δύο άρθρα συζητούν επίσης τους κινδύνους της τεχνολογίας και την τοξικότητά της όταν χρησιμοποιείται επανειλημμένα.

Πολλές εφαρμογές είναι προβληματικές. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες γίνονται πιο συχνές και επικίνδυνες, μερικές φορές ακόμη και σημαντικές, με κάθε δόση. Η Moderna είχε ήδη προσελκύσει έντονη κριτική στο παρελθόν, για παράδειγμα στο ιατρικό περιοδικό Stat.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 επικεντρώθηκε στο στυλ διαχείρισης του CEO Stéphane Bancel, όπως υποδηλώνει ο τίτλος: "Εγώ, φιλοδοξία και αναταραχή: Μέσα σε μία από τις πιο μυστικοπαθείς νεοσύστατες επιχειρήσεις της βιοτεχνολογίας". Αλλά προειδοποιεί επίσης για τους κινδύνους της επαναλαμβανόμενης χρήσης mRNA:

«Οι πιο επαναστατικές θεραπείες που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων για πρωτεϊνικές θεραπείες θα περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενες δόσεις mRNA για πολλά χρόνια, έτσι ώστε το σώμα του ασθενούς να συνεχίσει να παράγει πρωτεΐνες για να κρατήσει την ασθένεια μακριά».

«Η χορήγηση – δηλαδή η εισαγωγή RNA στα κύτταρα – αποτελεί εδώ και καιρό πρόβλημα σε ολόκληρο τον τομέα. Από μόνα τους, τα μόρια RNA δυσκολεύονται να επιτύχουν τους στόχους τους. Λειτουργούν καλύτερα όταν είναι τυλιγμένα σε έναν μηχανισμό μεταφοράς, όπως νανοσωματίδια λιπιδίων. Ωστόσο, αυτά τα νανοσωματίδια μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες παρενέργειες, ειδικά εάν ένας ασθενής πρέπει να λάβει επαναλαμβανόμενες δόσεις για μήνες ή χρόνια.

Η Novartis εγκατέλειψε το σχετικό πεδίο παρεμβολής RNA λόγω ανησυχιών τοξικότητας, όπως και η Merck και η Roche».

Στις 10 Ιανουαρίου 2017, ένα άλλο άρθρο εμφανίστηκε με τον αποκαλυπτικό τίτλο «Η πλουσιοπάροχα χρηματοδοτούμενη Moderna αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας σε τολμηρή προσπάθεια να φέρει επανάσταση στην ιατρική», στο οποίο τα προβλήματα αντιμετωπίζονται σαφώς, ειδικά με επαναλαμβανόμενη χρήση:

«Για να προστατεύσουν τα μόρια mRNA από τη φυσική άμυνα του σώματος, οι κατασκευαστές φαρμάκων πρέπει να τα τυλίξουν σε ένα προστατευτικό κέλυφος. Για τη Moderna, αυτό σήμαινε τη συσκευασία της θεραπείας Crigler-Najjar σε νανοσωματίδια λιπιδίων. Για τους χημικούς της εταιρείας, αυτά τα νανοσωματίδια αποτελούσαν μια σημαντική πρόκληση: εάν η δοσολογία είναι πολύ χαμηλή, δεν παίρνετε αρκετά ένζυμα για να επηρεάσετε την ασθένεια. Εάν η δοσολογία είναι πολύ υψηλή, το φάρμακο είναι πολύ τοξικό για τους ασθενείς».

Η τοξικότητα των λιπιδικών νανοσωματιδίων που απαιτούνται για τη διαδικασία είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό:

Αλλά η Moderna δεν ήταν σε θέση να κάνει τη θεραπεία του επιτυχημένη, όπως αναφέρουν πρώην υπάλληλοι και υπάλληλοι. Η ασφαλής δόση ήταν πολύ αδύναμη και οι επαναλαμβανόμενες ενέσεις μιας δόσης αρκετά ισχυρής ώστε να είναι αποτελεσματική είχαν ανησυχητικές επιδράσεις στο ήπαρ σε μελέτες σε ζώα.

Η τοξικότητα έχει επίσης αποδειχθεί σε πειράματα σε ζώα.

Αυτό θέτει επίσης υπό αμφισβήτηση την αποτίμηση της Moderna, την οποία το Pitchbook τοποθετεί στα 4,7 δισεκατομμύρια δολλάρια. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολλάρια σε μετρητά από επενδυτές και συνεργάτες. Αλλά το έχει κάνει υποσχόμενη επαναστατική τεχνολογία αρκετά ασφαλή για να παραδώσει επαναλαμβανόμενες δόσεις mRNA».

Τα φάρμακα που λανσάρει τώρα η εταιρεία, από την άλλη πλευρά, είναι πιο μετριοπαθή και βασίζονται σε εφάπαξ χορηγήσεις mRNA. Εκτός από τα τέσσερα εμβόλια, υπάρχει μια κλινική δοκιμή πρώιμου σταδίου με στόχο τις καρδιακές παθήσεις που ξεκίνησε μόλις τον περασμένο μήνα από τον εταίρο AstraZeneca. Σε αυτή τη θεραπεία, χορηγείται μία εφάπαξ δόση και δεν χρησιμοποιείται το λεπτό κέλυφος των νανοσωματιδίων».

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα γνωστά προβλήματα, τα παρασκευάσματα mRNA έχουν εγκριθεί για δισεκατομμύρια εμβολιασμούς. Και πάλι, μια πραγματική κατάσταση που θα έπρεπε να είχε καταστήσει αδύνατη την έγκριση των παρασκευασμάτων mRNA. Εκτός αν υπήρχε πρόθεση.




ΠΗΓΗ: https://tkp.at/2024/02/08/moderna-wissenschaftler-mrna-spritzen-haben-toxizitaetsrisiko/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!