Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είναι η εκδίκηση των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ για την απώλεια του πολέμου δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσσίας στην Ουκρανία


Η μη ήττα της Ρωσσίας στο ουκρανικό πεδίο μάχης αναγκάζει τους δυτικούς ιμπεριαλιστές να καταφύγουν στην τρομοκρατία και σε άλλα βρώμικα κόλπα που γνωρίζουν πολύ καλά.


Finnian Cunningham
27 Μαρτίου 2024


Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου, κατά την οποία 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τέσσερεις ενόπλους, ανέλαβε μια ριζοσπαστική ισλαμιστική ομάδα. Ωστόσο, η μεγαλύτερη εικόνα δείχνει ότι η επίθεση οργανώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ.

Για αρχή, οι ύποπτοι συνελήφθησαν ενώ διέφευγαν στην Ουκρανία, η οποία εμπλέκει το ουκρανικό καθεστώς και τους χορηγούς του στο ΝΑΤΟ ως τους εγκεφάλους πίσω από τη θηριωδία.

Οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν (θα μπορούσε κανείς να προσθέσει, πολύ γρήγορα) να ρίξουν την ευθύνη εξ ολοκλήρου στο δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους που εδρεύει στο Αφγανιστάν. Οι σκοπευτές μπορεί να έχουν δηλώσει πίστη σε αυτό το δίκτυο. Αλλά αυτό είναι μια παρωδία για να αποσπάσει την προσοχή από τους πραγματικούς ενόχους - τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και το ουκρανικό φασιστικό καθεστώς.

Σε αυτή την συνέντευξη, ο Bruce Gagnon συζητά τη μακρά και άθλια ιστορία των δυτικών κρατών που αναπτύσσουν τρομοκρατικές ομάδες ισχυριζόμενα ισλαμιστικές τάσεις ως πληρεξούσιο για τις επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος και άλλους βρώμικους πολέμους. Αυτό συμβαίνει παρά τους διακηρυγμένους στόχους της Δύσης για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ο Gagnon λέει ότι η τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα υποκινήθηκε από την εκδίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσσίας για την απώλεια του πολέμου δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί πόσο καταστροφική είναι αυτή η ήττα για τον άξονα του ΝΑΤΟ.

Επισημαίνει ότι ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσσίας είναι μόνο ένα μέρος μιας μεγαλύτερης, παγκόσμιας αντιπαράθεσης από τις ΗΠΑ για τη δυτική ηγεμονία. Η Ουκρανία είναι ο πιο άμεσος τόπος αγώνα. Αλλά είναι μόνο ένα πεδίο μάχης σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό που συμβαίνει είναι ένας υπαρξιακός αγώνας για την επιβίωση της δυτικής νεοαποικιακής αυτοκρατορίας του καπιταλισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ενάντια στην ανάδυση μιας δικαιότερης, πολυπολικής παγκόσμιας τάξης.

Η ήττα της Ρωσσίας στην Ουκρανία είναι ζωτικής σημασίας για τους δυτικούς ιμπεριαλιστές. Η μη ήττα της Ρωσσίας σε αυτό το πεδίο μάχης αναγκάζει τους δυτικούς ιμπεριαλιστές να καταφύγουν στην τρομοκρατία και σε άλλα βρώμικα κόλπα που γνωρίζουν πολύ καλά.

Ο Gagnon σημειώνει ότι η κατασκευή μιας νέας βάσης του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη βάση στην Ευρώπη, καθώς και η αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου από τις ΗΠΑ είναι σημαντικά μέτωπα σε ένα παγκόσμιο σχέδιο επιθετικότητας και πολέμου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους ιμπεριαλιστές εταίρους τους προς τη Ρωσσία
Η Κίνα και οποιοσδήποτε άλλος αντιληπτός αντίπαλος.

Η αυξανόμενη πολεμική βάση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς εταίρους τους είναι συνεπής με τον φασιστικό έλεγχο των δυτικών κρατών, λέει ο Gagnon.

Ο Bruce Gagnon είναι ο συντονιστής του Παγκόσμιου Δικτύου κατά των Όπλων και της Πυρηνικής Ενέργειας στο Διάστημα. Γράφει συχνές ενημερώσεις για τη διεθνή πολιτική στην ιστοσελίδα του, Organizing Notes.




ΠΗΓΗ: Terror Attack in Moscow Is U.S./NATO’s Revenge for Losing its Proxy War Against Russia in Ukraine — Strategic Culture (strategic-culture.su)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!