Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Ο Tucker Carlson εξηγεί γιατί ταξίδεψε στη Ρωσσία για να πάρει συνέντευξη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν


Οι νεοσυντηρητικοί στην Ουάσιγκτον και οι λακέδες του κατεστημένου τους στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται όλοι σε μια αμφιβολία ότι ο Tucker Carlson θα πάει στη Ρωσσία για να πάρει συνέντευξη από τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Νόμιζα ότι αυτό έκαναν οι δημοσιογράφοι: Ταξίδευαν σε ξένες χώρες για να πάρουν συνεντεύξεις από παγκόσμιους ηγέτες. Ένας Θεός ξέρει ότι έχουμε δει αρκετές συνεντεύξεις με τον κ. Zelenskyy, τον πρόεδρο της Ουκρανίας που έχει κλείσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έχει απαγορεύσει όλα τα μέσα ενημέρωσης που θεωρεί μη φιλικά προς τον σκοπό του και παρόλα αυτά κατά κάποιο τρόπο ανυψώνεται ως πρότυπο «δημοκρατίας». Αλλά δεν έχουμε ακούσει τίποτε από τον Πούτιν. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν "μαυρίσει" τον Πούτιν, ενώ την ίδια στιγμή του αποδίδουν κίνητρα που μπορεί να είναι ή να μην είναι ακριβή. Θέλει να «αποκαταστήσει την παλιά σοβιετική αυτοκρατορία», δήλωσε ο Mike Pence. Αυτή είναι μια επωδός που ακούμε ξανά και ξανά. Υπάρχουν όμως αποδείξεις γι' αυτό;

Μερικοί από τους πιο χαμηλού IQ ανθρώπους στα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης δεν ασχολήθηκαν ποτέ με αποδεικτικά στοιχεία. Απλώς τους αρέσει να συσσωρεύονται. Και όλοι πηδούν πάνω στον Tucker. Ο νεοσυντηρητικός πολεμοκάπηλος William Kristol, ο οποίος για δεκαετίες έχει υπηρετήσει ως νεροκουβαλητής για το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, πρότεινε ακόμη και ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να εμποδίσει τον Tucker Carlson να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αυτοί οι πολιτικοί και οι ψεύτικοι δημοσιογράφοι θέλουν πραγματικά οι Αμερικανοί να ακούσουν μόνο τη μία πλευρά της ιστορίας Ρωσσίας-Ουκρανίας. Είναι τρομοκρατημένοι ότι το τραίνο για το ξέπλυμα χρήματος που διασχίζει την Ουκρανία θα μπορούσε να σταματήσει απότομα εάν οι άνθρωποι ενημερωθούν ποτέ για την αληθινή ιστορία γύρω από την Ουκρανία, τη Ρωσσία και το ΝΑΤΟ.

Μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως οι New York Times, USA Today, Daily Mail, The Telegraph και Washington Post, μαζί με τηλεοπτικά δίκτυα όπως το ABC, CBS, NBC, Fox, CNN και ακόμη και το Newsmax, είναι μεγάλα στο να μας τροφοδοτούν με δυτική προπαγάνδα και λίγα σε γεγονότα.

Αλλά βρήκα ένα δίκαιο άρθρο σχετικά με το θέμα της επίσκεψης του Tucker στη Ρωσσία. Συντάχθηκε από τον Spencer Brown στο Townhall, το οποίο έχω αναδημοσιεύσει παρακάτω, μαζί με ένα βίντεο του Tucker Carlson να μιλάει για τον εαυτό του σχετικά με το γιατί παίρνει συνέντευξη από τον Πούτιν.

Από Spencer Braun

Επιβεβαιώνοντας τις αναφορές και τις φήμες ότι ο πρώην παρουσιαστής του Fox News Channel είχε ταξιδέψει στη Ρωσσία για να πάρει συνέντευξη από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Tucker Carlson κυκλοφόρησε κάτι σαν προεπισκόπηση την Τρίτη πριν πραγματοποιήσει τη συνέντευξή του με τον πρόεδρο της Ρωσσίας στη Μόσχα.

«Είναι η δουλειά μας», εξήγησε ο Carlson για το γιατί θα αναλάμβανε μια τέτοια συνέντευξη, ενώ αναγνώρισε ότι «υπάρχουν κίνδυνοι» που εμπλέκονται σε ένα τέτοιο έργο. «Είμαστε στη δημοσιογραφία, καθήκον μας είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο», επανέλαβε.

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα γιατί ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία ή ποιοι είναι οι στόχοι του τώρα», συνέχισε ο Carlson. «Δεν έχουν ακούσει ποτέ τη φωνή του – αυτό είναι λάθος. Οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ό,τι μπορούν για έναν πόλεμο στον οποίο εμπλέκονται και έχουμε το δικαίωμα να τους το πούμε επειδή είμαστε και εμείς Αμερικανοί», τόνισε ο Carlson στο βίντεο που αναρτήθηκε από την πρωτεύουσα της Ρωσσίας.

«Η ελευθερία του λόγου είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας», δήλωσε ο Carlson, αντιπαραβάλλοντας την ελευθερία των Αμερικανών με τη ζοφερή έλλειψη ατομικών ελευθεριών στη Ρωσσία. «Γεννηθήκαμε με το δικαίωμα να λέμε αυτό που πιστεύουμε, αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να αφαιρεθεί ανεξάρτητα από το ποιος είναι στον Λευκό Οίκο», σημείωσε. «Αλλά προσπαθούν ούτως ή άλλως».

Ελπίζει κανείς ότι αυτή η έμφαση στη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου σημαίνει ότι ο Carlson θα πιέσει τον Πούτιν για την παράνομη φυλάκιση από τη Ρωσσία του Evan Gershkovich της Wall Street Journal, ο οποίος κρατείται στη διαβόητη φυλακή Lefortovo για περισσότερες από 314 ημέρες.

«Σχεδόν πριν από τρία χρόνια, η κυβέρνηση Μπάιντεν κατασκόπευε παράνομα τα γραπτά μηνύματά μας και στη συνέχεια διέρρευσε το περιεχόμενό τους στους υ π η ρ έ τ ε ς τους στα μέσα ενημέρωσης», υπενθύμισε ο Carlson. «Το έκαναν αυτό για να σταματήσουν μια συνέντευξη του Πούτιν που σχεδιάζαμε. Τον περασμένο μήνα, είμαστε σίγουροι ότι έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα για άλλη μια φορά», αποκάλυψε. «Αλλά αυτή τη φορά ήρθαμε στη Μόσχα ούτως ή άλλως».

Μιλώντας για τις επιπτώσεις της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, ο Carlson είπε ότι «η οικονομική τάξη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το σύστημα που εγγυήθηκε την ευημερία στη Δύση για περισσότερα από 80 χρόνια, διαλύεται πολύ γρήγορα - και μαζί με αυτό η κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ».

Αποκαλώντας αυτές τις επιπτώσεις, μαζί με τις ανθρώπινες ζωές που διεκδικήθηκαν στις μάχες, «εξελίξεις που αλλάζουν την ιστορία» που «θα καθορίσουν τις ζωές των εγγονιών μας», ο Carlson εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι πολλοί Αμερικανοί δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας και «πιστεύουν ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει πραγματικά» ως αποτέλεσμα του πολέμου.

Ο Carlson πυρπόλησε τα «διεφθαρμένα» μέσα ενημέρωσης που «λένε ψέμματα στους αναγνώστες και τους θεατές τους... κυρίως από παράλειψη» για την έλλειψη αμερικανικής ειδοποίησης για τον τρόπο με τον οποίο αλλάζουν τα πράγματα ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται. Επέκρινε επίσης τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ «προωθούν έναν ξένο ηγέτη [τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι] σαν να είναι ένα νέο καταναλωτικό εμπορικό σήμα», ενώ «ούτε ένας δυτικός δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να πάρει συνέντευξη από τον πρόεδρο της άλλης χώρας που εμπλέκεται σε αυτή τη σύγκρουση: τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Σημειώνοντας ότι έχει επίσης ζητήσει μια συνέντευξη με τον Ζελένσκι, την οποία ο Ουκρανός ηγέτης δεν έχει ακόμη αποδεχθεί, ο Carlson χαρακτήρισε τα άκριτα ρεπορτάζ για την Ουκρανία «όχι δημοσιογραφία» αλλά «κυβερνητική προπαγάνδα του πιο άσχημου είδους».

«Δεν είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν», τόνισε ο Carlson. «Είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε τις Ηνωμένες Πολιτείες – και θέλουμε να παραμείνουν ευημερούσες και ελεύθερες. Πληρώσαμε για αυτό το ταξείδι μόνοι μας», διευκρίνισε. «Δεν πήραμε χρήματα από καμμία κυβέρνηση ή ομάδα ούτε χρεώνουμε τους ανθρώπους για να δουν τη συνέντευξη» μόλις δημοσιευτεί. Ο Carlson είπε ότι η συνέντευξή του στον Πούτιν θα «γυριστεί ζωντανά σε κασσέττα» και θα αναρτηθεί «χωρίς επεξεργασία στον ιστότοπό μας».

Επιπλέον, ο Carlson επαίνεσε τον Elon Musk για την υπόσχεσή του «να μην καταστείλει ή να εμποδίσει αυτή τη συνέντευξη μόλις την δημοσιεύσουμε στην πλατφόρμα του, X, και είμαστε ευγνώμονες για αυτό».

«Οι δυτικές κυβερνήσεις, αντίθετα, σίγουρα θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να λογοκρίνουν αυτό το βίντεο σε άλλες, λιγώτερο ηθικές πλατφόρμες, επειδή αυτό κάνουν», προέβλεψε ο Carlson. «Φοβούνται τις πληροφορίες που δεν μπορούν να ελέγξουν. Αλλά δεν έχεις κανένα λόγο να το φοβάσαι».

«Δεν σας ενθαρρύνουμε να συμφωνήσετε με αυτά που μπορεί να πει ο Πούτιν σε αυτή τη συνέντευξη, αλλά σας παροτρύνουμε να το παρακολουθήσετε», επανέλαβε ο Carlson. «Πρέπει να ξέρεις όσα περισσότερα μπορείς. Και τότε, σαν ελεύθερος πολίτης και όχι σκλάβος, μπορείς να αποφασίσεις μόνος σου».


ΠΗΓΗ: https://leohohmann.files.wordpress.com/2024/02/1707168714-breaking-fmr-fox-host-tucker-carlson-in-moscow_hires-754201623.jpg?w=1024&h=633&crop=1


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!