Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Είμαστε απόγονοι μονάχα τής μάνας μας, πού μάς μίλησε Ε λ λ η ν ι κ ά...





















Κάποτε πλησίασε τον τροπαιούχο νομπελίστα μας ποιητή Γιώργο Σεφέρη, ένας ξένος διαπρεπής συνομιλητής, «πειράζων αυτόν και λέγων»: 
«Μα πιστεύετε σοβαρά ότι είστε πραγματικά απόγονοι του Λεωνίδα και του Θεμιστοκλή;». 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΑΣ ΔΥΝΑΜΙΣ

Σχετική εικόνα

Απαντά ο Σεφέρης:

«Όχι, είμαστε απόγονοι μονάχα της μάνας μας, που μας μίλησε Ελληνικά, που προσευχήθηκε ελληνικά, που μας νανούρισε με παραμύθια για τον Οδυσσέα, τον Ηρακλή, τον Λεωνίδα και τον Παπαφλέσσα, και ένιωσε την ψυχή της να βουρκώνει την Μεγάλη Παρασκευή, μπροστά στο ξόδι του νεκρού Θεανθρώπου».


(Το απόσπασμα περιέχεται στο βιβλίο της Μερόπης Σπυροπούλου, «Οικογένεια ώρα μηδέν»!)

από εδώ

http://filosofia-erevna.blogspot.com/2019/03/blog-post_15.html

"Ιωάννης Καποδίστριας"


5 σχόλια:

  1. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Σάμο: Αποφασίζουν καθολική αποχή των μαθητών την Τετάρτη
    Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

    Ενάντια στην επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του ενδιαφέροντός τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φοιτούν στα σχολεία τα παιδιά τους, οι γονείς σχολείου στην Σάμο συνεχίζουν την αποχή των μαθητών-παιδιών τους από το Δημοτικό Σχολείο.

    Συγκεκριμένα, συνεχίζουν να απέχουν από τα μαθήματα τους, σήμερα για δεύτερη εβδομάδα, με απόφαση των γονέων τους, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου άνω Βαθέος της Σάμου. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, σήμερα Δευτέρα, από το σύνολο των 150 μαθητών του σχολείου απείχαν οι 106. Η απόφαση για συνέχιση της αποχής λήφθηκε με 70 γονείς να ψηφίζουν υπέρ της αποχής και 16 κατά.

    Αίτημα της κινητοποίησης, «η μη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων», μέσα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Ανάλογο αίτημα κατέθεσαν με κοινό τους ψήφισμα 12 σύλλογοι σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού. Ζητούν, επίσης, να δημιουργηθεί για αυτά τα παιδιά δομή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης μέσα στο ΚΥΤ της Σάμου ή τα συγκεκριμένα παιδιά να μην επιστρέφουν στο ΚΥΤ, αλλά να μένουν σε σπίτια εκτός ΚΥΤ.

    Σημειώνεται ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων στο Βαθύ, προκειμένου να αποφασισθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κορύφωση την Τετάρτη 20 Μαρτίου, με αποχή του συνόλου των μαθητών των δημοτικών σχολείων του νησιού.

    Την περασμένη Παρασκευή, μετά την παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη, η Εισαγγελία Σάμου κάλεσε εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τους ενημέρωσε για τις επιπτώσεις που ορίζει ο νόμος στις περιπτώσεις μη τήρησης της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών. Επίσης, μηνύσεις(!) κατά των διοικητικών συμβουλίων Συλλόγων Γονέων που συμμετέχουν στην αποχή των παιδιών από τα μαθήματα κατατέθηκαν από «αντιρατσιστικούς» φορείς, ενώ σήμερα στο θέμα παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη!

    Δηλαδή, τόσο το κράτος όσο και οι, εκ του ασφαλούς, «αλληλέγγυοι» και «αντιρατσιστές» επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, μέσω της προσπάθειας ποινικοποίησης, την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων του Δημοτικού Σχολείου, δείχνοντας πόσο ανέχεται την διαφορετική άποψη η δικτατορία της «πολιτικής ορθότητας» και του «πολυπολιτισμού». Παρότι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα φτάσει σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, ώστε την Τετάρτη να υπάρξει αποχή του συνόλου των μαθητών, εντούτοις οι ευρισκόμενοι στην άνεση και την ασφάλειά τους «ανθρωπιστές» αδυνατούν να αντιληφθούν τι είναι αυτό που ωθεί τους γονείς των μαθητών να αντιδρούν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν μάθημα τα παιδιά τους.

    Μπορεί οι «αντιρατσιστές» να μην έχουν επιχειρήματα με το μέρος τους, έχουν όμως μαζί τους την εξουσία και την καταστολή…

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DIE WELT: «ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ HOTSPOTS»… ΤΡΩΝΕ, ΤΡΩΝΕ, ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΔΕ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ ΤΑ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ» ΠΙΡΑΝΧΑΣ!
    18/03/2019

    Ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στο hot spot της Σάμου (η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα…) δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα DIE WELT στην κυριακάτικη έκδοσή της, επικαλούμενη έγγραφο της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάσταση που επικρατεί χαρακτηρίζεται «ντροπή για την Ευρώπη». Επίσης, αναφέρεται, είναι «δύσκολο να εξηγηθεί στη διεθνή κοινή γνώμη γιατί η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προσφέρει σε πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης».

    Και βέβαια, δεν είναι καθόλου δύσκολο να εξηγηθεί η οικτρή εικόνα των hotspots, ενώ τα ευρωπαϊκά κονδύλια ρέουν ασταμάτητα! Η απάντηση είναι πολύ απλή: τα αχόρταγα «αλληλέγγυα» πιράνχας της αριστεράς και της… προόδου, που διαχειρίζονται τα κονδύλια για τους ταλαίπωρους που προσελκύουν στην Ελλάδα (με απατηλές υποσχέσεις περί «παραδείσων»…), τρώνε, τρώνε, τρώνε και δε χορταίνουν!

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Συριζαίοι ετοιμάζουν την επιστροφή των κομιτατζήδων! «Επαναπατρισμό» των κατσαπλιάδων του ΣΝΟΦ πρότεινε ο Μπαλαούρας
    Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

    Άρθρο στην φιλόξενη για ανθέλληνες, «Εφημερίδα των Συντακτών», συνέγραψε ο φρούραρχος Μάκης Μπαλαούρας, βουλευτής Ηλείας του Σύριζα. Το θέμα του άρθρου ήταν η «επιστροφή των πολιτικών προσφύγων».

    Ποιους εννοούσε άραγε ο Μπαλαούρας; Όπως γράφει, εννοούσε τους «σλαβομακεδόνες, που είχαν γεννηθεί στην ελληνική Μακεδονία, που είχαν πολεμήσει με τον Δημοκρατικό Στρατό, που το 1949 είχαν περάσει τα σύνορα για να γλιτώσουν την ζωή τους».

    Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο Μπαλαούρας αρθρογραφεί για την επιστροφή των κομιτατζήδων, του σκληρού αυτού πυρήνα των εγκληματιών που συνασπίστηκαν με το ΚΚ€ για να αιματοκυλήσουν την Ελλάδα αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας λάβει ως υπόσχεση για την βοήθειά τους την «ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη», αλλά και νωρίτερα κατέσφαζαν τους Έλληνες στην προσπάθεια βουλγαροποίησης της Μακεδονίας.

    Οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στην πρόταση αυτή του… φρουράρχου πραγματικά περιττεύει…


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΙΣΧΟΣ! Στη γραμμή Ερντογάν ο Μητσοτάκης: «Τουρκική η γλώσσα των μουσουλμάνων στην Θράκη»
    Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

    Καλύτερο υπερασπιστή δεν θα μπορούσε να βρει το τουρκικό προξενείο και ο Ερντογάν στην προσπάθειά τους για τουρκοποίηση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας και κατ’ επέκταση της Θράκης από τον προαλειφόμενο για πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Στην συνέντευξή του, λοιπόν, ο Μητσοτάκης προς τους τοπικούς δημοσιογράφους της Θράκης, ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στα μάτια των θρακιωτών.

    Συγκεκριμένα, στην απαρχή της τοποθετήσεώς του έκανε λόγο για σύσταση «μουσουλμανικού συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ», το οποίο βεβαίως δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα δείγμα ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να υπερκεράσει τον «προοδευτισμό», αριστερισμό στην πραγματικότητα, του Σύριζα, σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, δείγμα του πόσο επικίνδυνοι είναι οι νεοδημοκράτες.

    Όμως, ο αντεθνικός κατήφορος του Μητσοτάκη δεν είχε το τέρμα του εκεί, αφού στην συνέχεια, σε ερώτηση δημοσιογράφου, χαρακτήρισε την τουρκική γλώσσα ως «μητρική γλώσσα» της μειονότητας, συντασσόμενος πλήρως με την γραμμή του τουρκικού προξενείου κόντρα στις φωνές των Ελλήνων μουσουλμάνων που έχουν πολλάκις τονίσει πως η γλώσσα τους είναι πομάκικη και όχι τουρκική!

    Δείτε τις κατάπτυστες δηλώσεις Μητσοτάκη στην Ξάνθη:.


    https://youtu.be/28BX2Kqpt_g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 8,17...ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974-ΣΗΜΕΡΑ.....Ο ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1944 ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ......ΑΥΤΟΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΙΤΟ ΑΥΤΟΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.....Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1945 ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ Δ-Ι-Κ-Α-Σ-Τ-Η-Κ-Α-Ν ΠΟΤΕ........ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!