Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ο Μητρ. Δημητριάδος Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος για την 'agape' καί ο πρέσβυς του Ι σ ρ α ή λ.....

Επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ στον Σεβ.  Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο
Τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκε τό παρελθόν Σάββατο 27η Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι.Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών, ο Διευθυντής της 'agape Hellas' κ. Μανώλης Τουφεξής και ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου Δρ Παντελής Καλαϊτζίδης.

Ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών, που όπως τόνισε, βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο όλων των εποχών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ελληνικό πολιτισμό, τέχνες και μουσική, που είναι ιδιαίτερα αγαπητές στον λαό του Ισραήλ, όσο και στην επιλογή ενός εκατομμυρίου Ισραηλινών να επισκέπτονται την χώρα μας κάθε καλοκαίρι.
Ο Ισραηλινός Πρέσβης αναφέρθηκε στο πρόβλημα του ρατσισμού, που ταλαιπωρεί την εποχή μας, επισημαίνοντας ότι ο μόνος τρόπος για να παλέψεις αυτά τα φαινόμενα είναι η εκπαίδευση και η επαφή των ανθρώπων σε διαπροσωπικό επίπεδο.
Αναφερόμενος στο εβραϊκό Ολοκαύτωμα, επεσήμανε ότι «είναι ίσως το σημαντικότερο και τραγικότερο γεγονός στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. 
Δεν θέλω όμως να μείνουμε στις εκδηλώσεις μνήμης και εκπαίδευσης μόνον για το Ολοκαύτωμα. 
Δεν πρέπει το Ολοκαύτωμα να καθορίσει και να σημαδέψει το παρόν και το μέλλον των εβραίων. 
Πρέπει, γνωρίζοντας την ιστορία, τιμώντας την μνήμη των νεκρών, να προχωρήσουμε στο μέλλον. Ας επενδύσουμε στο παρόν και το μέλλον».
Τέλος, ο κ. Πρέσβης, εξήρε την συνεργασία της Μητρόπολης, της Εβραϊκής Κοινότητας Βόλου και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, προκειμένου να έρθουν σε επαφή, πιλοτικά, σε μικρή κλίμακα στην αρχή, παιδιά και νέοι των δύο λαών, για να χαρούν μαζί τη συντροφιά, την φύση, την θάλασσα, την μουσική.

Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στην σημασία των εξαιρετικών σχέσεων των δύο χωρών, ιδίως στην εποχή μας. 

Μίλησε για την άψογη συνεργασία της Τοπικής μας Εκκλησίας με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, που είναι βαθειά ριζωμένη στον χρόνο και εδράζεται στην σωτηρία των Εβραίων του Βόλου την περίοδο της Κατοχής. 

Χαρακτήρισε αυτή την συνεργασία «μοντέλλο» για την υπόλοιπη Ελλάδα και εξήρε την συμβολή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, η οποία εργάζεται για την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης διαλόγου και συνάντησης μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών... 

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε και την συμβολή της agape προς την κατεύθυνση αυτή και υπογράμμισε την ταύτιση των απόψεών του με αυτές του Ισραηλινού Πρέσβη για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και την ενίσχυση του διαλόγου των θρησκειών και των πολιτισμών, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το μέλλον του.

imd.gr,25 Ιουνίου 2020



"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

3 σχόλια:

  1. Εμ, πώς αλλιώς θα υποδεχθούμε τον μεσσία που θα μας σερβίρουν μεθαύριο, χωρίς να προηγηθεί τουλάχιστον κάποιος "διάλογος"...και σύσφιξη σχέσεων... τι τραγικές φιγούρες, τόσοι και τόσοι "ποιμένες", που αφήνουν το ποίμνιο να καταβροχθίζεται από αλλότριες διδαχές και πνευματικά δηλητήρια...

    ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΥΡΙΣΜΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σεβασμιότατος;;;

    https://maxomaiyperpistews.blogspot.com/2020/06/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!