Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Δεκάδες αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα αναπτύσσονται στην Κ.Ελλάδα - Οι ΗΠΑ ανησυχούν για ελληνοτουρκική σύγκρουση (που στην πραγματικότητα αυτην επιθυμούν) - Έτοιμη η γεωπολιτική παγίδα για τον Ερντογάν αλλά και για την Ελλάδα made in βρωμUSA!

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Η γεωπολιτική καταιγίδα έφτασε για τα καλά στην περιοχή μας και μαλιστα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για την τελική σύγκρουση. Η βρωμUSA προχώρησε στην εγκατάσταση δεκάδων ελικοπτέρων, επιθετικών και μεταφορικών, στην Κεντρική Ελλαδα πράγμα που σημαίνει ότι φτάσαμε κυριολεκτικά στην ώρα μηδέν των επικείμενων πολεμικών συγκρούσεων. Κατά τη γνώμη μου η κίνηση αυτή των αμερικανών έχει σχέση με συνδυασμένη ενεργοποίηση των παρακάτω σχεδίων τους:
Ανακήρυξη ΑΟΖ με αμερικανο-ισραελλεεινό δάκτυλο – δείτε σχετικά ΕΔΩ
Σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδας ''ΦΑΙΔΩΡΑ'' δείτε ΕΔΩ
Σχέδιο ‘’Μεγάλης Αλβανίας’’ δείτε ΕΔΩ
Εσκεμμένη αστάθεια στη χωρα – δείτε ΕΔΩ
Πρέπει  να λάβουμε υπόψη και το ''περίεργο'' περιστατικό με το αναγνωριστικό- κατασκοπευτικό αεροσκάφος της ισρα-ελεεινής πολεμικής αεροπορίας που αλώνιζε την Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θεσσαλία μας στα τέλη Οκτωβρίου 2018 ΕΔΩ
Από αύριο που οι τούρκοι βγάζουν τον ‘’Πορθητή’’ στην  ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις τα ψέματα τελειώνουν…
 Ρίχνουμε πάντα και μια γεωπολιτική ματιά στα ''μελλούμενα'' σύμφωνα με την ορθοδοξία ΕΔΩ

Δεκάδες αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα αναπτύσσονται στην Κ.Ελλάδα - Οι ΗΠΑ ανησυχούν για ελληνοτουρκική σύγκρουση
Δεκάδες αμερικανικά επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα Apache, Black Hawk, Chinook αναπτύσσονται στην Κεντρική Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων στη Γερμανία λόγω επικείμενων εξελίξεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Οι ΗΠΑ ανησυχούν για "θερμές" εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Η μεταφορά στρατιωτών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32η ΤΑΞΠΝ «Mοράβας»), βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.


Με την «ομπρέλα» της συνεκπαίδευσης, γίνονται όλες οι προετοιμασίες και για την αμερικανική αξιοποίηση του αεροδρομίου της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα.
Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται και το ενδεχόμενο της φιλοξενίας Μοίρας Μαχητικών της Αεροπορίας των ΗΠΑ. Όπως είναι γνωστό, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της 110 ΠΜ της Λάρισας εδρεύουν και επιχειρούν από τον περασμένο Μάρτιο  αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (MQ - 9 Reaper).


Η πολυπληθής αμερικανική αποστολή δεν θα αποχωρήσει μετά το πέρας των ασκήσεων αλλά θα παραμείνει για 3 – 4 μήνες στο Στεφανοβίκειο και μετά δηλαδή την ολοκλήρωση της άσκησης, στο πεδίο βολής του Λιτοχώρου. Οσο δηλαδή θα κρατήσουν και οι τουρκικές γεωτρήσεις - επιχειρήσεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες και με έδρα των επιχειρήσεων την 1η ΤΑΞΑΣ, θα ξεκινήσει η μεγάλη ελληνο-αμερικανική άσκηση με την επωνυμία «Combat Aviation Brigade».
Το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης θα διεξαχθεί στο γνώριμο για τα ελληνικά «Απάτσι», πεδίο βολής του Λιτοχώρου και στον θαλάσσιο χώρο της ευρύτερης περιοχής.
Η άσκηση θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες αλλά η αμερικανική δύναμη θα παραμείνει στο Στεφανοβίκειο για τους επόμενους μήνες.
Εκεί αναμένεται να συνεχιστεί η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών πιλότων επιθετικών ελικοπτέρων και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης και άσχετα από τα θέματα της αξιοποίησης υποδομών από τις ΗΠΑ, είναι ενταγμένη και η κοινή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών.
Ετσι, κορυφώνονται στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), στο Στεφανοβίκειο, οι προετοιμασίες για την υποδοχή δεκάδων ελικοπτέρων της Αμερικανικής Αεροπορίας Στρατού.
Η ελληνική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας δείχνει έμπρακτα την πρόθεση της να παραχωρήσει υποδομές είτε της Πολεμικής Αεροπορίας – είτε της Αεροπορίας Στρατού, για τη φιλοξενία αμερικανικών δυνάμεων.
Επίσης, αυτές τις ημέρες και μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, στην αναβαθμισμένη επιχειρησιακά 110 ΠΜ της Λάρισας, φιλοξενούνται 11 μαχητικά F16 του Ισραήλ συνοδευόμενα από το κατασκοπευτικό Gulfstream G550. Διμερής άσκηση ενταγμένη στην Ελληνο-ισραηλινή στρατιωτική συνεργασία.


Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, συναντήθηκε με τον διοικητή του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη (CG USAREUR), αντιστράτηγο Christopher Cavoli. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο ΓΕΣ, ο αντιστράτηγος Cavoli έγινε δεκτός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, όπου «εξετάσθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα, όπως «τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας σε θέματα Εκπαίδευσης και Ασκήσεων (π.χ. μέσω της διασύνδεσης των Κέντρων Προσομοίωσης). Η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων και η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας στο πεδίο επιχειρήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!