Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Euro 2024 - Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γερμανία σε απόλυτη 'woke' έκδοση : Vegan τρόφιμα, ταμεία για το κλίμα, πύλες εγγραφής και τουαλέτες ουδέτερες ως προς το φύλο



«Μία ομάδα. Ένα κλίμα» (One team. One climate, σσ. κατά το One Health) – Οι διοργανωτές του Euro 2024 στη Γερμανία σχεδιάζουν πολλή «βιωσιμότητα» και «ποικιλλομορφία». Αυτό περιλαμβάνει vegan φαγητό στα στάδια, εκατομμύρια ευρώ για το κλίμα, τουαλέτες ουδέτερες ως προς το φύλο και πύλες αναφοράς για «ρητορική μίσους».

Το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γερμανία έχει μια στρατηγική ESG - το ESG είναι η δημοφιλής συντομογραφία για το "Περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση" (το Apollo News έχει αναλύσει τον αντίκτυπο των ESG). 

Οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει μια ολόκληρη σειρά μέτρων για να καταστήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιδιαίτερα «βιώσιμο» και «ποικίλλο» σε αυτή τη χώρα. Την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής του τουρνουά και πρώην αρχηγός Philipp Lahm, μαζί με άλλα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παρουσίασαν αυτή τη στρατηγική στο Κοινοβουλευτικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Bundestag για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στις διαφάνειες που έλαβε το Apollo News, η εταιρεία παρουσιάστηκε στους ευρωβουλευτές ως «κινητήρια δύναμη για τη βιώσιμη ανάπτυξη της γερμανικής και ευρωπαϊκής κοινωνίας». Για το σκοπό αυτό, σχεδιάζεται, για παράδειγμα, να παρέχεται ένα «ευρύ φάσμα vegan και χορτοφαγικών» πιάτων στα στάδια. Χάρη σε μια ειδική συνεργασία με την Deutsche Bahn (σσ. γερμανικοί σιδηρόδρομοι) με το σύνθημα "Μία ομάδα. Για το κλίμα.", υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις εισιτηρίων τραίνου και ένα 36ωρο πάσο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο του σταδίου.

Ταμείο εκατομμυρίων δολλαρίων για το κλίμα



Τα ίδια τα τουρνουά θα διεξαχθούν επίσης γεωγραφικά κοντά το ένα στο άλλο σε τρεις "ομάδες" στη φάση των ομίλων, χωρισμένες σε Βορειοανατολικά (Αμβούργο, Βερολίνο, Λειψία), Δυτικά (Ντύσσελντορφ, Γκελζενκίρχεν, Ντόρτμουντ, Κολωνία) και Νότια (Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Μόναχο). «Θέλουμε να θέσουμε πρότυπα για τα επόμενα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Lahm στα μέλη της Bundestag. Συνεπώς, η βιωσιμότητα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε όλους τους τομείς. «Από την αρχή, το θέμα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για εμάς», δήλωσε ο διευθυντής του τουρνουά. Ο στόχος είναι ένα φιλικό προς το κλίμα τουρνουά.

Μεταξύ άλλων, πρόκειται να συσταθεί ένα ταμείο για το κλίμα για τον σκοπό αυτό, το οποίο στη συνέχεια θα αντισταθμίσει τις «αναπόφευκτες εκπομπές σε σχέση με το τουρνουά». Συνολικά 7 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη επενδυθεί στο ταμείο. Τον Ιανουάριο, η UEFA δήλωσε ότι ήθελε να πληρώσει ένα ποσό 25 ευρώ για κάθε τόνο εκπομπών CO₂ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σύμφωνα με το σχέδιο ESG, αυτό θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για τη χρηματοδότηση έργων προστασίας του κλίματος.

«Μηχανισμός διαδικτυακών καταγγελιών» και καταπολέμηση της «ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο»



Για τη λέξη-κλειδί των ESG "κοινωνικό", η οποία περιλαμβάνει επίσης τη "διαφορετικότητα", οι διοργανωτές θέλουν επίσης να προσφέρουν τουαλέτες ουδέτερες ως προς το φύλο σε όλα τα στάδια. 
Σχεδιάζεται επίσης μια «ιδέα προστασίας μεταξύ σταδίων με ασφαλείς χώρους». 

Προκειμένου να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις στα γήπεδα, σχεδιάζεται επίσης ένας «ηλεκτρονικός μηχανισμός καταγγελιών». 

Ακόμη θέλουν να αναλάβουν δράση κατά της «ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο»: Το έγγραφο προβλέπει «συστήματα παρακολούθησης, διαχείρισης και αποκατάστασης της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο».

Όσον αφορά το θέμα της διακυβέρνησης, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θέλει επίσης να δημιουργήσει έναν «μηχανισμό καταγγελιών» τόσο για προβληματικές αλυσίδες εφοδιασμού όσο και για «άλλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων». «Όλες οι υποθέσεις θα τεκμηριωθούν και θα υποβληθούν στο Συμβούλιο Αντήχησης (που αποτελείται από ΜΚΟ και πολιτικούς εκπροσώπους)», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: Veganes Essen, Klimafonds, Meldeportale und genderneutrale WCs – so woke wird die EM in Deutschland - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Σέ απλά, απλούστατα ελληνικά ....μή χειρότερα!
    Τίποτε άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως ο Θεος μας φυλαξε και δεν προκριθηκαμε σε ενα τετοιο παρανο'ι'κο τουρνουα οπου θα κανουν κουμαντο οι σχιζοφρενεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!