Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΔΑΣΚΑΛΟΣ γίνεται 'viral', επειδή ΔΙΔΑΣΚΕΙ στούς μαθητές του, πώς νά έχουν ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ! ( Ακούνε οι εν Ελλάδι συνάδελφοί του; )

«Ο κόσμος διψάει για περισσότερους δασκάλους σαν κι αυτόν. 

Μου δίνει ελπίδα»!



Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο The Gateway Pundit και αναδημοσιεύθηκε με άδεια.

Δημοσίευση επισκεπτών από Kristinn Taylor

Ο δάσκαλος και σκηνοθέτης Warren Smith δημοσιεύει βίντεο από συζητήσεις στην τάξη (μεταξύ άλλων θεμάτων) στο κανάλι του Secret Scholar Society στο YouTube. Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Smith στις 26 Ιανουαρίου έχει γίνει 'viral', με πάνω από 40 εκατομμύρια προβολές στο 'X' Twitter από το Σάββατο. Οι προβολές στο YouTube είναι λίγο κάτω από 450,000 την στιγμή που γράφεται αυτό.


Ο Smith ανοίγει το βίντεο ρωτώντας τους μαθητές του για τι θέλουν να μιλήσουν. Ένα αγόρι (ή νεαρός άνδρας) εκτός κάμερας ρωτά αν εξακολουθεί να του αρέσουν τα έργα της συγγραφέως του Harry Potter, JK Rowling, «παρά τις μισαλλόδοξες απόψεις της». (Η Rowling έχει δεχθεί επίθεση και έχει συκοφαντηθεί ως «τρανσφοβική» επειδή υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, παρ' όλο που έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην τρανς κοινότητα.)

Μέσα από μια άσκηση κριτικής σκέψης, ο Smith οδηγεί τον μαθητή σε μια συνειδητοποίηση - όχι επιβάλλοντας τη δική του γνώμη για τη Rowling στον μαθητή, αλλά οδηγώντας τον μαθητή να εξετάσει την εκφρασμένη άποψή του ότι η Ρόουλινγκ είναι μισαλλόδοξη.

Ελαφρώς επεξεργασμένο για μορφοποίηση απόσπασμα από τη μεταγραφή του YouTube:

Δάσκαλος: Λοιπόν, αυτοί οι τύποι θέλουν να μιλήσουν για την JK Rowling; ΄Τί θέλετε να μάθετε;

Μαθητής: Ε, είχε ένα αρκετά αμφιλεγόμενο παρελθόν. Θέλω απλώς να μάθω ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτό και όπως, εξακολουθείτε να σας αρέσει η δουλειά της παρά τις ε, μισαλλόδοξες απόψεις της;

Δάσκαλος: Ας γίνουμε συγκεκριμένοι όμως, ας ορίσουμε τις μισαλλόδοξες απόψεις, ποιες απόψεις είναι μισαλλόδοξες; Θα το αντιμετωπίσουμε αυτό ως ένα πείραμα σκέψης. Δεν πρόκειται να πω τι είναι σωστό ή λάθος ή ποιος τρόπος σκέψης, το όλο θέμα είναι 

να μάθουμε πώς να σκεφτόμαστε όχι τι να σκεφτόμαστε. Ναι, οπότε όταν λέτε μισαλλόδοξη, ξεκινάτε με το συμπέρασμα, δεδομένων των μισαλλόδοξων απόψεών της. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το αν έχει μισαλλόδοξες απόψεις; Έτσι, όταν λέτε μισαλλόδοξες απόψεις...

Φοιτητής: Είχε ιστορικό εξαιρετικά τρανσφοβικής, έχω ακούσει.

Καθηγητής: Έχετε ακούσει, λοιπόν, τι, μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα;

Ο φοιτητής αναφέρθηκε ένα tweet του 2019 από τη Rowling και το διάβασε στον καθηγητή: «Ντύσου όπως θέλεις. Καλέστε τον εαυτό σας ό, τι θέλετε.
Κοιμηθείτε με οποιονδήποτε συναινούντα ενήλικα. Ζήστε την καλύτερη ζωή σας με ειρήνη και ασφάλεια. Ωστόσο, απολύστε τις γυναίκες από τις δουλειές τους επειδή δήλωσαν ότι το φύλο είναι πραγματικό;»

Ο φοιτητής συνεχίζει με ένα tweet του 2020 από τη Rowling που περιέγραψε ως συγγνώμη: «Σέβομαι το δικαίωμα κάθε τρανς ατόμου να ζει με οποιονδήποτε τρόπο αισθάνεται αυθεντικός και άνετος για αυτούς. Θα διαδήλωνα μαζί σου αν υφίστασαι διακρίσεις με βάση το γεγονός ότι είσαι τρανς. Ταυτόχρονα, η ζωή μου έχει διαμορφωθεί από το να είμαι γυναίκα. Δεν πιστεύω ότι είναι απεχθές να το λέω».

Καθηγητής : Άρα το βρίσκεις μισαλλόδοξο; Τι βρίσκεις σε αυτό που ήταν...

Φοιτητής: Κρίθηκε τρανσφοβικό. Όπως κι εγώ [το κρίνω]...

Καθηγητής: Το θεωρείς κι εσύ ο ίδιος αυτό τρανσφοβικό;

Φοιτητής: Ε, δεν έχω πραγματικά γνώμη γι 'αυτό, αλλά απλά πηγαίνω με αυτό που πολλοί άλλοι άνθρωποι έχουν πει.

Καθηγητής: Ας το σταματήσουμε λοιπόν, ας μην πάμε με αυτά που λένε οι άλλοι. Ας προσπαθήσουμε να μάθουμε πώς να σκεφτόμαστε κριτικά, οπότε ας αναλύσουμε μόνοι μας το tweet. Συνεπώς, αυτή η δήλωση, βλέπεις σε αυτήν κάτι προβληματικό; Αγνοώντας τις απόψεις των άλλων ανθρώπων.

Φοιτητής: Χμμ, προσπάθησε να επιρρίψει κάποια πράγματα σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

Καθηγητής: Πού το κάνει αυτό, μπορείς να το διαβάσεις αυτό;

Φοιτητής: "Ωστόσο, απολύστε τις γυναίκες από τις δουλειές τους επειδή δήλωσαν ότι το φύλο είναι πραγματικό"

Καθηγητής: Έτσι, όταν ακούω αυτό, το ερμηνεύω αυτό ως μια γυναίκα που λέει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών και στη συνέχεια δέχεται επίθεση ως τρανσφοβική, νομίζω ότι αυτό λέει επιτιθέμενη σε κάποιον επειδή δήλωσε ότι το φύλο είναι πραγματικό.

Φοιτητής: Αυτό ακριβώς λέει.

Καθηγητής: Είναι τρανσφοβικό για σένα;

Φοιτητής: Για μένα, όχι. Δηλώνοντας ότι το φύλο είναι πραγματικό δεν είναι τρανσφοβικό, είναι απλώς ένα γεγονός της ζωής. Υπάρχει.

Καθηγητής: Υπάρχει λοιπόν κάτι με το οποίο διαφωνείτε σε αυτό το tweet;

Φοιτητής: Ε, σε αυτό το tweet δεν μπορώ πραγματικά να δω τίποτα με το οποίο εγώ ο ίδιος διαφωνώ. Αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί άνθρωποι θα σκέφτονταν, «ω, αυτό είναι προσβλητικό, δεν μπορούμε να το έχουμε αυτό εδώ».

Καθηγητής: Σίγουρα.

Φοιτητής: Ε, υπάρχει ένα tweet συγγνώμης...

Καθηγητής: Ας διαβάσουμε τι είπε εκεί;

Φοιτητής: «Σέβομαι το δικαίωμα κάθε τρανς ατόμου να ζει με όποιον τρόπο αισθάνεται αυθεντικός και άνετος. Θα διαδήλωνα μαζί σου αν έχεις υποστεί διακρίσεις με βάση το γεγονός ότι είσαι τρανς. Ταυτόχρονα, η ζωή μου έχει διαμορφωθεί από το να είμαι γυναίκα. Δεν πιστεύω ότι είναι απεχθές να το λέω».

Παρακολουθήστε το βίντεο στο επάνω μέρος αυτής της σελίδας για να δείτε ολόκληρη τη συζήτηση. (εντός του συνδέσμου)

Πνευματικά δικαιώματα 2024 The Gateway Pundit





ΠΗΓΗ: https://vigilantnews.com/post/teacher-goes-viral-for-teaching-his-student-how-to-critically-think/?utm_source=substack&utm_medium=email



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:




Οι μαθητές πρέπει να «έχουν την ευκαιρία» να «επιχειρηματολογήσουν μέσα από τα πράγματα»

https://www.youtube.com/watch?v=pQIGRsoYkXk&ab_channel=SkyNewsAustralia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!