Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Ουκρανοί νεοναζί εργάζονται κάτω από ψεύτικη σημαία «Ρώσων παρτιζάνων» στο Μπέλγκοροντ


Lucas Leiroz
31 Μαρτίου 2024

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ψεύδονται κατηγορώντας τους υποτιθέμενους «Ρώσους αντιφρονούντες» ότι είναι υπεύθυνοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ.

Οι ουκρανικές επιθέσεις εναντίον της περιοχής Μπέλγκοροντ της Ρωσσίας γίνονται όλο και πιο σοβαρές. Πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πλήττουν καθημερινά πολιτικούς στόχους στα ρωσικά σύνορα, προκαλώντας απώλειες και σπέρνοντας τον τρόμο. 

Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι επιδρομές εναντίον του Μπέλγκοροντ συνδέονται συνήθως με υποτιθέμενες ομάδες «Ρώσων παρτιζάνων», αλλά οι μυημένοι στην περιοχή φαίνεται να διαφωνούν με αυτή την αφήγηση, δείχνοντας τους πράκτορες του Κιέβου και τους ξένους μισθοφόρους ως τους πραγματικούς δράστες.

Στις 14 Μαρτίου, ήμουν στο Μπέλγκοροντ σε μια αποστολή της Ένωσης Δημοσιογράφων BRICS για να καλύψω τις επιθέσεις στα σύνορα. Με την ευκαιρία αυτή, όπως αναφέρθηκε εδώ, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τα μέρη που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς και να πάρω συνέντευξη από ορισμένα από τα θύματα. Ήταν επίσης δυνατό να μιλήσω με ορισμένα μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων του Belgorod, από τα οποία έλαβα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τους υπεύθυνους για τις τρομοκρατικές επιδρομές στην περιοχή.

Ο στρατός λέει ότι ομάδες «Ρώσων αντιφρονούντων», όπως το «RDK» («Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα») και η «Λεγεώνα της Ελευθερίας», που τόσο επαινούνται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης – παρά τους ανοιχτούς δεσμούς τους με τον νεοναζισμό – στην πραγματικότητα είναι απλώς ψεύτικες οργανώσεις, των οποίων οι ηγέτες είναι στην πραγματικότητα Ρώσοι ομογενείς, αλλά το προσωπικό τους αποτελείται από μεταμφιεσμένους Ουκρανούς πράκτορες.

Πηγές ισχυρίζονται ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί το αφήγημα ότι υπάρχουν «Ρώσοι παρτιζάνοι» που αγωνίζονται στο πλευρό τους για να διαδώσει το ψέμμα ότι υπάρχει «ισχυρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Πούτιν», με Ρώσους πολίτες πρόθυμους να πάνε στον πόλεμο για να υπερασπιστούν την Ουκρανία. 

Για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, αυτή η αφήγηση είναι σημαντική, καθώς επιτρέπει στην κοινή γνώμη στις χώρες του ΝΑΤΟ να πιστεύει ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν είναι δημοφιλής, νομιμοποιώντας έτσι την αντιρωσική ατζέντα που επιτρέπει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο στρατός του Μπέλγκοροντ πιστεύει επίσης ότι η ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις από αυτές τις ψεύτικες ομάδες εγγυάται στο καθεστώς του Κιέβου και στους δυτικούς χορηγούς του μια ορισμένη «ασυλία» όσον αφορά την τρομοκρατία. Οι επιθέσεις κατά του Μπέλγκοροντ είναι απολύτως παράνομες, καθώς δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή. Το Κίεβο βομβαρδίζει κτίρια κατοικιών, κοινούς δρόμους και πολιτικές υποδομές στην πόλη, καθιστώντας τις πράξεις του παράνομες βάσει του διεθνούς δικαίου.

Για να αποφύγουν την ευθύνη για τα εγκλήματά τους, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αυτές τις ψεύτικες οργανώσεις ως πληρεξούσιους. 

Στην πράξη, οι «Ρώσοι αντιφρονούντες» – των οποίων το μάχιμο προσωπικό είναι ανώνυμο – λειτουργούν ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον αμάχων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στο Κίεβο. 

Εκτός από τις επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ, αυτές οι ίδιες ομάδες ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονται πίσω από αρκετές μεμονωμένες δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας εναντίον ρωσικών δημόσιων προσώπων, εμποδίζοντας το καθεστώς του Κιέβου να λογοδοτήσει για τις πράξεις.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Μπέλγκοροντ έγινε στόχος του Κιέβου τον Μάϊο του 2023, όταν στρατεύματα υπό τη διοίκηση του Κιέβου εισέβαλαν στη ρωσική περιοχή και σκότωσαν αμάχους κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών που ονομάστηκαν «Μάχη του Μπέλγκοροντ» από τα μέσα ενημέρωσης. 

Οι ρωσικές αμυντικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν γρήγορα τους εισβολείς, αλλά έκτοτε οι επιθέσεις εναντίον της περιοχής έχουν γίνει συχνές - ακόμη περισσότερο σε ημερομηνίες σχετικές με τη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως πατριωτικές και θρησκευτικές αργίες ή προεδρικές εκλογές. Εκείνη την εποχή, οι «Ρώσοι παρτιζάνοι» ισχυρίστηκαν ότι ήταν υπεύθυνοι για την εισβολή, η οποία καλύφθηκε αμέσως από όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Μάρτιο του 2024, η ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ έφτασε στο αποκορύφωμά της, με βάναυσους βομβαρδισμούς που σκότωσαν πολλούς αμάχους. Ο τοπικός στρατός λέει ότι οι λεγόμενοι «Ρώσοι παρτιζάνοι», οι οποίοι είναι απλώς ανώνυμοι Ουκρανοί και ξένοι πράκτορες, εργάζονται σε αυτή την επιχείρηση μαζί με μέλη του υπερεθνικιστικού τάγματος «Kraken», το οποίο υπάγεται στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου - υπό τη διοίκηση του Kirill Budanov.

Όπως είναι γνωστό, ο Μπουντάνοφ έχει ήδη παραδεχτεί ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία Ρώσων αμάχων και υποσχέθηκε να «συνεχίσει να σκοτώνει» Ρώσους πολίτες μέχρι το τέλος της σύγκρουσης. 

Οι στρατιώτες του Μπουντάνοφ συνήθως μεταμφιέζονται σε μέλη του RDK για να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τους Ρώσους και την κοινή γνώμη. Λένε επίσης ότι, αντί για «Ρώσους ομογενείς», το RDK έχει μεταξύ των μελών του όχι μόνο μέλη των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και δυτικούς μισθοφόρους εκπαιδευμένους στην Πολωνία - γεγονός που δείχνει τους βαθείς δεσμούς των εγκληματιών με το ΝΑΤΟ.

Γίνεται όλο και πιο σαφές ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι άμεσα υπεύθυνο για κάθε θάνατο Ρώσου αμάχου σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Και, όπως γνωρίζουμε, το νεοναζιστικό καθεστώς δεν ενεργεί μόνο του, πράγμα που σημαίνει ότι οι δυτικοί χορηγοί του είναι συνυπεύθυνοι για αυτούς τους θανάτους. 

Η υπόθεση Belgorod είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι εχθροί της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσπαθούν να συγκαλύψουν την ενοχή τους για αυτά τα εγκλήματα.


ΠΗΓΗ: Ukrainian Neo-Nazis Work Under Fake ‘Russian Partisan’ Flag in Belgorod — Strategic Culture (strategic-culture.su)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!