Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Μ.Καρυστιανού: «Ανήκω στήν ΜΑΝΑ που θά έκανε τά ΠΑΝΤΑ, γιά νά δεί τούς υπεύθυνους γιά τόν ΘΑΝΑΤΟ του παιδιού της στήν ΦΥΛΑΚΗ» ! / ΒΙΝΤΕΟ από τό 'ΚΡΗΤΗΤV' !


«Ενοχλώ οποιονδήποτε ένοχο γιατί κάνω ερωτήσεις, φωνάζω, διαμαρτύρομαι»!!!

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων «Τέμπη 2023, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής (29/03) για την υπόθεση, υπογραμμίζοντας πως «ακόμα και αν μείνει μόνη, θα συνεχίσει».


Μάλιστα, η ίδια είπε πως «ενοχλώ οποιονδήποτε ένοχο γιατί κάνω ερωτήσεις, φωνάζω, διαμαρτύρομαι».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε σε εκπομπή στο ΚΡΗΤΗ TV, η Μαρία Καρυστιανού είπε: «Φυσικά είμαι πολύ ενοχλητική για τον οποιονδήποτε ένοχο γιατί κάνω ερωτήσεις, φωνάζω, διαμαρτύρομαι… 

Είναι πρόβλημα αυτό αν είσαι ένοχος. Είναι πολύ καλύτερο να έχεις έναν βουβό άνθρωπο που κάθεται στο σπίτι του ήσυχα και πενθεί. 

Όχι εγώ δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, ανήκω στην άλλη κατηγορία. 

Ανήκω στη μάνα που θα έκανε τα πάντα για να δει τους υπεύθυνους για τον θάνατο του παιδιού της στη φυλακή. 

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκω και είμαι πολύ περήφανη, αν θέλετε, γι’ αυτό».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Δεν ξέρω εκείνοι τι θα κάνανε αν ου μη γένοιτο τους είχε συμβεί κάτι τέτοιο και πώς θα το διαχειρίζονταν. 

Εγώ θεωρώ, λοιπόν, ηττοπάθεια το να καθίσω – γιατί μιλάμε για δολοφονία – βουβή και άπραγη και είμαι πάρα πολύ εντάξει με αυτό που κάνω, αισθάνομαι ότι το παιδί μου είναι περήφανο για αυτό που κάνω και αισθάνομαι ότι αυτό θα ήθελα να κάνω. 
Και θα το κάνω! 

Θα συνεχίσω. […] 

Ακόμα κι αν μείνω μόνη, που δεν θα μείνω μόνη, όμως. Τώρα ξέρω ότι δεν θα μείνω μόνη».

Η Μαρία Καρυστιανού εξήγησε γιατί θεωρεί έγκλημα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σημειώνοντας: 

«Πώς να περιγράψω το γεγονός ότι τόσα χρόνια γνώριζαν, άπαντες, τα προβλήματα του σιδηροδρόμου και αδιαφορούσαν τόσο κυνικά. 

Πώς αλλιώς; 

Βάζανε τον κόσμο έτσι, “πάμε και όπου βγει” να τρέχει με 160 χιλιόμετρα την ώρα, όταν ήξεραν ότι δεν λειτουργούσε τίποτα, ούτε σηματοδότες, ούτε τίποτα, τίποτα… 

Δεν υπήρχε κανένα σύστημα ασφάλειας. 

Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς και η μετέπειτα πορεία, αφού έγινε όλο αυτό που έγινε, πού πήγε ο σεβασμός απέναντι στους νεκρούς, στις οικογένειες; 

Πού πετάξανε με τέτοια βιασύνη από το πρώτο 24ωρο τα βαγόνια, τα χώματα; 

Δεν ολοκληρώθηκε καν η περισυλλογή των ανθρώπινων υπολειμμάτων, αλλοιώσανε τον χώρο άρα παρενέβησαν στη δικαστική εξουσία. Μόνο έγκλημα. […] 

Το είχα πει τότε και στην Εξεταστική».

Τέλος, η Μαρία Καρυστιανού είπε: «Πραγματικά μιλάμε για μια σωρεία παραβάσεων, για μια σωρεία ποινικών αδικημάτων. 

Στην υπόθεσή μας δεν είναι ένα δύο πράγματα. 

Είναι μια σωρεία αδικημάτων και καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. 

Δηλαδή, είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. 

Και η έκρηξη; 

Με ποιο δικαίωμα οι πρώτοι πραγματογνώμονες είπαν ότι δεν θα ασχοληθούν με την έκρηξη; 

Δεν κατάλαβα. 

Όταν κατακάηκαν 30 και άνθρωποι. 

Λοιπόν εμείς θέλουμε να μάθουμε γιατί έγινε η έκρηξη και για ποιον λόγο, στη συνέχεια, προσπάθησαν πολιτικά πρόσωπα να μας αποτρέψουν από αυτό. 

Να εξαφανίσουν τα στοιχεία με όποιον τρόπο μπορούσαν. Απροκάλυπτα!».

Δείτε το βίντεο:



6 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει βίντεο όπου εμφανίζεται η κυρία Καρυστιανού που να μην έχω παρακολουθήσει.

    Νομίζω ότι θα έπρεπε ΟΛΟΙ μας να τα βλέπουμε ξανά και ξανά διότι μοιράζει πραγματικά μαθήματα αγωγής του πολίτη.

    Αν δεν ήταν για τον δυναμισμό αυτής της γυναίκας που δαγκώνει τα χείλη του πόνου και μεταμορφώνεται σε μία πολεμική μηχανή για το αυτονόητο, για την δικαίωση των 57 δολοφονημένων από την κυβέρνηση, πολύ φοβάμαι ότι η υπόθεση "Τέμπη" θα είχε εξελιχθεί σε ένα μελό, όπου ο πόνος των συγγενών θα γινόταν βορά στα βουρκοκάναλα για αύξηση των αριθμών τηλεθέασης.

    Είναι σαν να το βλέπει κανείς μπροστά του: η κάθε τηλε-Κατίνα αραιά και που για ποικιλλία θα καλούσε κι έναν ή και περισσότερους συγγενής των δολοφονημένων για να μοιράσει και να μετρήσει δάκρυα και να απολαύσει το χειροκρότημα της αφεντομουτσουνάρας της για το πόσο κατάφερε να συγκινήσει το πόπολο. Και το βράδυ ...μπουζούκια.

    Η κυρία Καρυστιανού έδωσε στην υπόθεση ύπαρξη. Έδωσε σκοπό για έναν αγώνα που θα πρέπει να δοθεί και να νικήσει.
    Έναν αγώνα που θα στείλει τους υπεύθυνους στην φυλακή, όπου και ανήκουν.

    Αν όμως, λόγω της εκπορνευμένης δικαιοσύνης δεν προχωρήσει, εύχομαι και πρέπει να ευχόμαστε όλοι τους να το βρουν από τον Θεό.

    Άκουσα την συνέντευξή της που ανεβάσατε, Οδύσσεια σήμερα ξημερώματα, και που πρέπει ΟΛΟΙ να ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ. Ξεκαθαρίζονται πράγματα που ήταν ως πληροφορίες σε πολλούς από εμάς συγκεχυμένες.

    Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια σημεία, αν και όλη η συνέντευξη είναι υλικό για βαθιά σκέψη αλλά και δραστηριοποίηση για όλους μας. Αλλά για λόγους οικονομίας και για να μην καταχραστώ τον φιλόξενο χώρο των οικοδεσποτών της Οδύσσειας, θα σταθώ στα εξής τρία, που μου έκαναν αλγεινή εντύπωση:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Στο θρασύτατο μήνυμα παρηγοριάς (;;!!!) του κούλη, στο οποίο εν περιλήψη μας λέει ότι δικαίωμα αντίδρασης και αντίστασης στην κυβέρνηση έχουν μόνο οι συγγενής των θυμάτων ακόμη και αν αδικούν (!!!!) την κυβέρνηση.
      Δεν πρόκειται για απλό θράσος και αλητεία του ατόμου. Πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο. Από πότε σε μία δημοκρατία επιτρέπονται τέτοιες δηλώσεις, και πού είναι η αντιπολίτευση; Που είναι ο κόσμος να αντιδράσει; Ποιός είναι αυτός που θα μας πεί ποιός έχει δικαίωμα να μιλάει μέσα σε μία δημοκρατία. Και μην πείτε ότι δεν έχουμε δημοκρατία, γιατί ναι, δεν έχουμε, αλλά αυτό να βγεί να το δηλώσει η κυβέρνηση ανοιχτά, ώστε να έχει και την ανάλογη αντιμετώπιση από το εξωτερικό απέναντι σε μία δικτατορία.

      2) Άρθρο 86 του Συντάγματος περί Διώξεως κατά των Μελών της Κυβέρνησης. Παρακολουθήστε την συζήτηση επ' αυτού στην συνέντευξη της κ. Καρυστιανού.

      Ψάξτε να δείτε ακριβώς τί σημαίνει. Εν ολίγοις, μόνο η Βουλή έχει αρμοδιότητα να ασκήσει δίωξη κατά μελών της Κυβέρνησης για ποινικά αδικήματα. Και επειδή κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, τί νομίζετε; Πόσες είναι οι πιθανότητες να διωχθούν και να μπουν τα καθίκια-εγκληματίες μέσα, όπου και ανήκουν;;;;;

      Αυτό και μόνο το άρθρο του Συντάγματος θα έπρεπε να χτυπήσει όχι καμπανάκια αλλά καμπανάρες και σειρήνες σε όλους εμάς τους πολίτες.

      3) Στη βρωμιά που διέπει τόσο την κυβέρνηση όσο και δυστυχώς εμάς τους πολίτες. Τόλμησαν κάποιοι ξευτιλισμένοι να κατηγορήσουν την κ. Καρυστιανού ότι το κάνει για να αναδειχθεί στην πολιτική και ότι δεν ταιριάζει ο δυναμισμός σε μία μάνα που πενθεί.

      Διαγραφή
    2. Πρώτον, ΦΤΟΥ ΣΑΣ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΠΑΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

      ΦΤΟΥ ΣΑΣ, ΓΕΛΟΙΟΙ, ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΕΣΑΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

      Ο κάθε άνθρωπος αντιδρά στο πένθος διαφορετικά. Προσωπικά, αν μου δολοφονούσαν το παιδί, θα έδινα όλο μου το είναι για να τους @αμήσω. Το είπα παραπάνω και το ξαναλέω: η μάνα αυτή πλέον είναι μία πολεμική μηχανή.

      Ζει για την δικαίωση του παιδιού της.

      Ζει για να πληρώσουν όσοι κορόϊδευαν/κοροϊδεύουν και εξαπατούσαν εμάς τους φορολογούμενους ότι έχουμε ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο.

      Η γυναίκα αυτή έβαλε το παιδί της μέσα στο τραίνο με την πεποίθηση ότι είναι ασφαλές και της το δολοφόνησαν.

      Ξέρετε τί σημαίνει να είσαι γονιός και να νομίζεις ότι προστατεύεις το παιδί σου, ενώ το στέλνεις στον χαμό;;;;

      Συγχωρείται αυτό ποτέ;;; Όχι, ΠΟΤΕ!!!!!!! Για κάτι τέτοιο ΠΑΝΤΟΤΕ πολεμάς για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.


      Δεύτερον, γελοίοι, ασχέτως με την κυρία Καρυστιανού, είμαστε πολιτικά όντα και έχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε μέσα από ποιόν δρόμο θα κυνηγήσουμε τον στόχο μας. Βουλώστε το, λοιπόν, γιατί εδώ εσείς πάτε και γλείφετε τον κάθε σιχαμένο να σας βολέψει το παιδάκι σας ή και για το πιο ευτελές ρουσφέτι. Δεν χάσατε παιδί. Γιατί αν αυτό συνέβαινε, τότε θα ήθελα να σας δω που θα πηγαίνατε.


      Όμως, θέλω να επανέλθω στο θέμα του πολίτη - του συνειδητού πολίτη, με το οποίο και άρχισα: Αντί να ζηλεύουμε και να κομπλεξο-κοιτάμε λοξά και φθονερά πως ζούνε στην Ευρώπη, θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβουμε, ότι δεν είμαστε άβουλα όντα ούτε τυχαία πρόσωπα και δεν θα έπρεπε να επιτρέπουμε να μας φέρονται ως σκουπίδια και να μας θυμούνται όταν είναι να τους ψηφίσουμε.

      Το μήνυμα του κούλη, οι εξοργιστικές δηλώσεις του άδωνη για τα κονδύλια και τα έργα, και το απρεπές χειροκρότημα μέσα στην Βουλή εκτός του ότι δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ανάγωγα σκουπίδια, με την αλητεία στην απόλυτη έκφρασή της, με την έπαρση, την αναλγησία και την απαξίωση, δείχνει κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό: ότι ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.

      Σημαίνει ότι ως λαός, στην πλειοψηφία του, αποτελούμαστε από ΤΣΟΚΑΡΑ, από καρπαζοεισπράχτορες και Κατίνες, που δεν έχουν μάθει να τους φέρονται καλύτερα και δεν γνωρίζουν την αξία τους ώστε να διεκδικήσουν την θέση τους μέσα στην κοινωνία.

      Τον σεβασμό τον κερδίζει κανείς με το να ξέρει να στέκεται και να γνωρίζει τα δικαιώματά του και όχι μόνο τις υποχρεώσεις, όπως μας θέλουν, που στις περισσότερες φορές δεν συνιστούν καν υποχρεώσεις μας αλλά πρόκειται για υποταγή στα νταβατζιλίκια των εκάστοτε κυβερνήσεων.

      Εύχομαι ο Χριστός να δώσει ώστε να έρθει η δικαίωση και η τιμωρία.

      Διαγραφή
    3. Εδώ η ανάρτηση στην οποία αναφέρομαι:

      Η Μάνα Μαρία ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ, γιά τόν φάκελλο "ΤΕΜΠΗ 2023" στήν εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ της 'ΚρήτηςΤV' ! / BINTEO

      https://odysseiatv.blogspot.com/2024/03/2023-v-binteo.html


      Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία! Χαίρετε!

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Εμείς σας ευχαριστούμε ε ι λ ι κ ρ ι ν ώ ς από καρδιάς, γιά τά τόσο ουσιαστικά καί εύστοχα σχόλια καί σκέψεις μας γράψατε γιά τήν συνέντευξη της Μάνας (μέ τό πρώτο γράμμα 'μ' Κεφαλαίο!) Μαρίας Καρυστιάνου.
    Είναι μία ανατριχιαστική καί δυστυχώς πολύ αιματηρή υπόθεση, μέ 57 αθώες νεανικές ψυχούλες καί έναν αγνοούμενο, που πόνεσε ολόκληρη την Ελλάδα, που δυστυχώς πρίν είχε κι άλλες τρομερές ( καί εισέτι ΕΠΙΣΗΣ ...άνευ ενόχων! ) συμφορές όπως τό Μάτι αλλά καί τήν Μάνδρα....
    Πρόκειται αναντίρρητα γιά μία συγκλονιστική Μάνα, που ο λόγος της Δόξα τω Θεώ ξύπνησε εκατομμύρια βαθιά ....κοιμώμενες συνειδήσεις στήν Πατρίδα μας!
    Συγχρόνως όμως ΘΥΜΩΣΕ πολλούς καί οι ανευθυνουπεύθυνοι ανά τό στερέωμα έχουν χάσει τόν ύπνο τους!
    Είθε πρώτα ο Θεός νά δικαιωθούν καί οι νεκροί καί οι γονείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!