Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

"Ετοιμαστείτε για πόλεμο" το μήνυμα του Σι Τζινπίνγκ στον Κινεζικό Στρατό - ΒΙΝΤΕΟ


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Οι ενδείξεις, οι προετοιμασίες, άλλα και οι δηλώσεις των μεγάλων δυνάμεων και των εκπρόσωπων τους πληθαίνουν γύρω από την απειλή και προετοιμασία του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Όλα τα σημαντικά τελευταία άρθρα ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping διέταξε τη Διοίκηση του Νότιου Θεάτρου Επιχειρήσεων, που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και της Ταϊβάν, να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες για να προετοιμαστεί για πιθανή σύγκρουση.Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή , ο Xi δήλωσε ότι ήταν απαραίτητο να «επιταχυνθούν οι προετοιμασίες για ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση», όπως μετέδωσε το South China Morning Post , αναφέροντας αποσπάσματα της ομιλίας του Xi από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα China Central Television. 
"Πρέπει να λάβουμε υπόψη όλες τις περίπλοκες καταστάσεις στην περιοχή και να σχεδιάσουμε ανάλογα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης" προσέθεσε ο Πρόεδρος Xi. Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua σημείωσε επιπρόσθετα ότι ο Xi "υπογράμμισε τη σημασία της προετοιμασίας και της πολεμικής ετοιμότητας για ενδεχόμενη αντιμετώπιση απειλών."

Τα τελευταία χρόνια η Κίνα έχει επεκταθεί όλο και περισσότερο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, με την οικοδόμηση στρατιωτικών βάσεων υπό τη μορφή τεχνητών νήσων στην κορυφή των υφάλων και ενισχύοντας άλλα σημεία της γης που καταλαμβάνει.

Η Κίνα διεκδικεί σχεδόν ολόκληρη τη θάλασσα αυτή, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τη λεγόμενη πρακτική " nine-dash-line ", που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των θαλάσσιων οδών, παρόλο που διεθνές δικαστήριο απέρριψε τις συγκεκριμένες αξιώσεις το 2016, με την Κίνα να αγνοεί το πόρισμα.

Η Κίνα έχει εκσυγχρονίσει γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό το Πολεμικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, το οποίο πέρυσι έγινε το μεγαλύτερο στον κόσμο, με περισσότερα πολεμικά πλοία και υποβρύχια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένει πιο εξελιγμένο, ο Ναύαρχος Philip Davidson, ο οποίος ηγείται της αμερικανικής Διοίκησης του Ινδο-Ειρηνικού, δήλωσε ότι “η Κίνα είναι τώρα σε θέση να ελέγξει τη Νότια Σινική Θάλασσα με ανοιχτά όλα τα σενάρια".

Την ίδια ημέρα της ομιλίας του Xi, ο Κινέζος Υπουργός Άμυνας Wei Fenghe δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει "ούτε κομμάτι" της επικράτειάς της και προειδοποίησε ότι "επαναλαμβανόμενες προκλήσεις" στην κυριαρχία της Κίνας επί της Ταϊβάν, θα οδηγήσουν σε άμεση στρατιωτική δράση.

Αυτή η ρητορική δεν είναι εντελώς καινούρια, αφού και τον Νοέμβριο του 2017, για παράδειγμα, ο Χι  είχε πει στους στρατιωτικούς ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να «πολεμήσουν και να κερδίσουν πολέμους».

Υπενθυμίζεται και το τρομερό περιστατικό στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν ένα κινεζικό και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό σχεδόν συγκρούστηκαν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, με τις δύο πλευρές να καταγγέλλουν η μία την άλλη για “αντιεπαγγελματική συμπεριφορά”.

Δείτε βίντεο με πλάνα από το τρομερό περιστατικό των δύο αντιτορπιλικών :
 Πηγή: Quartz

ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!