Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει ότι ο Γενικός Γραμματέας Stoltenberg αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας να χτυπήσει στόχους στη Ρωσσία


Jens Stoltenberg / Getty Images

Ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε στους Financial Times ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg αναφερόταν πράγματι στο δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένου του χτυπήματος νόμιμων ρωσικών στρατιωτικών στόχων εκτός Ουκρανίας.

Πηγή: European Pravda

Λεπτομέρειες: Σε συνέντευξή του στο Radio Liberty, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η χρήση όπλων που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στόχους στη Ρωσσία αποτελεί εδώ και καιρό αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των συμμάχων του Κιέβου λόγω φόβων κλιμάκωσης.

«Κάθε σύμμαχος αποφασίζει μόνος του αν έχει επιφυλάξεις για το τι προμηθεύει και διαφορετικοί σύμμαχοι έχουν ελαφρώς διαφορετικές πολιτικές σε αυτό. Αλλά γενικά, πρέπει να θυμόμαστε για τι μιλάμε. Αυτός είναι ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσσίας κατά της Ουκρανίας, ο οποίος αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Stoltenberg.

«Και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Και περιλαμβάνει επίσης χτυπήματα εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων, ρωσικών στρατιωτικών στόχων εκτός της Ουκρανίας. Αυτό είναι το διεθνές δίκαιο και φυσικά, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό για να υπερασπιστεί τον εαυτό της», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε στους Financial Times ότι ο Stoltenberg αναφερόταν πράγματι στο δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένου του χτυπήματος νόμιμων ρωσικών στρατιωτικών στόχων εκτός Ουκρανίας.

Αυτά τα λόγια αντιπροσωπεύουν ένα βήμα προς τα εμπρός στη ρητορική του Stoltenberg, ο οποίος έχει μιλήσει στο παρελθόν για τα δικαιώματα του Κιέβου βάσει του διεθνούς δικαίου χωρίς να αναφέρει ρητά τις επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Προηγουμένως:

Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία έχει αυξήσει τον αριθμό των επιθέσεων σε στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσσία χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Ωστόσο, λόγω της ευαίσθητης στάσης της Δύσης απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις, το Κίεβο δεν έχει αναλάβει άμεσα την ευθύνη για αυτές.

Ιστορικό:

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg προέτρεψε με πάθος το Κογκρέσσο των ΗΠΑ να εγκρίνει συμπληρωματική χρηματοδότηση για την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι η στρατιωτική υποστήριξη από άλλους συμμάχους υπερβαίνει ήδη αυτή των ΗΠΑ.


ΠΗΓΗ: NATO confirms that Secretary General Stoltenberg recognises Ukraine's right to strike targets in Russia | Ukrainska Pravda


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

3 σχόλια:

  1. Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Τουρκία ετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο με Ελλάδα
    https://www.youtube.com/watch?v=zarH2SFF324

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς είμαστε πιστοί στήν γνωστή τακτική, στά "τέσσερα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!