Έρχεται πιθανή πολεμική σύρραξη ΗΠΑ-Ρωσίας στο άμεσο μέλλον;
Πολλά έχουμε ακούσει και διαβάσει για αυτό το θέμα το οποίο, μετά από την πιθανή απόσυρση των ΗΠΑ από την συνθήκη INF που αφορά πυραύλους μέσου βεληνεκούς, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά σε τέτοιου τύπου σενάρια.
Πίσω στις αρχές του 2018, ο Stephen Cohen, εξέχων μέλος του Αμερικανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, έκανε μια απροσδόκητη δήλωση. Παρουσιάζοντας στοιχεία του, είχε δημοσιοποιήσει την ύπαρξη ειδικού νέου σχεδίου από το Πεντάγωνο που αφορούσε πόλεμο με τη Ρωσία.
«Για πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα πραγματικά την πιθανότητα ενός πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και τότε ξεκίνησα να γνωστοποιώ τα σχέδια αυτά σε ανώτερους αξιωματούχους της χώρας, οι οποίοι συνδέονται άμεσα με οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας», δηλώνει ο Stephen Cohen, πρώην μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Αμερικανικού εθνικού Συμβουλίου, πολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος.
Αν ο Cohen έχει δίκιο, αναρωτιέται ρωσική ιστοσελίδα αμυντικού περιεχόμενου, το σχέδιο αυτό θα ήταν επικαιροποιημένο και πιο σκληρό από τα προηγούμενα.