Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

(Τί συμβαίνει, άρα γε;) "Αφήστε τον κόσμο πίσω"; - Δύο ΠΟΥΛΙΑ φαίνεται να ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ στον αέρα κατά τη διάρκεια ΖΩΝΤΑΝΗΣ κάλυψης της κατάρρευσης της γέφυρας


Από την Ann Stossel
28 Μαρτίου 2024

Οι αρχές του Μέρυλαντ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι δύτες ανέσυραν δύο πτώματα κατά τη διάρκεια έρευνας σχετικά με τους εργαζόμενους που βούτηξαν στο νερό όταν ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα Francis Scott Key την Τρίτη.

Δύτες βρήκαν ένα κόκκινο ημιφορτηγό βυθισμένο κάτω από περίπου 25 πόδια νερού στο μεσαίο άνοιγμα της γέφυρας και βρήκαν τα δύο πτώματα παγιδευμένα μέσα.

Ο επιθεωρητής της πολιτειακής αστυνομίας του Μέρυλαντ, συνταγματάρχης Roland Butler, αναγνώρισε τα θύματα ως τον Alejandro Hernandez Fuentes, 35 ετών, από τη Βαλτιμόρη και τον Dorlian Castillo Cabrera, 26 ετών, από το Dundalk.

Τέσσερεις άλλοι εργάτες παραμένουν αγνοούμενοι, αλλά θεωρούνται νεκροί. Τα θύματα ήταν από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ, είπε ο Butler.

Όλες οι προσπάθειες έρευνας έχουν εξαντληθεί και με βάση τις σαρώσεις σόναρ, οι αρχές πιστεύουν «σταθερά» ότι τα άλλα οχήματα με θύματα μέσα είναι εγκλωβισμένα σε υπερκατασκευές και σκυρόδεμα από τη γέφυρα που κατέρρευσε, δήλωσε ο Butler.

Αλλά ίσως η πιο περίεργη στιγμή on cam χθες κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής κάλυψης της κατάρρευσης της γέφυρας, ήταν όταν δύο πουλιά φαίνεται να εξαφανίζονται στον αέρα!

Βίντεο παρακάτω:


Πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο
00:00
00:08

Στην ταινία που παρήγαγε ο Ομπάμα, «Αφήστε τον κόσμο πίσω», τα πουλιά αρχίζουν να ενεργούν με τρελλούς / εξαιρετικά ασυνήθιστους τρόπους μετά από μια κυβερνοεπίθεση που κλείνει τα πάντα και προκαλεί τη συντριβή ενός τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Τα λαγωνικά του Διαδικτύου έσπευσαν να το επισημάνουν:


Καθώς το Fox News και πολλοί άλλοι σταθμοί συρρέουν για να το καλύψουν, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη Βαλτιμόρη του Μέρυλαντ, ενώ η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge έχει κλείσει ένα σημαντικό λιμάνι των ΗΠΑ, αφού το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DALI έχασε μυστηριωδώς την ισχύ του προτού την καταρρίψει.

(Αυτή η ανάρτηση ενδέχεται να περιέχει αμφισβητούμενους ισχυρισμούς. Δεν κάνουμε ισχυρισμούς ως προς την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρουσιάζονται από τον αρθρογράφο γνώμης. Αυτό είναι ένα άρθρο γνώμης και αυτή η ανάρτηση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Απολαύστε την.)



ΠΗΓΗ: Leave The World Behind? Two Birds Seem to Disappear Into Thin Air During LIVE Coverage Of The Bridge Collapse - Red State Nation


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:
Η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης μπορεί να κοστίσει δισεκατομμύρια, διαταράσσοντας δραματικά τις αλυσίδες εφοδιασμού
Το λιμάνι της Βαλτιμόρης χειρίστηκε φορτίο αξίας άνω των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023


Μπλοκαρίστηκαν οι εξαγωγές άνθρακα της Βαλτιμόρης μετά την κατάρρευση γέφυρας


Οι προσπάθειες ανάσυρσης ανεστάλησαν σε γέφυρα που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη μετά τον εντοπισμό δύο πτωμάτων
Οι προσπάθειες ανάσυρσης έχουν ανασταλεί στη Βαλτιμόρη του Μέρυλαντ, αφού τα πτώματα δύο αγνοούμενων οικοδόμων βρέθηκαν στο νερό. 

Το ζευγάρι, μαζί με άλλα τέσσερα, βρίσκονταν στη γέφυρα Francis Scott Key Bridge την Τρίτη, όταν ένα πλοίο έχασε την ισχύ του και χτύπησε μια δοκό στήριξης, καταρρέοντας τη γέφυρα. Οι ερευνητές λένε ότι κινούνται σε μια «επιχείρηση διάσωσης» τώρα, καθώς έχει γίνει πολύ δύσκολο για τους δύτες να ελιχθούν γύρω από τα συντρίμμια και το σκυρόδεμα από τη γέφυρα στο νερό. Οι άλλοι τέσσερις αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί. Όλοι στη γέφυρα ήταν εργάτες κατασκευής που έκαναν επισκευές λακκούβων τη στιγμή της κατάρρευσης. Το μαύρο κουτί του πλοίου ανακτήθηκε την Τετάρτη και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών έμαθε ότι οι συναγερμοί χτύπησαν 45 λεπτά μετά την αναχώρηση του πλοίου από τον τερματικό σταθμό. Λένε ότι μια πλήρης έρευνα θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δύο χρόνια.




Η Moody's προειδοποιεί ότι η κατάρρευση της γέφυρας είναι «πιστωτικά αρνητική» για τη Βαλτιμόρη καθώς εμφανίζεται οικονομικό σοκ
Αντί ο ξύπνιος δήμαρχος της Βαλτιμόρης Brandon Scott να χρησιμοποιεί τον πολύτιμο χρόνο του πηγαίνοντας στην εκπομπή MSNBC των αριστερών των εταιρικών μέσων ενημέρωσης Joy Reid και υποστηρίζοντας ότι οι λευκοί συντηρητικοί «θα πρέπει να φοβούνται» τις συνέπειες του να τον αποκαλούν «δήμαρχο της ΔΕΗ», ίσως ο μη έμπειρος νεαρός που υποσχέθηκε υπερβολικά να διορθώσει την κατάρρευση της Βαλτιμόρης (μετά από πενήντα χρόνια ενός ελεγχόμενου από τους Δημοκρατικούς Δημαρχείου) θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η τοπική οικονομία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης και των δυνατοτήτων αρνητικό γεγονός πιστωτικού κινδύνου μετά την κατάρρευση της γέφυρας και την επακόλουθη παράλυση του λιμανιού.


Το συνδικάτο της Βαλτιμόρης προειδοποιεί για τσουνάμι απώλειας θέσεων εργασίας μετά την κατάρρευση γέφυρας που παραλύει το λιμάνι
Μια μακρά διακοπή στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, θα απελευθερώσει προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις επακόλουθες οικονομικές πιέσεις για την τοπική οικονομία της Βαλτιμόρης, Μέριλαντ, καθώς είναι μόνο θέμα χρόνου οι εταιρείες με άμεση και έμμεση έκθεση των εργαζομένων στην πυρκαγιά του λιμανιού.

«Έχω 2.400 μέλη της ILA που σύντομα θα μείνουν χωρίς δουλειά», δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη ο Scott Cowan, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Λιμενεργατών της Βαλτιμόρης, όπως ανέφερε το Bloomberg. Ο Cowan είπε: «Το να τους βάλω στη μισθοδοσία και να κρατήσω τις οικογένειές τους ταϊσμένες, βάζοντας φαγητό στο τραπέζι είναι η πρώτη και κύρια σκέψη μου στο μυαλό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!