Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Ποιος ήταν πίσω από τους τρομοκράτες του Δημαρχείου Crocus; Δήλωση του Alexander Bortnikov, διευθυντή της FSB της Ρωσσίας






Από αυτή την άποψη, η FSB είναι λιγώτερο ορατή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό από την Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών με επικεφαλής τον Sergei Naryshkin, μια κρατική προσωπικότητα που πέρασε πέντε χρόνια αυτής της χιλιετίας ως πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του νομοθετικού σώματος της Ρωσσίας, και επίσης τρία χρόνια ως επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης. Και στις δύο θέσεις ο Naryshkin εμφανίστηκε πολύ συχνά στην τηλεόραση να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Αντίθετα, ο Bortnikov πέρασε τα τελευταία 15 χρόνια στα γραφεία της FSB μακριά από την δημοσιότητα. Ωστόσο, η θεαματική επίθεση στο συναυλιακό χώρο του Δημαρχείου Crocus τον ώθησε στο επίκεντρο της σκηνής και χθες συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Pavel Zarubin για μια συνέντευξη και στη συνέχεια επέτρεψε στον εαυτό του να ανακριθεί περαιτέρω από μια παρέα άλλων δημοσιογράφων κατά την έξοδό του κατά μήκος ενός διαδρόμου. Αυτό το αυθόρμητο Q&A μεταδόθηκε αργότερα στις τηλεοπτικές ειδήσεις. 
























Από καιρό σε καιρό, οι αναγνώστες ρωτούν γιατί δίνω προσοχή σε 'talk shows' όπως του Vladimir Solovyov. Αυτοί οι σκεπτικιστές τείνουν να αγνοούν ότι ο Solovyov προσκαλεί όχι μόνο τους συνήθεις ανεύθυνους ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους που μπορούν να διασκεδάσουν το κοινό, αλλά και μερικούς πολύ σοβαρούς πολιτικούς που βρίσκονται κοντά στο κέντρο εξουσίας στη Ρωσσία και ασκούν επιρροή στη διεξαγωγή της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων ιδίως προέδρων επιτροπών και άλλων βασικών προσωπικοτήτων από την Κρατική Δούμα.

Έτσι ήταν χθες το βράδυ όταν ακούσαμε από ένα μέλος της Επιτροπής Σχέσεων με την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (πρώην Σοβιετική Ένωση). Αναφερόμενος στις ατελείωτες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στη ρωσική συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ που προέρχονται από το κοντινό Χάρκοβο (Ουκρανία), είπε ότι είναι καιρός να ισοπεδώσουμε το Χάρκοβο: να προειδοποιήσουμε τον πληθυσμό να μπει στα αυτοκίνητά του και να κατευθυνθεί δυτικά, και στη συνέχεια να τα τινάξουμε όλα στον αέρα.







Προτεινόμενη εικόνα: Alexander Bortnikov (Άδεια υπό CC BY 4.0)

ΠΗΓΗ: Bombshell. Who Was Behind the Crocus City Hall Terrorists? Statement by Alexander Bortnikov, Director of Russia’s FSB - Global ResearchGlobal Research - Centre for Research on Globalization






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!