Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

"Η μάσκα ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ σέ προφυλάσσει" ! ( Κ α τ α λ ά β α μ ε; )

 

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας : Οδηγίες 05 Ιουνίου 2020, για χρήση μάσκας & 2.666 σχετικές μελέτες….

Πιθανές βλάβες/μειονεκτήματα χρήσεως
πιθανός πονοκέφαλος ή / και δυσκολίες στην αναπνοή, ανάλογα με τον τύπο της μάσκας που χρησιμοποιείται 
• πιθανή ανάπτυξη αλλοιώσεων του δέρματος του προσώπου, ερεθιστικών, δερματίτιδα ή επιδείνωση της ακμής, όταν χρησιμοποιείται συχνά για πολλές ώρες 
• πιθανή δυσφορία

και άλλα….


Χρήση μάσκας από υγιείς 
Επί του παρόντος, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΚΑΜΙΑ» «ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ» (από μελέτες για τον COVID-19 και σε υγιείς ανθρώπους στην κοινότητα) για την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΑΠΟ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ στην κοινότητα ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, συμπεριλαμβανομένου ΚΑΙ ΤΟΥ COVID-19″ (;;;;;;)



" ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ» ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για το οτι η χρήση ιατρικής μάσκας ΑΠΟ ΥΓΙΗ ΑΤΟΜΑ σε οικιακό περιβάλλον και ειδικά σε άτομα που συγκατοικούν με νοσούντες, ή ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ, μπορεί να είναι ωφέλιμη, ως ένα μέσο πρόληψης της μετάδοσης. ..(;;;;)

Χρήση μάσκας από παιδιά
Συνίσταται η χρήση μάσκας μόνο σε παιδιά ΑΝΩ των 12 ετών, για χρήση ανάλογη των ενηλίκων..... 


2.666 Μελέτες για τη χρήση μάσκας
Λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, 24 Μαρτίου, στον Νίκο Ευαγγελάτο: στο βίντεο από το 6.03
“Λοιπόν, διάβασα μία ΜΕΤΑΝΑΛΥΣΗ με 2.666 (!!!) εργασίες. Τις παίρνουν οι στατιστικολόγοι. Ξέρετε ότι είναι πολύτιμοι αυτήν την εποχή για μας οι στατιστικολόγοι. Αμερικάνικη δουλειά από τον Lancet με την Influenza. Συγκρίνανε τι έχει πιο πολλή σημασία. Να εφαρμόζεις υγιεινή των χεριών τακτικά και σωστά ή να φοράς μάσκα”;
“Βρήκαν λοιπόν ότι η σημασία της υγιεινής των χεριών είναι εξαιρετικά σημαντική...”
“...ενώ ΑΝΤΙΘΕΤΑ η μάσκα ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΣΕ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ” !!!   
Σταύρος Τάκας

https://scripta---manent.blogspot.com/2020/09/blog-post_21.html
"Ιωάννης Καποδίστριας"

1 σχόλιο:

  1. Εάν πλύνομε ΚΑΛΑ (προσεκτικά, όχι βιαστικά) τα χέρια μας με σαπούνι, αμέσως μόλις μπούμε στο σπίτι μας και ΠΡΙΝ φάμε (και οπωσδήποτε μετά από την χρήση της τουαλέτας), και αν ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ να μην ακουμπάμε τη μύτη μας το στόμα μας και τα μάτια μας, πιστεύω ότι αυτά τα μέτρα δίνουν ένα σημαντικό και αξιόπιστο βαθμό προστασίας από τον ιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!