Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΗΠΑ-Ισραήλ διαμελίζουν την Τουρκία – Η Google έβγαλε χάρτη με το ανεξάρτητο Κουρδιστάν – Μετράει αντίστροφα η Άγκυρα

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Τα λόγια περιττεύουν όταν οι σημαντικότεροι και αλάνθαστοι γεωπολιτικοί αναλυτές προβλέπουν… . Άγιος Παΐσιος:
 «Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτητοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι (Βοσνία – Ερζεγοβίνη). Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά.
Θα πουν τότε στην Τουρκία : «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. Έτσι «ευγενικά» θα κομματιάσουν την Τουρκία.
 – Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνουν τα γεγονότα αυτά (Κωνσταντινούπολη κτλ), ο Άγιος (Παϊσιος) απάντησε: «όταν οι Η.Π.Α. ανακηρύξουν την ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους». Δείτε ΕΔΩ αλλά οπωσδήποτε και ΕΔΩ
Ρίχνουμε πάντα και μια γεωπολιτική ματιά στα ''μελλούμενα'' σύμφωνα με την ορθοδοξία ΕΔΩ

 


Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

ΗΠΑ και Ισραήλ διχοτομούν την Τουρκία, με την έκδοση νέου χάρτη που παρουσιάζει το Μεγάλο Κουρδιστάν, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται στη σημερινή Τουρκία. Είναι γνωστό πως οι δύο μεγάλες δυνάμεις επιθυμούν τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους για πολλούς λόγους.

Με την Τουρκία να έχει επιλέξει στρατόπεδο και να ετοιμάζεται για αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων παρά τις συστάσεις της Ουάσινγκτον, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις στον αμυντικό τομέα, ενώ στο παρασκήνιο δρομολογούν όλο και πιο γρήγορα τη δημιουργία του Κουρδιστάν, στηρίζοντας παράλληλα τους Κούρδους πολεμιστές.


Ταυτόχρονα, το Ισραήλ στηρίζει τους Κούρδους καθώς αντιμετωπίζουν κοινούς εχθρούς, οι οποίοι εχθροί διχοτομούνται από την ανακήρυξη του Κουρδικού κράτους. Αυτό αποσκοπεί στον γεωπολιτικό διχασμό του κύριου εχθρού του Ισραήλ, την Τουρκία.Η ένωση των Κούρδων της περιοχής προκαλεί έντονη αποσταθεροποίηση στην Άγκυρα, η οποία απειλείται όλο και περισσότερο με πλήρη κατάρρευση, καθώς βάλλεται από παντού.


Ξεκίνησε ο διαμελισμός της Τουρκίας μέσω της υπηρεσίας Google Maps, η οποία εξέδωσε νέο χάρτη που οριοθετεί τα σύνορα του Κουρδιστάν, αποκόβωντας γεωγραφικά κομμάτια από την νοτιοανατολική Τουρκία.
Πληκτρολογόντας τη λέξη «Kurdistan” στο Google Maps και πατώντας στους συνδέσμους που εμφανίζονται, η υπηρεσία παραπέμπει σε έναν χάρτη του Κουρδικού Κράτους που περιέχει εδάφη της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Η εικόνα που κυκλοφόρησε με το όνομα «Μεγάλος χάρτης του Κουρδιστάν» στο Google έχει μέχρι στιγμής, πάνω από 1.300.000 προβολές. Στην Τουρκία υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κατά της κίνησης. 


Google'daki 'Kürdistan' haritası

Η δημιουργία του Κουρδικού Κράτους είναι στόχος τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ. Πρόσφατα, οι Ισραηλινοί χάραξαν τα νέα σύνορα της Τουρκίας, επισημαίνοντας πως «ήρθε η στιγμή για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν».
Ισραηλινή μαχαιριά στην καρδιά της Τουρκίας από το Ισραήλ και τα γεγονότα πλησιάζουν πλέον με ταχύτατους ρυθμούς. To TΕΛ-Aβίβ, μέσω άρθρου-φωτιά της Jerusalem Post, καλεί τις ΗΠΑ να απελευθερώσουν τους Κούρδους και να τους δώσουν αυτονομία.

Οι σχεδιασμοί; Κουρδικό κράτος με έξοδο στη Μεσόγειο. Το Ισραήλ διατηρεί από τη δεκαετία του 1960 διακριτικές σχέσεις με τους Κούρδους στον στρατιωτικό και τον επιχειρηματικό τομέα, καθώς και σ’ αυτόν των υπηρεσιών πληροφοριών, θεωρώντας αυτή την εθνική μειονότητα –ο πληθυσμός της οποίας κατανέμεται ανάμεσα στο Ιράκ, την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν– σαν ένα «μαξιλάρι» εναντίον των κοινών αράβων αντιπάλων.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ έχουν δρομολογήσει την ανακήρυξη του Κουρδικού κράτους, προειδοποιώντας την Τουρκία πως αυτή η στιγμή έρχεται πολύ σύντομα.

«Δεν μπορείτε να εξαναγκάσετε έναν λαό να παραμείνει σε μια χώρα στην οποία δεν επιθυμεί να ανήκει. Το Κουρδιστάν θα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος πολύ πιο σύντομα από ότι φαίνεται”, δήλωσε ο Peter Galbraith, πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ, σε πρόσφατη συνέντευξη.

Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν συνεχώς τις δυνάμεις YPG/SDF, παραδίδοντας στα χέρια των Κούρδων 90 φορτηγά με όπλα, πυρομαχικά και τεθωρακισμένα και προκαλώντας πανικό και οργή στην Άγκυρα.

Αμερικανικές δυνάμεις απέστειλαν 90 φορτηγά με όπλα, πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα (Τζιπ Hummer) στους Κούρδους του SDF/YPG στην βόρεια Συρία, προκαλώντας οργή στον Ερντογάν που χάνει συνεχώς την γη κάτω από τα πόδια του.

Την είδηση επιβεβαιώνει ο γνωστός Τούρκος αμυντικός αναλυτής και συγγραφέας Ali Özkök από τον λογαριασμό του στο twitter παρουσιάζοντας μάλιστα και πειστήρια του «εγκλήματος» των ΗΠΑ με φωτογραφία την οποία προφανώς του την προμήθευσαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).
Παράλληλα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) με τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στην νοτιοανατολική Τουρκία.

«Στην περιοχή Ντάργκεσιτ του Μαρντίν, ένας βαριά και άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίσθηκαν σε σύγκρουση με τρομοκράτες του PKK και των δυνάμεων ασφαλείας. Ο βαριά τραυματισμένος Μουχάμεντ Τσομπάν μαρτύρησε το Ντιγιάρμπακιρ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν μπόρεσε να σωθεί», αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.

Η Τουρκία βάλλεται από παντού και με την ανακήρυξη του Κουρδικού κράτους να φαίνεται στον ορίζοντα, το τέλος της είναι κοντά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!