Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Πότε θα 'ρθούνε καινούργιοι ανθρώποι να συνοδεύσουν τη βλακεία στην τελευταία της κατοικία;



Θ. Μαλκίδης

Παρακμής το νέο επεισόδιο....

Ο ονομαστός αρχαιολόγος μας (μακαρίτης) Μανώλης Ανδρόνικος όριζε το χρόνο και την καταγωγή μας με βάση τον τεσσαρακοστό, τον τριακοστοέννατο, τον τριακοστοόγδοο και ούτω καθεξής παππού μας.

Τον Όμηρο, τον Αίσωπο και τον Σοφοκλή, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο,τον Τριβωνιανό της Πανδέκτου, τον Ολυμπιόδωρο,στον Κοσμά τον Αιτωλό και τον Ρήγα Φεραίο, το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Νικηταρά, τον Παύλο Μελά και τον Τέλλο Άγρα, τον Γρηγόρη Αυξεντίου, τον Κυριάκο Μάτση και τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, τον Κόντογλου, τον Παπαδιαμάντη και εκατομμύρια άλλους παππούδες μας της Μακεδονίας, της Θράκης, του Πόντου, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας, της Ηπείρου, του Αιγαίου, της Κύπρου και άλλων τόπων του Ελληνισμού και της Διασποράς.

Παππούδες- πρόγονοι που μας κοιτούν λυπημένοι για την παρακμή......

«Πότε θ' ανθίσουνε τούτοι οι τόποι; Πότε θα 'ρθούνε καινούργιοι ανθρώποι να συνοδεύσουν τη βλακεία στην τελευταία της κατοικία;» , όπως έγραφε ο ποιητής Νίκος Γκάτσος.




malkidis

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/06/blog-post_7375.html

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!