Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Ιταλοί λιμενεργάτες: Πολλά στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ καταφθάνουν στην Ιταλία




Σύμφωνα με το The Weapon Watch, το παρατηρητήριο όπλων στα ευρωπαϊκά και μεσογειακά λιμάνια, υπάρχουν ελαφρά τακτικά οχήματα του αμερικανικού στρατού σε ένα πλοίο της σαουδαραβικής εταιρείας Bahri. Είναι η πρώτη φορά που αυτά τα «πλωτά οπλοστάσια» φέρνουν όπλα στην Ιταλία.

Η κολεκτίβα λιμενεργατών Collettivo Autonomo dei Lavoratori Portuali (CALP) της Γένοβας κατήγγειλε μια νέα απόβαση στρατιωτικού εξοπλισμού στο λιμάνι της Λιγουρίας, αναφέρει το l'Indipendente. Έφτασε σε ένα από τα πλοία της σαουδαραβικής εταιρείας Bahri και θα μεταφερθεί στο στρατόπεδο Darby, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Πίζας και Λιβόρνο.

Σύμφωνα με το The Weapon Watch, το παρατηρητήριο για τα όπλα στα ευρωπαϊκά και μεσογειακά λιμάνια, «Είναι η πρώτη φορά που αυτά τα πλωτά οπλοστάσια φέρνουν όπλα στη χώρα μας». Κανονικά, θα έκαναν μια ενδιάμεση στάση πριν προχωρήσουν σε άλλες χώρες. Το στρατόπεδο Darby είναι «η μεγαλύτερη αποθήκη πολεμικού υλικού εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών». Το πέρασμα του πλοίου Bahri Abha, το οποίο προμηθεύει όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες στο ιταλικό έδαφος, σηματοδοτεί σαφώς «ένα ακόμη βήμα στην παγκόσμια στρατιωτικοποίηση».


Οι δραστηριότητες των σκαφών της Bahri παρακολουθούνται στενά από την CALP, σύμφωνα με το l'Indipendente. Η συλλογικότητα έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές κινητοποιήσεις για να μπλοκάρει τις πύλες του λιμανιού και να εμποδίσει τα πλοία να φύγουν, για παράδειγμα τον περασμένο Νοέμβριο με πλοίο με προορισμό το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το The Weapon Watch, τα πλοία που ελλιμενίστηκαν στη Γένοβα είναι πιθανότατα φορτωμένα με Oshkosh L-ATV, ελαφρά τακτικά οχήματα του αμερικανικού στρατού. 

Η χρήση του στόλου Bahri με σημαία Σαουδικής Αραβίας για στρατιωτική επιμελητεία των ΗΠΑ δείχνει ότι η συμμαχία συμφερόντων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της μοναρχίας του Ριάντ είναι τώρα «μια ενεργή στρατιωτική συμμαχία». Δεν περιλαμβάνει πλέον μόνο την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού, όπως μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στην Ερυθρά Θάλασσα, «όπου οι δυτικές κανονιοφόροι χρησιμοποιούνται σε μια λειτουργία κατά των Χούτι».

Το στρατόπεδο Darby είναι κεντρικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτει ο l'Indipendente. Τις τελευταίες δεκαετίες, η βάση έχει διαδραματίσει ρόλο σε όλους τους μεγάλους πολέμους των ΗΠΑ, ειδικά στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Η πύλη συνεχίζει:

«Το στρατόπεδο Darby είναι η στρατιωτική βάση που ξεκίνησε τη μόνιμη παρουσία των ΗΠΑ στο ιταλικό έδαφος το 1951. Η ύπαρξή της ήταν το αποτέλεσμα μιας διμερούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας που προέβλεπε τη βοήθεια των ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση του ιταλικού συστήματος επικοινωνιών σε αντάλλαγμα για ένα μεγάλο κομμάτι γης μεταξύ της Πίζας και του Λιβόρνο στο οποίο επρόκειτο να κατασκευαστεί αυτή η βάση. Είναι μία από τις μεγαλύτερες βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, με περίπου 30 μονάδες της πολεμικής αεροπορίας και του στρατού.

Το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής της βάσης αποτελείται από το 839ο Τάγμα Μεταφορών και το Τάγμα Εξοπλισμού Μάχης, σύμφωνα με το l'Indipenedente. Θα υποστήριζαν και θα έλεγχαν ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών λειτουργιών του εργοστασίου. Το 839ο Τάγμα Μεταφορών, το οποίο αναφέρεται στη Στρατιωτική Διοίκηση Διαχείρισης Κυκλοφορίας, είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση όλων των λιμένων των ΗΠΑ στη Μεσόγειο. Αποστολή του Τάγματος Εξοπλισμού Μάχης είναι η συντήρηση, αποθήκευση και επισκευή όλων των στρατιωτικών οχημάτων.

Το στρατόπεδο Darby φιλοξενεί περίπου 125 καταφύγια που αποθηκεύουν διάφορους τύπους πυρομαχικών για τους κομάντος του αμερικανικού στρατού και της πολεμικής αεροπορίας στην Ευρώπη. Επιπλέον, το στρατόπεδο Darby είναι η έδρα της Διοίκησης Υλικού Στρατού Ευρώπης. Περίπου 350 στρατιώτες και προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας, καθώς και 2.000 πολιτικοί υπάλληλοι και οι οικογένειές τους, θα ζούσαν εκεί.

Το CALP καταγγέλλει την «ασταμάτητη» πολεμική οικονομία, καλεί να «μην υποτιμηθούν οι λεπτομέρειες» και ανακοινώνει νέα επιστράτευση.




ΠΗΓΗ: Italienische Hafenarbeiter: Zahlreiche US-Militärfahrzeuge landen in (...) - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!