Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Η εποχή της συναίνεσης κατόπιν ενημέρωσης έχει τελειώσει





Σε ένα σημαντικό πλήγμα στην αυτονομία των ασθενών, η ενημερωμένη συναίνεση ανακλήθηκε αθόρυβα μόλις 77 χρόνια μετά την κωδικοποίησή της στον Κώδικα της Νυρεμβέργης.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2023, καθώς προετοιμαζόμασταν μανιωδώς για την εορταστική περίοδο, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσαν τελική απόφαση για την τροποποίηση διάταξης του νόμου περί θεραπειών του 21ου αιώνα. Αυτό επέτρεψε:


... εξαίρεση από την απαίτηση λήψης συναίνεσης έπειτα από ενημέρωση όταν μια κλινική έρευνα ενέχει ελάχιστο κίνδυνο για τον άνθρωπο...

Αυτή η απόφαση τέθηκε σε ισχύ στις 22 Ιανουαρίου 2024, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ήδη συνήθης πρακτική σε όλη την Αμερική.

Λοιπόν, τι είναι ο νόμος για τις θεραπείες του 21ου αιώνα; Πρόκειται για έναν αμφιλεγόμενο νόμο που θεσπίστηκε από το 114ο Κογκρέσσο των Ηνωμένων Πολιτειών τον Ιανουάριο του 2016 με ισχυρή υποστήριξη από τη φαρμακευτική βιομηχανία. Ο νόμος σχεδιάστηκε για να:

... επιταχύνει την ανακάλυψη, ανάπτυξη και παράδοση θεραπειών του 21ου αιώνα και για άλλους σκοπούς [;] ...[η υπογράμμιση δική μου]

Ορισμένες από τις διατάξεις αυτού του νόμου καθιστούν δυσάρεστη την ανάγνωση. Για παράδειγμα, ο νόμος υποστήριζε:

Έρευνα υψηλού κινδύνου και υψηλής ανταμοιβής [Sec. 2036].

Νέα σχέδια κλινικών δοκιμών [Sec. 3021]

Ενθάρρυνση της καινοτομίας στον τομέα των εμβολίων [Τμήμα 3093].

Ο νόμος αυτός παρείχε νομική προστασία στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) για τη συνέχιση της έρευνας υψηλού κινδύνου, νέων εμβολίων. Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι αυτές οι διατάξεις αποτυπώνουν όλη την απαραίτητη αρχιτεκτονική που απαιτείται για μεγάλο μέρος του κακού που συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η ανατροπή της συναίνεσης κατόπιν ενημέρωσης του ασθενούς ήταν ένας άλλος δεδηλωμένος στόχος του αρχικού νόμου. Θαμμένη σύμφωνα με το άρθρο 3024 ήταν η διάταξη για την ανάπτυξη: παραίτησης ή τροποποίησης συναίνεσης κατόπιν ενημέρωσης για κλινική έρευνα.

Οι μελετητές της ιατρικής ιστορίας κατανοούν ότι η έννοια της ενημερωμένης συναίνεσης, κάτι που όλοι θεωρούμε δεδομένο σήμερα, είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο που κωδικοποιήθηκε στη σύγχρονη κατανόησή του ως μία από τις κρίσιμες αρχές του Κώδικα της Νυρεμβέργης το 1947

Είναι αδιανόητο ότι μόλις 77 χρόνια μετά τη Νυρεμβέργη, η πόρτα έχει ανοίξει και πάλι για κρατικά εγκεκριμένα ιατρικά πειράματα σε δυνητικά απληροφόρητους και απρόθυμους πολίτες.

Σύμφωνα με αυτή την τροπολογία, μόνο το κράτος, ενεργώντας μέσω του NIH, του FDA και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), θα αποφασίσει τι θεωρείται «ελάχιστος κίνδυνος» και, το πιο ανησυχητικό, θα καθορίσει:

... κατάλληλες διασφαλίσεις για την προστασία των δικαιωμάτων, της ασφάλειας και της ευημερίας των ανθρώπινων υποκειμένων.

Παρατηρήστε τον όρο υποκείμενα, όχι ασθενείς, άτομα ή πολίτες... αλλά υποκείμενα. 

Σε ασύμμετρες σχέσεις εξουσίας, όπως ο κλινικός ιατρός/ασθενής, γίνεται κατανοητό ότι το παθητικό υποκείμενο θα συμμορφώνεται με τις αποφάσεις και τις εντολές των ιατρικών κυρίων του. 

Η χρήση του όρου υποκείμενα χρησιμεύει επίσης στην απανθρωποποίηση. 

Η απανθρωποποίηση των πληθυσμών ήταν ένα κρίσιμο συστατικό του ναζιστικού ανθρώπινου πειραματισμού και, όπως υποστήριξε η Hannah Arendt, είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς την άρνηση των πολιτών «... το δικαίωμα να έχουν δικαιώματα».

Αυτή η απόφαση επιτρέπει επίσης στους ερευνητές και τους πλανημένους δισεκατομμυριούχους υποστηρικτές τους να ακολουθήσουν δυνητικά επικίνδυνα πειραματικά προγράμματα όπως τα εμβόλια κουνουπιών του Bill Gates, τα εμβόλια mRNA στα ζώα και τα εμβόλια στα αερολύματα

Ο νόμος αυτός ενθαρρύνει αυτά τα καινοτόμα και υψηλού κινδύνου προγράμματα, με ιατρικές μελέτες που εγκρίνονται ως «ελάχιστου κινδύνου» από τις ρυθμιστικές αρχές και δεν απαιτούν πλέον από τους ερευνητές και τις φαρμακευτικές εταιρείες να λαμβάνουν τη συγκατάθεση των ασθενών. 

Ωστόσο, οι ιστορίες της φαρμακολογίας και της ιατρικής μαστίζονται από κλινικές έρευνες και παρεμβάσεις που θεωρούνταν ότι δεν αποτελούσαν παρά ελάχιστο κίνδυνο για τον άνθρωπο, αλλά συνέχισαν να προκαλούν ανυπολόγιστο πόνο, ταλαιπωρία και θάνατο.

Αυτή η τροπολογία αντιπροσωπεύει απλώς ένα πρώτο διστακτικό βήμα, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ δοκιμάζει τα νερά για να δει με τι μπορεί να ξεφύγει. 

Δεδομένης της έλλειψης προσοχής που έλαβε αυτή η απόφαση τόσο από τον εταιρικό Τύπο όσο και από τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση είναι πιθανό να αισθάνεται ενθαρρυμένη να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της.

Έτσι, αυτή η απόφαση αντιπροσωπεύει την αρχή ενός ανατριχιαστικού ρεβιζιονισμού στη δυτική ιατρική ιστορία, καθώς η αυτονομία των ασθενών εγκαταλείπεται και πάλι.

Αυτή η απόφαση, που θα εφαρμοστεί από δυνητικά διεφθαρμένους επιστήμονες, γραφειοκράτες υγείας και αιχμάλωτους ρυθμιστές υγείας και φαρμάκων, είναι ένα ακόμη βήμα προς ένα δυστοπικό μέλλον αδιανόητο μόλις πριν από πέντε χρόνια. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υποδομή για την εφαρμογή αυτού του διατάγματος κατασκευάζεται ήδη από τους ίδιους αιρετικούς της ομάδας που ευθύνονται για τα εφιαλτικά lockdown της πανδημίας, συνεχίζοντας να τοποθετούν την επιδίωξη του κέρδους και του ευρύτερου καλού πάνω από την ατομική επιλογή, τη σωματική αυτονομία και την ενημερωμένη συναίνεση.

ΠΗΓΗ: The Era of Informed Consent is Over ⋆ Brownstone Institute


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!