Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Ο αμερικανικός στρατός αναζητά απόστρατους για να επιστρέψουν στην εργασία εν μέσω κρίσης εργατικού δυναμικού


Micaela Burrow
22 Μαρτίου 2024

Ο στρατός επιδιώκει να φέρει πίσω απόστρατους στρατιώτες για να καλύψει κρίσιμες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, σύμφωνα με οδηγία σε επίπεδο υπηρεσίας που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα.

Το έγγραφο All Army Activities (ALARACT) περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί μπορούν να βρουν και να υποβάλουν αίτηση για ανοιχτές θέσεις και στοχεύει στη διατήρηση επαρκούς αριθμού προσωπικού για την πλήρωση όλων των εγκεκριμένων θέσεων του Στρατού. 

Το μήνυμα έρχεται καθώς η υπηρεσία έχει αναγνωρίσει δημοσίως τους αγώνες για την εξισορρόπηση του συρρικνούμενου εργατικού δυναμικού με τις απαιτήσεις των εκτεταμένων παγκόσμιων αποστολών, καθώς τα προβλήματα προσλήψεων επιμένουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

"Η επανεξέταση των αιτημάτων των διοικήσεων για την πλήρωση των κενών θέσεων εξουσιοδοτημένου προσωπικού, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες οδηγίες επάνδρωσης του Στρατού, προκάλεσε την επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο ο Στρατός μπορεί να καλύψει βασικές και κρίσιμες κενές θέσεις", ανέφερε το έγγραφο, περιγράφοντας την τρέχουσα κατάσταση. "Το πρόγραμμα ανάκλησης συνταξιούχων μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού των εγκεκριμένων κενών θέσεων του τακτικού στρατού που θεωρούνται βασικές και απαραίτητες". (ΣΧΕΤΙΚΟ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Ένα τεράστιο πλήγμα»: Η μείωση των λευκών νεοσύλλεκτων τροφοδοτεί τη χειρότερη κρίση στρατολόγησης του στρατού, δείχνουν τα στοιχεία)

Δεν ήταν σαφές εάν ο στρατός είχε ήδη εντοπίσει ελλείψεις επάνδρωσης που έπρεπε να καλυφθούν ή εξέδιδε το μήνυμα εν αναμονή μελλοντικών αναγκών. Ο στρατός δεν απάντησε στα σχόλια του Daily Caller News Foundation μέχρι την προθεσμία.

Κάθε στρατιώτης του Στρατού, της Εφεδρείας ή της Εθνικής Φρουράς που πληροί τις προϋποθέσεις ως συνταξιούχος ή σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί - που σημαίνει ότι πέτυχε τουλάχιστον 20 χρόνια υπηρεσίας - και όποιος λαμβάνει σύνταξη δικαιούται να υποβάλει αίτηση, αναφέρει το μήνυμα. Ούτε η ηλικία ούτε η αναπηρία, από μόνες τους, θα απέκλειαν έναν στρατιώτη από την ένταξη ανάλογα με την αναπηρία και θα έπρεπε να πληρούν τις απαιτήσεις υγείας του στρατού.

«Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας, αν και το προσωπικό άνω των 70 ετών συνήθως δεν ανακαλείται», αναφέρει το μήνυμα.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα ουσιαστικά επιτρέπουν στον στρατό να τους στείλει εντολές να επιστρέψουν στην ενεργό υπηρεσία εάν ανοίξει ένας κρίσιμος ρόλος που κανείς άλλος δεν μπορεί να καλύψει. Ωστόσο, το μήνυμα δεν επιτρέπει καμμία ειδική αμοιβή ή κίνητρα.


Η δημοσίευση προκάλεσε αρχικά σύγχυση και ειρωνεία μεταξύ των επαγγελματιών στρατιωτικών στο διαδίκτυο σχετικά με την εθελοντική φύση του προγράμματος και αν έδειχνε βαθύτερα ζητήματα επάνδρωσης.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο DCNF ότι δεν υπήρξε καμμία αλλαγή στην πολιτική.

Η νέα δημοσίευση «ενισχύει την υπάρχουσα πολιτική του αμερικανικού στρατού και παρέχει πληροφορίες σχετικά με βελτιωμένες διαδικασίες», δήλωσε η αντισυνταγματάρχης Ruth Castro στο DCNF, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα είναι εθελοντικό.

"Ο στρατός έχει σημαντικές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, αλλά συγκεντρώνονται στους χαμηλότερους βαθμούς στρατολόγησης λόγω της κρίσης στρατολόγησης", δήλωσε στο DCNF ο απόστρατος αντιστράτηγος Thomas Spoehr, ειδικός στην αμυντική πολιτική και στρατηγική και ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών. «Επομένως, δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα δείχνει κάποιο πρόβλημα, δεδομένου ότι οι συνταξιούχοι είναι ηλικιωμένοι».


Οι εκπαιδευόμενοι της U.S. Army Element Echo Company προετοιμάζονται να πάρουν μεσημεριανό γεύμα μετά τα μαθήματα αγγλικής γλώσσας στο Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας του Ινστιτούτου Αμυντικών Γλωσσών στην Κοινή Βάση San Antonio-Lackland, Τέξας, 03 Απριλίου 2023. (Φωτογραφία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ από την Agnes Koterba)

Ωστόσο, ο στρατός αναγνώρισε πρόσφατα ένα επίμονο πρόβλημα με ρόλους που παραμένουν κενοί για πολύ καιρό και πρότεινε μια αναδιοργάνωση που θα μειώσει τον αριθμό των ανοιχτών θέσεων κατά χιλιάδες.

Μετά από μια ετήσια ανασκόπηση της υπάρχουσας δομής δύναμης του Στρατού, που δημοσιεύθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, η υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός και η εξειδίκευση των θέσεων που απαρτίζουν τη δύναμη δεν ταιριάζουν με το μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας.

Ο στρατός είναι «υπερβολικά δομημένος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετοί στρατιώτες για να συμπληρώσουν τις υπάρχουσες μονάδες και οργανώσεις», ανέφερε η ανασκόπηση. Τόνισε ότι οι περικοπές έρχονται σε «άδειες (χώρους)» και όχι σε «μεμονωμένους στρατιώτες (πρόσωπα)».

Η τρέχουσα δομή δύναμης του στρατού προϋποθέτει μια ενεργή τελική δύναμη - ή συνολικό αριθμό στρατευμάτων - 494.000, σύμφωνα με το έγγραφο. Το Κογκρέσσο περιόρισε την τελική δύναμη σε 445.000 στο νομοσχέδιο αμυντικής πολιτικής για το οικονομικό έτος 2024, ένας ιστορικά χαμηλός αριθμός καθώς ο στρατός αγωνίστηκε να στρατολογήσει αρκετούς στρατιώτες για να επιτύχει τους στόχους τελικής δύναμης.

Οι αξιωματούχοι δικαιολόγησαν την περικοπή 24.000 θέσεων που έχουν μείνει κενές καθώς ο στρατός αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση στρατολόγησης στην ιστορία του, βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι η υπηρεσία σχεδιάζει μόνο να αναθέσει και να αναπτύξει τους ανθρώπους που έχει διαθέσιμους, μειώνοντας την πίεση και επιτρέποντας πιο ρεαλιστικό σχεδιασμό.


ΠΗΓΗ: dailycaller.com


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!