Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ο "Θεμιστοκλής" τρόμαξε τους Τούρκους: Σ ά λ ο ς στα τουρκικά ΜΜΕ για τήν νέα κορβέτα του Π.Ν.!


Ο "Θεμιστοκλής" φαίνεται πως τρομάζει τους Τούρκους, καθώς μονοπωλεί στα τουρκικά αμυντικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ (ενδεικτικά εδώ και εδώ) η είδηση για την απόκτηση της νέας κορβέτας από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τουρκικά ΜΜΕ και σχετικοί λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για την κορβέτα που πρόκειται να εισέλθει στο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού, όπως προκύπτει από σχετική συμφωνία με το Ισραήλ.
Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις τα έχουν ήδη βρει "σκούρα" με την ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και γνωρίζουν πως η αναβάθμισή του αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για διασφάλιση της ελληνικής κυριαρχίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Όπως είχαμε γράψει προ ημερών, η συμφωνία με το Τελ Αβίβ αφορά επτά (7) κορβέτες κλάσης "Θεμιστοκλής", σχεδιασμός που βασίζεται στην ισραηλινή Saar-72 και αποτελεί βασικό συντελεστή της συνολικής ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ.
Η κορβέτα Saar-72 αποτελεί σχεδιαστική εξέλιξη των πυραυλοφόρων σκαφών τύπου Saar (Saar 4, 4.5 και 5). Αναπτύχθηκε με κύριο σκοπό την ικανοποίηση της απαίτησης ναυτικής περιπολίας και επιτήρησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, τόσο του Ισραήλ όσο και άλλων χωρών, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τις ανάγκες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Στη ιστοσελίδα της ελληνοϊσραηλινής σύμπραξης για την κατασκευή της κορβέτας "Θεμιστοκλής" σημειώνεται:
"Ο νέος σχεδιασμός της κορβέτας Θεμιστοκλής φέρνει επιχειρησιακές δυνατότητες της επόμενης γενιάς στο μελλοντικό ναυτικό πόλεμο. Είναι ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων σε μήκος 72 μέτρων και πλήρης μετατόπιση περίπου 800 τόνων.
Η νέα κορβέτα φτάνει επίσης ταχύτητες άνω των 30kn με εκτεταμένη αντοχή. Μπορεί να επιχειρήσει μεσαίου μεγέθους ελικόπτερο, αλλά υποστηρίζει επίσης μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων Ειδικών Δυνάμεων.
Η κορβέτα Θεμιστοκλής περιλαμβάνει υπερσύγχρονα όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα, που μπορούν να προσαρμοστούν στις ειδικές απαιτήσεις των πελατών".
Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους η ONEX Neorion Shipyards και η Israel Shipyards προχώρησαν σε σύμβαση για τη συμπαραγωγή πολεμικών πλοίων. Η συμφωνία μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards και της Israel Shipyards αποτελεί μια θετική και συμβολική εξέλιξη που αποτελεί μέρος του γενικού πλαισίου για την ενίσχυση της συνεργασίας και της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ, για τη διασφάλιση των κοινών ενεργειακών και στρατηγικών συμφερόντων στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για τη διεθνή ανάπτυξη και προώθηση του Θεμιστοκλή, έχοντας ως κύριους κόμβους παραγωγής την Ελλάδα και το Ισραήλ.
Η ονομασία της κορβέτας επίσης δεν είναι τυχαία, καθώς ο Θεμιστοκλής ήταν Αθηναίος πολιτικός και στρατηγόςπου έλαβε μέρος στη Μάχη του Μαραθώνα και στη Ναυμαχία του Αρτεμισίου, αφήνοντας το στίγμα του ως ο θεμελιωτής της ναυτικής δύναμης της Αθήνας και ως πρόσωπο-"κλειδί" της συντριβής των Περσών στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Η ελληνικής κυριαρχία στη Μεσόγειο λοιπόν διατηρείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και αυτό δεν πρόκειται να το αλλάξουν οι νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες του τουρκικού καθεστώτος. 

Yunanistan İsrail ile Saar-72 korvetlerini ortak üretmek için anlaşma imzaladı.

Yunanistan'ın Themistocles olarak adlandırılan korvetlerden 7 adet üretmesi bekleniyor.

Özellikler:
72 metre boy
10.25 metre genişlik
2.92 metre draft
2 adet MTU 16V1163M96 dizel motor


View image on Twitter




Yunan Deniz Kuvvetleri, İsrail'den Themistocles sınıfı korvet inşası için anlaşma imzalamış. 7 Adet alımı planlanan korvet şöyle:
72 metre uzunluk, 800t deplasman, 76mm baş topu, 2 x 4 gemisavar füze.

Gemiyi, Hücumbot-Korvet arasında bir sınıfa koyabiliriz.


View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter


https://www.pentapostagma.gr/

&

http://www.efenpress.gr/2020/06/blog-post_165.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+EFENPRESS-+%28E+F+E+N+P+R+E+S+S+-+++++++++++++%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97++++%CE%95%CE%A6%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91%29

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!