Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

(Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η !) – ASTRA ZENECA: “ΦΩΛΙΑ” Μ Ι Ζ Α Σ ΚΑΙ Δ Ι Α Φ Θ Ο Ρ Α Σ η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ !!!......

astrazeneca-REUTERS-1

Ο Ruud Dobber της AstraZeneca δηλώνει ξεκάθαρα ότι η AstraZeneca «δεν μπορεί να αναλάβει τον κίνδυνο αν το εμβόλιο σε τέσσερα (4) χρόνια εμφανίσει παρενέργειες»! Έτσι, εύλογα γεννάται το ερώτημα αν μέσα στις χώρες που δεν κατονόμασε ο R. Dobber είναι και η Ελλάδα.

AstraZeneca president Ruud Dobber on growth and M&A - Business Insider

Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να πληροφορηθούν, αν είναι και η Ελλάδα αλλά και ποια είναι η επιστημονική θέση του υπουργείου Υγείας ως προς το ζήτημα αυτό. 
Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας...

1) Ποιος θα φέρει τις ευθύνες για τις παρενέργειες του εμβολίου ύστερα από τέσσερα χρόνια και ποιος θα πληρώσει το κόστος αυτό;

2) Γιατί προαγοράσαμε εμβόλια χωρίς δοκιμές από μια εταιρεία η οποία ορθά κοφτά δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις παρενέργειες του εμβολίου της; 

Οι απάτες των 10 μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών .
Το 2012 έκανα 10 αναζητήσεις στο Google συνδυάζοντας τα ονόματα των δέκα μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών με τη λέξη «fraud» (απάτη).

Για κάθε εταιρεία, βρέθηκαν από μισό μέχρι 27 εκατομμύρια αποτελέσματα. 

Επέλεξα την πιο γνωστή περίπτωση που συμπεριλαμβανόταν στα δέκα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας στο Google και συμπλήρωσα την πληροφορία με πρόσθετες πηγές. 
Οι δέκα περιπτώσεις ήταν όλες πρόσφατες (μεταξύ 2007 και 2012) και αφορούσαν όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πιο συνηθισμένες αξιόποινες πράξεις ήταν το παράνομο μάρκετινγκ για την προώθηση φαρμάκων για μη προβλεπόμενες χρήσεις, η στρέβλωση ερευνητικών αποτελεσμάτων, η απόκρυψη δεδομένων σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες και η απάτη στα ομοσπονδιακά προγράμματα υγείας Medicaid και Medicare των ΗΠΑ» (οι υπογραμμίσεις δικές μου).

Διαβάζοντας τις δέκα πρώτες περιπτώσεις που περιγράφει ο καθηγητής Gotzsche εντοπίζουμε και τη συγκεκριμένη εταιρεία AstraZeneca από την οποία θα προμηθευτούμε τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Πού είναι, λοιπόν, ο ορθολογισμός του παραλογισμού; Οι Ευρωπαίοι για ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που δεν έχει ακόμα κατασκευαστεί και δεν έχει δοκιμαστεί, προπαρήγγειλαν την προμήθεια 400 εκατομμυρίων δόσεων. 

Η κυβέρνηση ακολούθησε πιστά την Ευρώπη χωρίς όμως να διερευνήσει το παρελθόν της εταιρείας AstraZeneca η οποία ήταν μεταξύ των 10 πρώτων περιπτώσεων για διαφθορά κ,λπ., όπως ανέφερε ο καθηγητής Gotzsche. 

Για τη συγκεκριμένη εταιρεία ο καθηγητής Gotzsche αναφέρει στο σύγγραμμά του: «Η AstraZeneca κατέβαλε 520 εκατομμύρια δολλάρια το 2010 για διακανονισμό υπόθεσης ΑΠΑΤΗΣ.

Οι κατηγορίες ήταν ότι η AstraZeneca, προωθούσε παράνομα ένα από τα δημοφιλή της φάρμακα, το αντιψυχωσικό Seroquil (Κουετιαπίνη), σε παιδιά, ηλικιωμένους, βετεράνους και κρατούμενους για μη εγκεκριμένες από τον FDA χρήσεις, όπως επιθετική συμπεριφορά, Αλτσχάϊμερ, διαχείριση θυμού, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας (ADHD), άνοια, κατάθλιψη, διαταραχές διάθεσης, διαταραχές μετατραυματικού στρες και υπνηλία.

Επιπλέον, η εταιρεία στόχευε με τις παράνομες ενέργειες μάρκετινγκ, γιατρούς, οι οποίοι συνήθως δεν κουράρουν ψυχωσικούς ασθενείς και πλήρωνε μίζες σε μερικούς από αυτούς. 
Άλλους ιατρούς τους έστελνε σε πολυτελή θέρετρα ως κίνητρο (...) προκειμένου να προωθούν και να συνταγογραφούν το φάρμακο για μη εγκεκριμένες χρήσεις. 

Ο πληροφοριοδότης θα έπαιρνε πάνω από 45 εκατομμύρια δολλάρια. 
Το πρόστιμο ήταν μικρό με δεδομένες τις πωλήσεις του φαρμάκου που έφταναν τα 4,9 δισεκατομμύρια δολλάρια το 2009.

Η AstraZeneca αρνήθηκε οποιαδήποτε παρανομία παρόλο που οι πράξεις της ήταν προφανείς. Ο γενικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας είπε: 
«Δεν πρόκειται για εγκλήματα χωρίς θύματα, οι παράνομες πράξεις των φαρμακευτικών εταιρειών και οι ψευδείς αξιώσεις από τα προγράμματα Medicare Medicaid θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, διαφθείρουν τις αποφάσεις των παρόχων υγείας και κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια στις τσέπες των φορολογουμένων». Ψάχνοντας και σήμερα το Διαδίκτυο μπορεί κάποιος να ανακαλύψει αρκετά για τις πρακτικές και τις ενέργειες των φαρμακοβιομηχανιών.

Η AstraZeneca θα καταβάλει 7,9 εκατομμύρια δολλάρια για την περίπτωση δωροδοκίας, μίζας, λαδώματος.

Η κυβέρνηση μετά την άρνηση ανάληψης ευθύνης των παρενεργειών από την εταιρεία AstraZeneca θα μπορούσε να θέσει θέμα προστασίας των Ελλήνων που υποχρεωτικά θα κάνουν το εμβόλιο. 
Θα μου πείτε, ύστερα από τέσσερα χρόνια που θα εμφανιστούν οι επιπτώσεις του εμβολίου ενδέχεται να μην είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Όμως οι Έλληνες φορολογούμενοι θα υποστούν τις παρενέργειες του εμβολίου. 
Προσπαθούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, όμως θα πρέπει να θεωρήσουμε ως έγκλημα κατά των Ελλήνων να τους χορηγηθεί ένα εμβόλιο από μια εταιρεία που η ίδια μας πληροφορεί ότι δεν αναλαμβάνει τις επιπτώσεις του εμβολίου στην υγεία των πολιτών.

Τα ηθικά πρότυπα μιας κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι πολύ υψηλότερα από αυτά εταιρειών που έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν ότι έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 

Πρόκειται πραγματικά για τον ορθολογισμό του παραλογισμού. Τέλος, ο Sir Τζέρεμι Φαράρ, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βρετανικής Κυβέρνησης δήλωσε (6/9/2020) ότι: «Η πρώτη γενιά εμβολίων κατά του κορωνοϊού πιθανότατα θα έχουν μόνο μερική αποτελεσματικότητα...

Μπορεί να μην είναι εντελώς αποτελεσματικά για όλες τις ηλικίες ή να μην είναι κατάλληλα για όλα τα συστήματα υγείας. 
Είναι πολύ πιθανόν ότι θα προσφέρουν ανοσία μόνο για ένα περιορισμένο διάστημα, ακόμη και μόνο για 12 ή 18 μήνες… 

Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό εργαλείο της δημόσιας υγείας και πρέπει να κάνομε ό,τι μπορούμε για να μην τη θέσομε σε κίνδυνο. 

Δεν μπορεί να αγοραστεί με βραχυπρόθεσμες υποσχέσεις. Ήδη υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις μειωμένης εμπιστοσύνης στα πιθανά εμβόλια κορωνοϊού».

Από άρθρο του Επαμεινώνδα Πανά (Σ. καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών)
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ την Παρασκευή 11-09-2020

Χωρίς τίτλο-3
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%91%ce%a0%ce%9f%ce%9a%ce%91%ce%9b%ce%a5%ce%a8%ce%97-astra-zeneca-%ce%a6%ce%a9%ce%9b%ce%99%ce%91-%ce%9c%ce%99%ce%96%ce%91%ce%a3-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%94%ce%99%ce%91%ce%a6%ce%98%ce%9f/

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. ASTRA ZENECA.

    Μας θυμίζει κάτι, η λέξη "ASTRA";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Montagnier: «Υπάρχουν γιατροί που πληρώνονται για να κρύψουν την αλήθεια»!
    https://www.youtube.com/watch?v=e4EIkUSbG6s&feature=emb_title

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!