Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Σκοπιανό δημοσίευμα: «Η Μακεδονία απόκτησε μια νέα πρωτεύουσα»...


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Εφαρμόζεται πλήρως το σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδας ''ΦΑΙΔΩΡΑ'' (ΕΔΩ)  που περιλαμβάνει και τον διαμελισμό της Μακεδονίας μας. Γι' αυτούς δουλεύει ο τουρκοεβραίος Axel Cipra και όλο το ψευτορωμαίικο ΕΔΩ 


Τα Σκόπια συμφώνησαν μελλοντικά – μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας των Πρεσπών, να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε (μεμονωμένη)  χρήση του όρου 'Μακεδονία', χωρίς τη χρήση του συνολικού νέου ονόματος «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά ο κανόνας αυτός δεν ισχύει για την Ελλάδα, όπως σημειώνει η σλαβική των Σκοπίων ‘Εξπρες’.


Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το ελληνικό κράτος,  δεν έχουν καθόλου την υποχρέωση να γράφουν για γεγονότα σε ελληνικές περιοχές που εμπεριέχονται στον όρο Μακεδονία, να καθορίζουν για ποια Μακεδονία εννοούν. 

Έτσι, πρόσφατα, η Σολούν ή Θεσσαλονίκη, όπως την αποκάλεσε ο πρωθυπουργός Ζάεφ την πόλη στις ακτές του Αιγαίου, έγινε η πρωτεύουσα της Μακεδονίας.


 Σε αυτήν την έκθεση των μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύθηκε στα αγγλικά για τη στρατιωτική γιορτή της Θεσσαλονίκης, την οποία παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, χωρίς διαχωρισμό ή κάποια εξήγηση ότι πρόκειται για την ελληνική επαρχία, έγραψε ότι η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα της Μακεδονίας.


Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δημοσίευσαν την έκθεση αυτή ότι η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα της Μακεδονίας, είναι επίσημα αποδεκτά από την ελληνική διασπορά.


Ανεπίσημα, η ιστοσελίδα 'Greek Reporter'όταν αναφέρεται στα Σκόπια δεν αναγράφει ποτέ ότι είναι η πρωτεύουσα της ‘Μακεδονίας’, ενώ φημολογείται ότι (η ιστοσελίδα)  είναι μέρος αυτών που χρηματοδοτούνται με μυστικά κονδύλια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στοιχεία των οποίων ζήτησε η ελληνική αντιπολίτευση πρόσφατα στο Κοινοβούλιο στην Αθήνα.


Παρόλο που η έκθεση δημοσιεύθηκε μόλις τρεις ημέρες πριν, δεν έχει υπάρξει δημόσια αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση ή από αξιωματούχο.


Περίπου ένα μήνα πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός μας, Ζόραν Ζάεφ,   δέχθηκε δημόσια η ‘Μακεδονία’  να χρησιμοποιεί τα ελληνικά τοπωνύμια και έτσι για εμάς η Σολούν θα πρέπει να γίνει Θεσσαλονίκη, καταλήγει το δημοσίευμα.


RepublikaOnLine


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!