Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020

ΡΕΕΕΕ! Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε ! ΡΕΕΕΕΕ! ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ τόν ΕΘΝΙΚΟ μας ΘΗΣΑΥΡΟ, τό ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, σε ...αμερικανική πολυεθνική! Σ Ι Ω Π Η Λ Α & ΑΘΟΡΥΒΑ....


Έ  λ  λ  η  ν  ε  ς  !!! 

Πιέζουν την κυβέρνηση να βάλει «λουκέτο» σε 2.750 Ελληνικά ελαιοτριβεία !!!

Μορφή «χιονοστιβάδος» παίρνουν οι αποκαλύψεις του newx.gr για την άμεση παρέμβαση Αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας, με τη βοήθεια μάλιστα Ελλήνων, που επιχειρεί να βάλει στο… χέρι, τον εθνικό «θησαυρό» της χώρας, που είναι το ελαιόλαδο.

greek music | Arolithos blog


Στις αρχές Ιανουαρίου ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Φθιώτιδα Βάιος Γκανής, αποκάλυψε στο newx.gr πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν κατατεθεί σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, προτάσεις για την κατασκευή τριών «mega factories» ελιάς και ελαιολάδου.

Μάλιστα, χορηγός αυτής της προσπάθειας φαίνεται να είναι η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τον κ. Γκανή.
Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την κατασκευή των τριών «mega factories»;

Ο Βάιος Γκανής περιγράφει την κατάσταση, με τα μελανότερα «χρώματα», δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Θα σβήσουν σε μία νύχτα 2.750 μικρά ελαιοτριβεία, στις περιοχές που θα λειτουργήσουν τα mega factories».

Οι τρεις περιοχές, τις οποίες «στοχεύει» η Αμερικάνικη πολυεθνική, είναι η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Κρήτη.
«Δηλαδή φανταστείτε ο πλούτος της ελιάς, το λάδι θα συγκεντρωθεί σε μία πολυεθνική…

… Δεν θα υπάρχουν μεσάζοντες, δεν θα υπάρχουν τίποτα. Ένας μικρός ελαιοπαραγωγός με μικρό ελαιοτριβείο, δεν θα μπορεί να επιβιώσει, γιατί θα υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως η διαχείριση αποβλήτων και ο βιολογικός καθαρισμός, τις οποίες προϋποθέσεις δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν, λόγω αυξημένου οικονομικού μεγέθους.

“Τροφή”: Εδώ υφίσταται ένα “αγκάθι”, καθώς η διαχείριση αποβλήτων και ειδικά ο βιολογικός καθαρισμός είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, οπότε μάλλον θα πρέπει να βρουν τρόπο να ανταπεξέλθουν οι μικρές επιχειρήσεις, εφόσον θέλουν να έχουν αξιώσεις ή να παραμείνουν στον “χάρτη”..

Μέσα σε μια νύχτα θα σβήσουν οι μικρές επιχειρήσεις!!!

Φανταστείτε τι έχει να γίνει,» τόνισε με έμφαση ο Βάιος Γκανής.

Σήμερα, ένα ακόμη «λιθαράκι» στις αποκαλύψεις έρχεται να βάλει ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης, ο οποίος δήλωσε στο newx.gr, πως είναι γνώστης του θέματος και δίνει επιπλέον πληροφορίες, για την προσπάθεια που γίνεται να «σβηστούν από χάρτη» 2.750 Ελληνικά ελαιοτριβεία.

Σύμφωνα με τον κ. Μάμαλη, η Αμερικάνικη πολυεθνική έχει βρει «συμμάχους» Έλληνες καθηγητές, τα ονόματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν στο άμεσο μέλλον από το newx.gr.

«Το γνωρίζουμε και μάλιστα έχουμε παρέμβει σ’ αυτή την λογική στον κανονισμό του ελληνικού σήματος ελαιολάδου, καθώς κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν κανονισμό έτσι ώστε το 25% του λαδιού να μην είναι ελληνικό και να μπορεί να χαρακτηρίζεται ένα λάδι ως ελληνικό, ενώ το 25% δεν είναι ελληνικό.

Το ίδιο έγινε και στο γάλα και είχαμε παρέμβει ως ΓΕΩΤΕΕ και μαζί με άλλους φορείς και αποτρέψαμε ουσιαστικά τέτοιες εξελίξεις. 

Υπάρχει αυτή η λογική και δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα, αλλά αν προκληθώ θα το κάνω, γιατί έχω τα ονόματα, γι’ αυτούς που έχουν κάνει προτάσεις στην Ελληνική κυβέρνηση να κλείσουν αυτά τα μικρά ελαιοτριβεία,» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάμαλης.

Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ υποστήριξε μάλιστα ότι στο νέο ΠΑΑ (πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης) υπάρχει περιορισμός στην επιδότηση νέων ελαιοτριβείων.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί τριγύρω από το υπουργείο, όχι επίσημα στελέχη, αλλά φορείς ή πρόσωπα μεμονωμένα, τα οποία ακριβώς προσδοκούν να στρέψουν την κυβέρνηση στο να κλείσουν αυτά τα μικρά ελαιοτριβεία με το πρόσχημα των οικονομιών κλίμακος και των μεγαλύτερων μεγεθών που θα προσφέρει μια τέτοια επένδυση.
Είναι Έλληνες και μάλιστα έχουν θέση σε πανεπιστήμια.

Εμείς προσπαθούμε να το αποτρέψουμε, γιατί θεωρούμε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού λαδιού είναι η χαμηλή οξύτητα η οποία επιτυγχάνεται με την άμεση μεταφορά των ελιών στα ελαιοτριβεία, τα οποία αν μεταφερθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις και περιμένουν οι ελιές για να γίνει η όλη διαδικασία μεταποίησης, προφανώς η οξύτητα θα είναι πιο ανεβασμένη, όπως γίνεται στην Ισπανία και στην Ιταλία. 

Αυτές οι προτάσεις έχουν άμεση σχέση με την Αμερικάνικη πολυεθνική,» υπογράμμισε ο κ. Σπύρος Μάμαλης.

Τι ρόλο, όμως, μπορούν να παίξουν στην προκειμένη περίπτωση οι τοπικές αρχές, οι τοπικές κοινωνίες;

Είθισται οι όποιες επενδύσεις γίνονται να περνάνε και να ζητείται η έγκριση των Περιφερειακών Συμβούλιων. 

Υπάρχει, όμως, ένα… παραθυράκι, που αυτές οι διαδικασίες μπορούν να παρακαμφθούν κι αυτό το «παραθυράκι» είναι το fast truck.
Δηλαδή, αν είναι μια επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων παρακάμπτονται (!!!) όλοι οι θεσμοί....

«Και αυτό το έχουμε καταγγείλει στην βουλή. 
Για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας με 100 εκατομμύρια, μπορεί να έρθει στο νομό Σερρών και να γεμίσει τον κάμπο με φωτοβολταϊκά,» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης.
“Τροφή”:

Τι να πει κανείς; 
Έχουν βάλει στο μάτι αυτόν τον αστείρευτο θησαυρό και εμείς συνεχίζουμε να παραμένουμε απλοί θεατές, εν τέλει Το νου σας στην παγίδα, μην ξεριζώσετε ελιές λόγω επιδότησης

Και μην ξεγελιέστε όπως όλα τα προηγούμενα πρόσφατα χρόνια, με την προπαγάνδα των δήθεν υγιεινών σπορέλαιων: 
Προσοχή: Γιατί τα σπορέλαια είναι επικίνδυνα για την υγεία!

Η αξία του ελαιολάδου είναι ΜΑΚΡΆΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ, ειδικά στο εξωτερικό όπου το χρυσοπληρώνουν και το ξέρουν πολύ καλά: 
Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο και έχετε τον νού σας, διότι πολλά παιχνίδια παίζονται στις πλάτες μας: Το πολιτικό παιχνίδι γύρω από τους παραδοσιακούς σπόρους

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου για το newx.gr

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Σε όσους μελετούν προσεκτικά και μεθοδικά την Θεόπνευστη Αγία Γραφή (Παλαιά Διαθήκη και Καινή Διαθήκη), είναι ήδη ΓΝΩΣΤΑ, ΟΛΑ όσα γίνονται σήμερα.
    Ο λαός που ΠΡΟΔΙΝΕΙ συνειδητά και επίμονα τον αληθινό Θεό, θα βασανιστεί πολύ από τους άλλους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. > ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ , ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

    > ΕΝΩΜΕΝΟΙ , ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ , ..ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!