Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΠΩΣ; Τρισάγια γιά ...μωαμεθανούς ; ; ;

Σχετική εικόνα

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού


Είναι όντως συγκλονισμένος όλος ο κόσμος μετά το πρόφατο μακελειό στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας. 

Είναι όντως φρικιαστικό κι εντελώς απαράδεκτο το απάνθρωπο αυτό γεγονός. 
Δεκάδες συνάνθρωποί μας εκτελέσθηκαν εν ψυχρώ. 

Μαζί με όλους εκείνους που έσπευσαν να μιλήσουν για το αποτρόπαιο αυτό σύμβάν ήταν κι ο (φρεσκοτοποθετημένος λιγώτερο απο χρόνο!) μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Μύρων. 



Όπως δήλωσε ο ίδιος, από το Ώκλάντ έσπευσε αεροπορικώς στο Κράϊσττσερτς και ανέφερε ότι «έγιναν τρισάγια και προσευχές σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες για την ανάπαυση των ψυχών όλων των δολοφονηθέντων στο Κράϊσττσερτς». 



Κανείς εχέφρων δεν διαφωνεί με καταδίκη τέτοιων περιστατικών και την έκφραση συμπαράστασης στους πονεμένους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης. 
Όμως ο 50ετής Σεβασμιώτατος (μέ το "βαρύ" βιογραφικό) με τη φόρα που πήρε υπερέβη τα εσκαμμένα. Όπως και να το κάνουμε τρισάγια και λοιπές προσευχές γίνονται στις εκκλησίες για τους «ευσεβείς και ορθόδοξους χριστιανούς». 

Όχι για θύματα που ανήκαν στο σύνολό τους στη Μωαμεθανική θρησκεία. 
Ποιά δουλειά έχει ορθόδοξος επίσκοπος να ανακατεύεται σε προσευχές και τρισάγια για … Μωαμεθανούς; 
Αρμόδιοι γι’ αυτά είναι μόνο οι ιμάμηδες των Μωαμεθανών και ουδείς έτερος! 

Ο νεωστί χειροτονηθείς μητροπολίτης έσπευσε να ταυτιστεί με την «πολιτική ορθότητα» κι όχι με τα θέσμια της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τη διαχρονική της παράδοση. 

Ας μας πει επιτέλους σε ποιά σελίδα του Μεγάλου Ευχολογίου, βρήκε ευχές υπέρ … αναπαύσεως των ψυχών αλλοθρήσκων. 


O ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ, ΜΕΤΑ ΤΟΥ "ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ"
κ.ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ (ΔΕΞΙΑ) ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΡΑΒΒΙΝΟΥΣ...

Δεν μας εξέπληξε φυσικά ο Σεβασμιώτατος με την άστοχή του ενέργεια. 
Ο Οικουμενισμός δεν είναι μόνο μεταξύ ορθόδοξων και αιρετικών που διαλύει κάθε φραγμό, αλλά και μεταξύ χριστιανισμού και αλλοθρήσκων. Θυμηθήτε τι έγινε στον καρνάβαλο της Καμπέρρας (εννοώ το συνέδριο του κακώνυμου«Π.Σ.Ε.»). 

Μήπως τα ίδια δεν έγιναν και στη Μυτιλήνη όταν οι δυο μητροπολίτες της Νήσου έκαναν δεήσεις υπερ αναπαύσεως των ψυχών … των λαθρομεταναστών που είχαν πνιγεί, Μωαμεθανών στη μεγάλη τους πλειοψηφία; Ταύτα πάντα συμβαίνουν στις επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου κι όχι μόνο. 


Ίλεως γενού ημίν Κύριε.



http://scripta---manent.blogspot.com/2019/03/blog-post_838.html

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!