Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

ΕΙΚΟΝΕΣ Α Ν Α Τ Ρ Ι Χ Ι Λ Α Σ ! Επικίνδυνα Τοξικά, καίγονται καί α π λ ώ ν ο ν τ α ι ΠΑΝΤΟΥ στό Οχάϊο! Έκθετοι οι πληθυσμοί..... / Β Ι Ν Τ Ε Ο

 

5 σχόλια:

  1. «Νέφος» χημικών ουσιών στον ποταμό Οχάϊο που κινείται προς τα κάτω μετά από εκτροχιασμό τρένου: Αξιωματούχοι
    https://www.theepochtimes.com/officials-say-plume-of-chemicals-in-ohio-river-moving-downstream-after-train-derailment_5057980.html

    Μια κορυφαία περιβαλλοντικός αξιωματούχος του Οχάϊο επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι μια «πληθώρα χημικών» στον ποταμό Οχάϊο κινείται προς το ρεύμα μετά από τον εκτροχιασμό τραίνου στην East Palestine που μετέφερε τοξικά χημικά.

    «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα νέφος (χημικών) που κινείται στον ποταμό Οχάϊο», δήλωσε η Tiffani Kavalec, η επικεφαλής της υποδιαίρεσης διαχείρισης νερού της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος του Οχάϊο, σε συνέντευξη Τύπου . «Πιστεύουμε ότι είναι καθ' οδόν προς το Huntington, στη Δυτική Βιρτζίνια, τώρα», πρόσθεσε.

    Όταν πιέστηκε περαιτέρω, η Kavalec είπε ότι το νέφος αποτελείται κυρίως από "χημικά καύσης φωτιάς". Θα μπορούσαν επίσης να υπάρχουν πολλές «πτητικές οργανικές ενώσεις» που μεταφέρονταν στο τραίνο στον ποταμό Οχάϊο, αλλά είναι «πολύ αραιωμένες», είπε.

    Τελικά, είπε ότι το νέφος κινείται περίπου 1 μίλια/ώρα κάτω από τον ποταμό Οχάιο, λέγοντας ότι αραιώνεται καθώς ταξιδεύει κατάντη. Η EPA του Οχάϊο δεν πιστεύει ότι απειλείται η ποιότητα του πόσιμου νερού, πρόσθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φορτηγό ανατράπηκε στην Αριζόνα, χύθηκε νιτρικό οξύ, συναγερμός για αναζήτηση προστασίας σε καταφύγιο

    https://www.theepochtimes.com/truck-overturns-in-arizona-spills-nitric-acid-triggers-shelter-in-place-alert_5058419.html

    Συναγερμός έκτακτης ανάγκης για αναζήτηση καταφυγίου έχει εκδοθεί για τους κατοίκους της περιοχής μετά από ανατροπή φορτηγού που μετέφερε επικίνδυνα υλικά στις 14 Φεβρουαρίου σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Tucson της Αριζόνα.

    Μετά από σύγκρουση, ένα εμπορικό φορτηγό βυτιοφόρο ανατράπηκε στον αυτοκινητόδρομο Interstate 10 ανατολικά μεταξύ των δρόμων Rita και Kolb, σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Αριζόνα.

    «Το βυτιοφόρο που εμπλέκεται σε αυτή τη σύγκρουση μετέφερε νιτρικό οξύ σε υγρή μορφή», ανακοίνωσε στο Twitter το DPS της Αριζόνα για τη διαρροή HAZMAT.

    Πλάνα από τη συντριβή που δημοσιεύτηκε στο Twitter έδειξαν μια κοκκινωπή-πορτοκαλί ομίχλη να προέρχεται από αναποδογυρισμένο φορτηγό βυτιοφόρο. Η ανάρτηση συνοδευόταν από ένα μήνυμα: «να είστε όλοι ασφαλείς, μην το [αναπνέετε]».

    Το υγρό νιτρικό οξύ είναι μια εξαιρετικά διαβρωτική ουσία, η οποία περιγράφεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ως «άχρωμο υγρό με κίτρινους ή κόκκινους ατμούς με οξεία οσμή».

    Σε μορφή ατμού ή ομίχλης, μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καύσου στα μάτια, τη μύτη, το δέρμα και τους πνεύμονες. Η έκθεση σε υψηλές συγκεντρώσεις αυτού μπορεί να προκαλέσει πνευμονίτιδα, βρογχίτιδα ή/και πνευμονικό οίδημα, το οποίο μπορεί να είναι θανατηφόρο. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να καθυστερήσουν από 4 έως 30 ώρες μετά την έκθεση. Επιπλέον, τα δόντια ενδέχεται να διαβρωθούν όταν εκτεθούν στον ατμό ή την ομίχλη του νιτρικού οξέος.

    Εκδόθηκε ειδοποίηση για καταφύγιο
    Το Υπουργείο Μεταφορών της Αριζόνα (DOT) ανακοίνωσε την σύγκρουση γύρω στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα. Μέχρι τις 5:09 μ.μ., το DPS της Αριζόνα είπε ότι το βυτιοφόρο είχε διαρροή επικίνδυνου υλικού.

    «Το Interstate 10 παραμένει κλειστό και προς τις δύο κατευθύνσεις μεταξύ των δρόμων Rita και Kolb στο Tucson», σύμφωνα με το DPS της Αριζόνα. «Οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν την περιοχή και να αναζητούν εναλλακτική διαδρομή». Το DPS πρόσθεσε σε ανάρτηση στο Twitter: «Προβλέπουμε ένα εκτεταμένο κλείσιμο. Παρακαλώ αποφύγετε την περιοχή.»

    Εν τω μεταξύ, το DOT της Αριζόνα είπε ότι «δεν υπάρχει εκτιμώμενος χρόνος για να ανοίξει ξανά ο δρόμος».

    Ένας συναγερμός έκτακτης ανάγκης είπε ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε ακτίνα ενός μιλίου από την σύγκρουση θα πρέπει να καταφύγουν σε ασφαλή μέρη.. Συνιστάται επίσης στους ανθρώπους να απενεργοποιούν τις θερμάστρες και τα κλιματιστικά που «φέρνουν από έξω αέρα».

    Οι πρώτες βοήθειες εργάζονταν για να εκκενώσουν την περιοχή γύρω από την οποία ανατράπηκε το φορτηγό. Η Μονάδα Αντιμετώπισης Επικίνδυνων Υλικών DPS της Αριζόνα και πολλές υπηρεσίες εργάζονταν επίσης για να ανταποκριθούν στο περιστατικό. Οι άλλες υπηρεσίες περιλαμβάνουν την πυροσβεστική υπηρεσία του Tucson, το αστυνομικό τμήμα του Tucson, το τμήμα σερίφη της κομητείας Pima και το αστυνομικό τμήμα Marana.


    Πρόσφατος εκτροχιασμός τραίνου στο Οχάϊο προκαλεί ανησυχίες για την υγεία, και τη ρύπανση
    Το δυστύχημα και η διαρροή HAZMAT έρχονται μετά από εκτροχιασμό τραίνου που μετέφερε χλωριούχο βινύλιο στην East Palestine του Οχάιο στις 3 Φεβρουαρίου.

    Τα πληρώματα έκαψαν τις χημικές ουσίες σε ελεγχόμενη απελευθέρωση στις 6 Φεβρουαρίου, δημιουργώντας μια στήλη σκούρου καπνού που περιείχε διάφορα τοξικά υλικά που εξαπλώθηκαν στην πόλη.

    Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον από τον εκτροχιασμό, με ορισμένους να λένε ότι τα ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ .

    Οι αρχές λένε ότι διάφορες χημικές ουσίες καύσης πυρκαγιάς, συμπεριλαμβανομένων των πτητικών οργανικών ενώσεων, κατευθύνονται προς τα κάτω στον ποταμό Οχάϊο.

    Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να ελέγξουν το νερό τους. Ο κυβερνήτης του Οχάϊο Mike DeWine είπε στους δημοσιογράφους ότι αν ζούσε στην East Palestine, «θα έπινα εμφιαλωμένο νερό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει ένα οργανωμένο εγχώριο τρομοκρατικό δίκτυο που επιτίθεται στην παροχή τροφίμων, στους σιδηρόδρομους, στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και στην παροχή νερού .

      https://twitter.com/DC_Draino/status/1625519646177730561?cxt=HHwWgoC93a_ggI8tAAAΑ

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή
  3. Οι ίδιοι άνθρωποι που δεν μιλούν γι' αυτό, σας είπαν ότι τα πλαστικά καλαμάκια ήταν
    ΤΕΡΑΣΤΙΑ απειλή για το περιβάλλον.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 2010, οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου πίεσαν την BP να απολύσει την εταιρεία τοξικολογικών δοκιμών που χρησιμοποιούν το Norfolk Southern και η EPA στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο.
    Οι νομοθέτες ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία έδινε προτεραιότητα στα εταιρικά
    συμφέροντα έναντι της δημόσιας υγείας.
    Το τοξικολογικό τεστ της Ανατολικής Παλαιστίνης βασίζεται σε μια αμφιλεγόμενη εταιρεία συμβούλων που κατηγορείται ότι εξυπηρετεί εταιρικά συμφέροντα και όχι δημόσια υγεία.

    https://twitter.com/KanekoaTheGreat/status/1626002099183161346?cxt=HHwWhMDQ3eqS3JAtAAAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!