Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Άχ! Φ ε ύ γ ε ι ς; Πώς θά τό ...αντέξουμε τώρα αυτό;

Τ έ λ ο ς   ο Τζέφρι Πάϊατ από πρέσβης των ΗΠΑ – Ποιά έρχεται στην θέση του και τι σημαίνει η αλλαγή.


ΑΧ!
ΠΑΝΩ ΠΟΥ (ΤΟΝ) ΕΙΧΑΜΕ "ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ"....

«Αλλαγή φρουράς» στην αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα με τον περίφημη «ανθύπατο», τον πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ουσιαστικό συγκυβερνήτη της χώρας και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με την κυβέρνηση της Ν.Δ. να εγκαταλείπει την χώρα (τουλάχιστον ως πρέσβης) στα μέσα Αυγούστου μετά από τέσσερα χρόνια παντοδυναμίας του!
Ενδιαφέρον έχει και το ποιος θα πάρει την θέση του: 
Σε αντίθεση με τον Τ.Πάϊατ, άνθρωπο των Κλίντον και της διπλωματίας της εποχής Ομπάμα, ένας ιδιαίτερα στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ, η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Λίβανο, Ελίζαμπεθ Ρίτσαρντ, θα είναι η νέα εκπρόσωπος των ΗΠΑ στήν πατρίδα μας.

U.S. pledges $36M more for refugees, infrastructure | News ...

Για την ακρίβεια, θα είναι η πρώτη γυναίκα σε θέση πρέσβεως των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ο Τ.Πάϊατ, ο οποίος έπεσε επάνω στην κυβερνητική αλλαγή των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2016, ουδέποτε είχε σχέση και επαφή με το κέντρο της αμερικανικής κυβέρνησης. Αυτό, ή δεν το κατάλαβαν, ή δεν το ήθελαν να το καταλάβουν στην Αθήνα και του επέτρεπαν να «αλωνίζει».

Ισα-ίσα, είχε κατηγορηθεί από συντηρητικά κέντρα των ΗΠΑ, ότι δεν εξέφραζε και δεν προωθούσε την ατζέντα της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Πράγμα απόλυτα αληθές.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων η αμερικανική πρεσβεία, ουσιαστικά ενθάρρυνε τα δημοσιεύματα σχεδόν του συνόλου του ελληνικού φιλοκυβερνητικού Τύπου κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ποιον εξέφραζε αν όχι την κυβέρνηση των ΗΠΑ; Μια προσωπική ατζέντα σε επιχειρηματικό επίπεδο (δεν αποκλείεται μετά να την συνταξιοδότησή του να τον δούμε πάλι στην Ελλάδα ως εταιρικό στέλεχος συγκεκριμένης εταιρείας, όπως είχε πράξει ο άλλοτε Αμερικανός πρέσβης Ν.Σπέκχαρντ με την ατυχή συνεργασία του με τον όμιλο Λαυρεντιάδη).

Το θέμα είναι γιατί δεν τον άλλαζε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών: Γιατί το «κέντρο», το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, είχε τρικυμία, με διαδοχικές αλλαγές πολιτικών προϊσταμένων και το κυριότερο γιατί η Ελλάδα είχε (έχει) ελάχιστη σημασία στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Άλλωστε ποιός υπολογίζει αυτούς, που λέει συνέχεια «Yes» πρίν ακόμα διατυπωθεί ολοκληρωμένο το αίτημα;

Κατά τα λοιπά από τον Σεπτέμβριο η αμερικανική πολιτική στην Ελλάδα θα εκφράζεται καθαρά στην Αθήνα από την διακυβέρνηση Τραμπ.

Η οποία, βέβαια, μπορεί να αλλάξει τον Ιανουάριο του 2021 (20 Ιανουαρίου 2021 γίνεται η τελετή παράδοσης-παραλαβής στον Λευκό Οίκο) αν νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου ο «sleepy Jo» Μπάιντεν, σε μία επανάληψη του σκηνικού με τον Πάϊατ που ήρθε από την Ουκρανία ως εκπρόσωπος των Κλίντον και αντί να νικήσει η Χίλλαρι τον Νοέμβριο του 2016, ο Ν.Τραμπ, κατάφερε να σπάσει το «βαθύ» αμερικανικό κράτος και να εκλεγεί αυτός πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πάντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν επιβεβαιωθεί η έντονη η φημολογία ότι και οι Ρώσοι θα στείλουν εδώ μια γυναίκα ως πρέσβειρα, το «αστέρι» της ρωσικής διπλωματίας, την Μαρία Ζαχάροβα.

Αυτό σημαίνει πως και ο Ν.Τραμπ και ο Β.Πούτιν είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν και πάλι με την Ελλάδα, μετά από μία δεκαετία που οι διπλωματικές εκπροσωπήσεις αμφοτέρων ήταν απογοητευτικές, ιδιαίτερη σημασία στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Ειδικά η ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Αθήνα, θυμίζει τα τελευταία χρόνια… «Σοβιετική Ένωση», επιτρέποντας στον Τ.Πάϊατ να «αλωνίζει» και συνεπώς η ανανέωσή της ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Να σημειωθεί πως ο κ. Πάϊατ έχει ήδη παραμείνει έναν επιπλέον χρόνο στη χώρα μας καθώς πέρυσι το καλοκαίρι πήρε παράταση η θητεία του. 
Είχε έρθει 14 Ιουλίου 2016 και στις 19 Αυγούστου του 2019 το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα μείνει και για το 2020. 

International community aims to help Syrian refugees return: US ...

Αν δεν υπάρξει μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής, η κυρία Ελίζαμπεθ Ρίτσαρντ σε 50 μέρες θα είναι η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα.

πηγη



======================


ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ (ΚΑΤΑ ΠΑΣΑΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΠΡΕΣΒΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ 'ΒΙΝΤΕΟ' :


"Ιωάννης Καποδίστριας"

3 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!