Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Ἀπέναντι ἀπό τά Ἴμια ἔστησαν οι Τουρκαλάδες ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ, σέ ἀπόσταση ἀναπνοῆς!





Ένα ακόμη βήμα για τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής των Ιμίων πραγματοποίησε η Τουρκία, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του παρατηρητηρίου στο τουρκικό νησάκι Τσαβούς, το οποίο βρίσκεται μόλις ένα μίλι όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι (στην πραγματικότητα η απόσταση είναι 2,74 μίλια) από τα ανατολικά Ίμια.
Αποτέλεσμα εικόνας για νησί Τσαβούς

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Τουρκικά Νέα” το τουρκικό παρατηρητήριο και οι υποδομές για την λειτουργία και την υποστήριξη του, κατασκευάστηκαν μέσα σε οκτώ μήνες... 

Το παρατηρητήριο είναι εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες, που επιτρέπουν στα στελέχη που επανδρώνουν το παρατηρητήριο, να έχουν πλήρη κάλυψη της περιοχής κάθε μέρα 24 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για νησί Τσαβούς

Το παρατηρητήριο διαθέτει ένα πάρκο φωτοβολταικών με οκτώ σειρές 'πάνελ'. 

Χάρις σε αυτό το παρατηρητήριο οι Τούρκοι θα έχουν τη δυνατότητα επιτήρησης και παρακολούθησης, για οτιδήποτε συμβαίνει στην περιοχή των δύο νήσων. 

Αποτέλεσμα εικόνας για νησί Τσαβούς

Σημειώνεται ότι σε απόσταση 2,43 μιλιών από τα ανατολικά Ίμια, ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ένα παρατηρητήριο στην νήσο Καλόλιμνο. 


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!