Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Μητσοτακιστάν = Κ α τ α δ ί κ η 4 ΕΛΛΗΝΩΝ, για την περιφορά του ....Επιταφίου στον Αρχάγγελο Ρόδου !!!

Αρχάγγελος Ρόδου – Το χωριό που μιλά τα Κυπριακά καλύτερα κι από ...

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ;
Κ Α Τ Α Δ Ι Κ Η !

Ποινή φυλακίσεως 6 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ σε τρεις Αρχαγγελίτες και ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε συντοπίτη τους, ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού και δημοσιογράφο, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Οι ανωτέρω είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2020 για παραβίαση των μέτρων προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Οι κατηγορούμενοι ειδικότερα, την 18η Απριλίου και περί ώραν 03:00 π.μ., από κοινού με άλλα άτομα συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου.

Αρχάγγελος, Χωριό της Ρόδου - Rhodesinfo.gr | Ταξιδιωτικός Οδηγός

Πρόκειται για ένα 45χρονο, έναν 52χρονο ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, έναν 42χρονο κι έναν 47χρονο.

Ο δημοσιογράφος κατηγορήθηκε ειδικότερα για ...διέγερση σε ανυπακοή:

“Οποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο, ή μέσω του διαδικτύου, προκαλεί, ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων, ή των διαταγμάτων, ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή”.

Κάστρο Αρχαγγέλου - Ελληνικά Κάστρα

Οι υπόλοιποι διώκονται για παράβαση του άρθρου 285 της ΚΥΑ ενώ εξήχθησαν αντίγραφα για την ανακάλυψη των αγνώστων που συμμετείχαν και φαίνονται στο βίντεο.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν αστυνομικός της υπηρεσίας διαπίστωσε ότι την 03:00 π.μ., αναρτήθηκαν δύο βίντεο στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού στο facebook, όπου φαίνονται τα άτομα να συμμετέχουν στην περιφορά Επιταφίου στα σοκάκια του παλαιού οικισμού της δημοτικής ενότητος Αρχαγγέλου.

Ο αστυνομικός αναγνώρισε ανεπιφύλακτα δύο από αυτούς και συγκεκριμένα τον 45χρονο και τον 47χρονο.
Ο 45χρονος προηγείτο της πομπής υψώνοντας την Ελληνική σημαία και ο 47χρονος σήκωνε τον Επιτάφιο με άλλα τρία άτομα αγνώστων στοιχείων.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού, συνοδευόταν από μήνυμα που εν ολίγοις δικαιολογούσε την ...παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

Ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού επεσήμανε εξεταζόμενος, ότι όφειλε να αναρτήσει τα βίντεο και να καλύψει το γεγονός, ισχυριζόμενος παραπέρα ότι του εστάλησαν. 

Επεσήμανε, ότι δεν είναι κατά των περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, πράγμα που προκύπτει από αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ισχυρίσθηκαν ότι ενημερώθηκαν για την περιφορά και αποφάσισαν να μεταβούν εκεί και να ακολουθήσουν.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι περίπου 300 άτομα συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου, χωρίς την παρουσία ή την συμμετοχή ιερέα. 

Τόνισε ότι η περιφορά ξεκίνησε περί ώραν 02.00 τα ξημερώματα και είχε ότι προηγηθεί μεταξύ των κατοίκων ενημέρωση προφορικώς. 
Ο ίδιος, όπως τόνισε, έκρινε ότι από θρησκευτικό καθήκον όφειλε να συμμετέχει στην περιφορά παρά την απαγόρευση.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος τόνισε ότι βρισκόταν στην οικία του και άκουσε τον κόσμο να περνά με τον Επιτάφιο και ακολούθησε. 

Υπήρχαν, όπως είπε, ακόμη και παιδιά που έψαλλαν τα εγκώμια, ό,τι ήξερε ο καθένας διότι δεν συμμετείχε ιερέας. 

Πρόσθεσε ότι έχει έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα και ότι συμμετείχε παρά την απαγόρευση.

Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε ότι συμμετείχε και τόνισε ότι το μόνο που έκανε ήταν να αναρτήσει περί ώραν 04.00 τα ξημερώματα ένα βίντεο και ένα κείμενο που του έστειλαν στο facebook το οποίο και κατέβασε όταν αντιλήφθηκε την διάσταση που έλαβε το θέμα ενώ πρόσθεσε ότι προέβη στην ανάρτηση από κεκτημένη ταχύτητα, τονίζοντας ότι σεβόταν και σέβεται τα μέτρα έχοντας μάλιστα διαφήμιση στον ραδιοσταθμό του για το «Μένουμε στο Σπίτι».

Ο τέταρτος κατηγορούμενος προκάλεσε την αντίδραση της έδρας με την εμφάνισή του καθώς φορούσε μια μπλούζα του ....Παναθηναϊκού. 

Ο Πρόεδρος της έδρας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την εμφάνισή του στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ομοίως ότι ένιωθε την ανάγκη να ασκήσει το θρησκευτικό του καθήκον και συμμετείχε στην περιφορά παρότι συγκαταλέγεται στις ευπαθείς ομάδες.

Σημειώνεται, ότι οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν χωρίς συνήγορο υπεράσπισης κι ότι δεν εμφανίστηκαν εγκαίρως στο δικαστήριο, που διέκοψε την συνεδρίαση, μέχρι να αναζητηθούν και παρουσιαστούν στην αίθουσα για να ξεκινήσει η δίκη.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

5 σχόλια:

  1. Όταν παρελαύνουν δημόσια αυτοί που "υπερηφανεύονται" για την αφύσικη-Θεομίσητη-φοβερή διαστροφή της ομοφυλοφιλίας, στην περίπτωση αυτή το επίσημο κράτος τους "τιμά" με την παρουσία του;

    Όλα αυτά θα έχουν συνέπειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ειναι τελος παντων εγκληματιαι;
    Ουτε στα κπουμουνιστικα καθεστωτα δεν υπηρξε τετοια διωξη εναντιον της πιστης
    Τι σοη δικτατορια ειναι αυτη η Μητσοτακαιηκη χειροτερη και απο του Σταλιν
    Δεν νομιζω να εχει κανεις την εντυπωση οτι δεν ζει σε δικτατορικο καθεστως
    και μαλλιστα τετοια αντιχριστη και απανθρωπη διαστροφη των νομων οι Ελληνες νομιμοι ορθοδοξοι πολιτες να διωκοντε
    οι λαθροεισβολεις και οι εγκληματιαι οι μεγαλοι κλεφτες και προδοτες πολιτικοι να ειναι ελευθεροι
    κανανε τους νομους σαν τα μουτρα τους οι πολιτικοι κλεφτες και προδοτες για να υπερασπισουν τον εαυτο τους
    διοτι διαφορετικα δεν μπορουν να σταθουν απεναντι στη δικαοσυνη.
    Αλλα ζει Κυριος ο Θεος και θα παταξει τους εχθρους του ,τα χρονια περνανε γρηγορα και την πρωθυπουργηκη εδρα δεν
    προκειται να την ξαναδει ο Μητσοτακης ουτε κανεις απο το σοη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. > Τουs Πιάσαμε τουs εγκληματίεs ;;

    > Συνδέστε ΤΩΡΑ , την μύνηση του Αντωνιάδη για τα Ψέματα του ΚΟΡΟΙΔΟ-ΙΟΥ , για εξαπάτηση
    ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ , Μετά την Εφεση /

    - > Γίνεται ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προδότες, Ανθέλληνες, Αντίχριστοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!