Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Φασαρία και σταμάτημα της θεατρικής παράστασης "Πυρκαγιές" στην Θεσσαλονίκη!








Ενημερωθήκαμε, ότι στη θεατρική παράσταση "Πυρκαγιές" του Κρατικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης που παίζεται στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, του λιβανοκαναδού συγγραφέα Ουασντί Μουαουάντ (προφανώς μουσουλμάνου), ο νεαρός ηθοποιός Χαλκιάς Ορέστης (υποδύεται τον Σιμόν), χωρίς καμία αιτία, ακούγεται επί λέξη να εκστομίζει διαδοχικά αισχρές βλαστήμιες για τον Χριστό και την Παναγία.
Άμεσα τήν Τετάρτη 13η Μαρτίου 2019, μέλη του Ιερού Λόχου επισκέφθηκαν στις 6 μμ το απόγευμα το Βασιλικό Θέατρο για να διαπιστώσουν αν ισχύουν οι πληροφορίες.

Πράγματι, λίγα μόλις λεπτά αφού ξεκίνησε η θεατρική παράσταση, ακούσαμε με τα ίδια μας τα αυτιά τον ηθοποιό που υποτίθεται υποδύεται το παιδί μιας που έχει πεθάνει ενώ ακούει την διαθήκη της στον συμβολαιογράφο, να φωνάζει δημόσια και προκλητικά τις παραπάνω βλασφημίες.
Άμεσα μέλη μας αλλά και άλλοι θεατές άρχιζαν να διαμαρτύρονται ενώ ο ηθοποιός συνέχιζε να κάθεται προκλητικά στην καρέκλα του αρνούμενος να ζητήσει συγνώμη.
Κύρια ευθύνη για τις παραπάνω βλασφημίες εικάζουμε ότι φέρει η σκηνοθέτης της παράστασης Ιώ Βουλγαράκη...
Για να πάρετε μια γεύση πόσο "τυχαία" βάζει η σκηνοθέτης τους ηθοποιούς να βλασφημάνε, δείτε συνέντευξή της Ιώ Βουλγαράκη (εδώ) όπου εκφράζει το μίσος της για την εκκλησία.
Ποιο θεωρείς ότι ήταν το πιο έντονο πρόσφατο δείγμα της ελληνικής κοινωνίας σε πόλωση;
"Σαφέστατα το βαρύ «πένθος» που κήρυξε η εκκλησία κατά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης. Είδα μια μορφή εξουσίας να αφορίζει ανθρώπους. 

Και τι είναι αυτό που την οδηγεί αν όχι φόβος και μίσος; Η Εκκλησία όμως είναι ένας θεσμός, έχει έρεισμα στην κοινωνία-γιατί αν δεν είχε θα είχαμε τελειώσει με το θέμα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας".

Μόνον τυχαία λοιπόν δεν είναι να γεμίσει βλαστήμιες προς τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό και προς την αειπάρθενο Παναγία μας, σε μια τελείως άσχετη θεατρική παράσταση.

Ως Σύλλογος, ταγμένος να προστατεύει και να αγωνίζεται για τα Ιδανικά της Πατρίδας μας και την Ορθοδοξία, είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να σταματήσει η βλάσφημη αυτή παράσταση.
ΔΕΝ επιτρέπουμε σε κανέναν να βλαστημάει τα Ιερά πρόσωπα της Ορθόδοξης πίστης μας.

«Αυτό είναι θέατρο; Να μάθεις να σέβεσαι αυτά που πιστεύουν οι άλλοι», ακούγονται να λένε

Το βίντεο της «παρέμβασής» τους στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης ανέβασαν στο διαδίκτυο μέλη του «Ιερού Λόχου».Τέσσερα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιήσαν παρέμβαση ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η παράσταση «Πυρκαγιές» και την διέκοψαν.

«Αυτό είναι θέατρο; Να μάθεις να σέβεσαι αυτά που πιστεύουν οι άλλοι», ακούγονται να λένε, ενώ δήλωσαν ότι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση αντιδρώντας διότι σε έναν από τους διαλόγους υπάρχει εξύβριση των θείων.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, ενώ τα μέλη στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Όσον αφορά την παράσταση που διακόπηκε για λίγα λεπτά, μετά την ένταση συνεχίστηκε κανονικά.

https://scripta---manent.blogspot.com/2019/03/blog-post_91.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"


2 σχόλια:

  1. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΙΣΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ.

    Διαβάστε περισσότερα:
    https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/03/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ: ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ… ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΕΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ!
    15/03/2019

    Την δική του άποψη για την αποβολή του γιου του από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών, έδωσε ο πατέρας του Μανώλη, Νίκος Μπούχλης.

    Όπως είπε «εμείς είμαστε περήφανοι για αυτό που έκανε ο γιος μου. Και γιος μου να μην ήταν, όποιο παιδί και να ήταν αυτό, μόνο υπερηφάνεια νομίζω ότι θα είχα. Εγώ, με το φτωχό μου το μυαλό, έτσι πιστεύω…

    Έπειτα, εξήγησε την πατριωτική ενέργεια του παιδιού του, λέγοντας πως «του ήρθε έτσι και το έκανε και το είπε. Ούτε τον ενδιαφέρουν και οι επιπτώσεις. Τον στεναχωρεί που του αφαιρούν τις πουλάδες, που τις πήρε με την αξία του. Τις πήρε με την αξία του και τους τις πετά στα μούτρα και τις χαλαλίζει» και προσδιόρισε τι ήταν αυτό που ενόχλησε τους γραικύλους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο θέμα του παρενέβη ο αρχιπροδότης Τσίπρας: «Τα λόγια του Μανώλη τους πείραξαν, δεν τους πείραξε ούτε το βίντεο, ούτε πώς έπεσε, ούτε άλλα θέματα. Τους πείραξαν τα λόγια του, ο ύμνος του. Καταρχάς, μέχρι χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε κανένα θέμα για ποινή. Μετά άλλαξαν όλα. Το θέμα πήγε πολύ ψηλά, πήγε τόσο ψηλά που δεν μπορεί κανείς να επέμβει περαιτέρω».

    Όπως τόνισε ο υπερήφανος πατέρας: «δεν θέλουν παλικαράδες, επαναστάτες, ανδρειωμένους. Τι θα του κάνουν του παιδιού μου; Ούτε έγκλημα έκανε, ούτε πιστεύω να τους πρόσβαλε… Εμένα με έχουν πάρει σήμερα δύο στρατηγοί και μου έχουν δώσει συγχαρητήρια για το γιο μου. Δεν έκανε έγκλημα το παιδί μου. Το παιδί είπε έναν ύμνο που του ήρθε στο μυαλό για την πατρίδα του. Κανένα πρόβλημα δεν έχουμε, καμαρώνουμε».

    Ολοκληρώνοντας δε την συνέντευξή του, αναφέρθηκε στις αρχές και τις αξίες που παίρνουν οι νέοι της περιοχής των Σφακίων:

    «Εδώ στα Σφακιά μεγαλώνουμε επαναστάτες, πάντα έτοιμους για την πατρίδα, για την πρώτη τη γραμμή. Και αυτοί όπως θέλουν ας το πάρουν. Στα Σφακιά είναι όλοι σαν το γιο μου. Όλοι, όλα τα κοπέλια, η νεολαία που είναι τώρα εδώ, έχουν τις ίδιες ιδέες, όπως ο γιος μου. Είναι πατριώτες και τα τιμούν τα παντελόνια τους».



    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!