Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Ted Kaczynski: "Ο αριστερισμός είναι μία απολυταρχική δύναμη"........




"Leftism is a totalitarian force"

Από το "The Unabomber Manifesto" του Ted Kaczynski*

219. Ο αριστερισμός είναι μια απολυταρχική δύναμη. Όπου ο αριστερός είναι σε θέση εξουσίας τείνει να εισβάλει σε κάθε πτυχή της ιδιωτικής ζωής και να αναγκάζει κάθε σκέψη να μπει σε ένα αριστερό καλούπι. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στον οιονεί θρησκευτικό χαρακτήρα του αριστερισμού: Ό, τι είναι αντίθετο στις αριστερές πεποιθήσεις αντιπροσωπεύει την αμαρτία. 

Το πιο σημαντικό, ο αριστερός είναι μια ολοκληρωτική δύναμη λόγω της δίψας των αριστερών για εξουσία. 
Ο αριστερός επιδιώκει να ικανοποιήσει την ανάγκη του για εξουσία μέσω της ταύτισης με ένα κοινωνικό κίνημα και προσπαθεί να περάσει από τη διαδικασία εξουσίας βοηθώντας να επιδιώξει και να επιτύχει τους στόχους αυτού του κινήματος. 

Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο μακριά έχει προχωρήσει το κίνημα για την επίτευξη των στόχων του, ο αριστερός δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος, γιατί ο ακτιβισμός του είναι μια υποκατάστατη δραστηριότητα. 

Δηλαδή, το πραγματικό κίνητρο της αριστεράς δεν είναι να επιτύχει τους φαινομενικούς στόχους του αριστερισμού. 
Στην πραγματικότητα παρακινείται από την αίσθηση της δύναμης την οποία παίρνει από το να αγωνίζεται για έναν κοινωνικό στόχο και μετά από το να τον πετυχαίνει. 

Κατά συνέπεια, ο αριστερός δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος με τους στόχους που έχει ήδη επιτύχει. Η ανάγκη του για περαιτέρω δύναμη τον οδηγεί πάντα να επιδιώκει κάποιο νέο στόχο. 

Η αριστερά θέλει ίσες ευκαιρίες για τις μειονότητες. 

Όταν αυτό επιτευχθεί, επιμένει στη στατιστική ισότητα επίτευξης από τις μειονότητες. 

Και όσο κάποιος διατηρεί σε κάποια γωνία του μυαλού του μια αρνητική στάση απέναντι σε κάποια μειονότητα, ο αριστερός πρέπει να τον εκπαιδεύσει εκ νέου. 

Αλλά και οι εθνοτικές μειονότητες δεν αρκούν. 

Κανείς δεν μπορεί να έχει αρνητική στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους παχύσαρκους, τους ηλικιωμένους, τους άσχημους ανθρώπους και συνεχώς και συνεχώς. 

Δεν αρκεί το κοινό να ενημερώνεται για τους κινδύνους του καπνίσματος. 

Μια προειδοποίηση πρέπει να σφραγίζεται σε κάθε συσκευασία τσιγάρων. 

Στη συνέχεια, η διαφήμιση τσιγάρων πρέπει να περιοριστεί εάν δεν απαγορευτεί. 

Οι ακτιβιστές δεν θα ικανοποιηθούν ποτέ έως ότου απαγορευτεί ο καπνός, και μετά από αυτό θα είναι αλκοόλ, μετά το πρόχειρο φαγητό κ.λπ. 

Ακτιβιστές πάλεψαν για την ευρεία κακοποίηση των παιδιών, κάτι που είναι λογικό. 
Αλλά τώρα θέλουν να απαγορευτεί ακόμα και το σκαμπίλι (από τους γονείς). 

Δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένοι έως ότου έχουν πλήρη έλεγχο κάθε πρακτικής ανατροφής παιδιών. 
Και μετά θα προχωρήσουν σε έναν άλλο σκοπό.

220. Ας υποθέσουμε ότι ζητούσατε από τους αριστερούς να κάνουν μια λίστα ΟΛΩΝ των πραγμάτων που είναι λάθος στην κοινωνία και, στη συνέχεια, ας υποθέσουμε ότι θεσπίζατε ΚΑΘΕ κοινωνική αλλαγή που απαιτούσαν. 

Είναι σίγουρο ότι μέσα σε λίγα χρόνια η πλειοψηφία των αριστερών θα βρει κάτι νέο για να διαμαρτυρηθεί, κάποιο νέο κοινωνικό «κακό» να διορθωθεί. 

Γιατί, για άλλη μια φορά, ο αριστερός παρακινείται λιγότερο από την αγωνία για τα δεινά της κοινωνίας παρά από την ανάγκη να ικανοποιήσει την επιθυμία του για εξουσία επιβάλλοντας τις λύσεις του στην κοινωνία.



* Ο Τεντ Καζίνσκι (Theodore John Kaczynski, πολωνικής καταγωγής, γεννήθηκε στο Σικάγο, στις 22 Μαΐου 1942), γνωστός ως Unabomber, μια μαθηματική μεγαλοφυΐα και πρώην καθηγητής μαθηματικών του Χάρβαρντ, για 17 ολόκληρα χρόνια ήταν ένας ασύλληπτος, επικίνδυνος και αινιγματικός τρομοκράτης. 

Ο ίδιος δήλωνε «αναρχικός» και «ενάντια στο βιομηχανικό τεχνολογικό σύστημα», ενώ του δόθηκαν οι χαρακτηρισμοί «οικο-τρομοκράτης», «παράφρων και εκκεντρικός εγκληματίας», «τεχνοφοβικός τρομοκράτης», «προφητικός φιλόσοφος που προσπάθησε να εμποδίσει την αναπόφευκτη πορεία της ανθρωπότητας προς μια νέα μορφή σκλαβιάς», μέχρι και «αναρχοδεξιός οικολόγος». 

Μεταξύ του 1978 και 1995, ζούσε απομονωμένος σε μια καλύβα στην Μοντάνα και έστελνε κατά καιρούς ταχυδρομικά ή τοποθετούσε βόμβες σε καταστήματα Η.Υ., αεροπορικές εταιρίες, πανεπιστήμια και καθηγητές πανεπιστημίων με συνολικό απολογισμό 3 νεκρούς και 23 τραυματίες. 

Καταδικάστηκε σε 8 φορές ισόβια κάθειρξη. 

Λίγο πριν την σύλληψη του από το FBI στις 3 Απριλίου του 1996, ο Unabomber που είχε προλάβει να γίνει θρύλος, και να περάσει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος και ο πιο παράξενος τρομοκράτης των ΗΠΑ του 20ου αιώνα, πρόλαβε να δημοσιεύσει το "Μανιφέστο" του με τον τίτλο "Η βιομηχανική κοινωνία και το μέλλον της". 

Το κείμενο διαπνέονταν από οικολογικό αναρχισμό, έντονη τεχνοφοβία, αντιαριστερισμό και μίσος προς την βιομηχανική κοινωνία και καλούσε σε επανάσταση και άμεση κατάλυση του βιομηχανικού πολιτισμού. 

Εκδόθηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις 'ΑΓΝΩΣΤΟΝ'. Ο Καζίνσκι επηρεάστηκε από το έργο του Γάλλου φιλοσόφου και θεολόγου Jacques Ellul, που αυτοχαρακτηριζόταν "αναρχικός χριστιανός". 

Ο Καζίνσκι δήλωνε άθεος, αν και στην καλύβα του βρέθηκε μια Αγία Γραφή στην οποία υπήρχαν σημειώσεις. /

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!