Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα 'F.S.B.': Οι Γερμανοί μετέφεραν γ υ ν α ι κ ό π α ι δ α από την Κρήτη και τα ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ στην Κριμαία !

 Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα FSB: Οι Γερμανοί μετέφεραν γυναικόπαιδα από την Κρήτη και τα εκτέλεσαν στην Κριμαία

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών αποχαρακτήρισε έγγραφα, που αποδεικνύουν την εκτέλεση 900 ανδρών του «Κόκκινου Στρατού» από τους Γερμανούς στην Κριμαία το 1942.
Γιατί η Κριμαία είναι τόσο σημαντική για Ουκρανία και Ρωσία

Η Ρωσική Ομοσπονδία Ασφαλείας (FSB), με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Μνήμης και Θλίψης που τιμάται κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου στη Ρωσία, αποχαρακτήρισε και μετέφερε στα κρατικά αρχεία έγγραφα με αποδείξεις για την ωμή σφαγή 900 ανδρών του «Κόκκινου Στρατού» από τους Γερμανούς στην πόλη Σουντάκ της Κριμαίας, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της χερσονήσου το 1942.

«Μετά την απόσυρσή μας από την πόλη του Σουντάκ, οι χερσαίες δυνάμεις μας δεν κατόρθωσαν να πάρουν μαζί τους περίπου 900 βαριά τραυματίες στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, λόγω της «"βροχής" από τις οβίδες πυροβολικού και τα βλήματα των όλμων. 

Τα γερμανικά τέρατα, μαζί με Τατάρους, εισέβαλαν στην πόλη και πραγματοποίησαν βάρβαρες ωμότητες εναντίον των τραυματισμένων» αναφέρει το έγγραφο με ημερομηνία 27 Απριλίου 1942 και αποδέκτη ανώτατο αξιωματούχο, επισημαίνοντας ότι και οι 900 μεταφέρθηκαν στην ακτή και εκτελέστηκαν.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι Γερμανοί προχώρησαν σε άγρια καταστολή του ρωσικού και του ελληνικού πληθυσμού της Κριμαίας, θεωρώντας τους ως ύποπτους για στήριξη των παρτιζάνων.

Επίσης, ως τιμωρητικό μέτρο, Ναζί εξολόθρευσαν όλους τους άνδρες κατοίκους του χωριού Λάκκοι Χανίων στην Κρήτη και οι γυναίκες και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην πόλη Μπακχισαράι στην κεντρική Κριμαία, όπου και απαγχονίστηκαν.

Η αδίστακτη συμπεριφορά των Ναζί προς τους κατοίκους της Κριμαίας περιγράφεται επίσης και σε ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο με τη μαρτυρία της Αντονίνα Ολεϊνίκοβα από την πόλη Κερτς, με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 1970.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Ολεϊνίκοβα, από τον Αύγουστο του 1943 έως τον Φεβρουάριο του 1944, περίπου 800 πολίτες κρύβονταν από τους εισβολείς στα λατομεία Μπαγκερόβσκι στο Κερτς, από όπου οι Ναζί προσπάθησαν να τους βγάλουν χρησιμοποιώντας αέρια....

Πηγή: Sputniknews.gr

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!