Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Ηλεκτρονικές ταυτότητες: Μήνυμα α ν τ ι σ τ ά σ ε ω ς από ΠΟΛΛΟΥΣ Έλληνες, που ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στό «φ α κ έ λ λ ω μ α»!!! – Κοσμοσυρροή στά αστυνομικά τμήματα!

 


Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα, για να ανανεώσουν την ταυτότητα τους και να αποφύγουν την ηλεκτρονική

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

Τις τελευταίες εβδομάδες δίνεται καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας ένα λαϊκό μήνυμα αντίστασης στο ηλεκτρονικό φακέλλωμα που προωθείται πανευρωπαϊκά, και που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να επιβάλλει εντός του Σεπτεμβρίου.


Πολίτες σε όλη την επικράτεια αψηφούν τον καύσωνα, βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις διακοπές τους ή τις όποιες υποχρεώσεις τους, και σπεύδουν μαζικά στα αστυνομικά τμήματα για να ανανεώσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, με το σκεπτικό ότι η ισχύς της υπάρχουσας ταυτότητας είναι 10 έτη.

Ειδικά για τη συγκεκριμένη εποχή, είναι εντυπωσιακό να υπάρχει τόσο μεγάλη ευαισθητοποίηση του κόσμου, και οπωσδήποτε αυτή η κοινωνική αντίδραση δεν περνά απαρατήρητη από τα κέντρα εξουσίας.

Στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας σχηματίστηκε μεγάλη ουρά πολιτών στην οδό Ερμού, ενώ το ίδιο παρατηρήθηκε και στο αστυνομικό τμήμα Βόλου. Φυσικά μεγάλο φόρτο εργασίας έχουν κατεξοχήν τα ΑΤ Αττικής. 

Η κίνηση στο τμήμα Έκδοσης Ταυτοτήτων πολλών αστυνομικών τμημάτων της χώρας έχει αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο καιρό, με αστυνομικές πηγές να μιλούν για πενταπλασιασμό των ατόμων που σπεύδουν καθημερινά να ανανεώσουν την ταυτότητά τους.

Το κύμα άρνησης στις νέες ταυτότητες οργανώνεται κυρίως μέσω κοινωνικών δικτύων, όπου σε πολλές ιστοσελίδες κυκλοφορούν οδηγίες ώστε να αποφύγει κάποιος την έκδοση νέας ταυτότητας και όπως επισημαίνεται σε αυτές, αν κάποιος εκδώσει τώρα νέα ταυτότητα, αυτή έχει δεκαετή ισχύ, οπότε καθυστερείται έτσι η διαδικασία επιβολής των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, ήταν κάθετος στις δηλώσεις του προ ενός μήνα, λέγοντας ότι «όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν εναρμονιστεί μέχρι τις 3 Αυγούστου του 2026» με την έκδοση νέων ταυτοτήτων, μην αφήνοντας προς το παρόν κανένα περιθώριο για προαιρετική χρήση της ηλεκτρονικής ταυτότητας. 

Δείγμα και αυτό του πόσο αδιάφορες είναι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι ανησυχίες των πολιτών για θρησκευτικούς, άλλα και συνταγματικούς λόγους.

Προς το παρόν το τοπίο για τα σχέδια της κυβέρνησης στην επιβολή των νέων ταυτοτήτων παραμένει αρκετά «θολό» ως προς τις λεπτομέρειές του, και ρευστό ως προς τα χρονικά πλαίσια που θα υπάρξουν εξελίξεις.

Είτε η προσπάθεια των πολιτών για να «φρενάρουν» την όλη διαδικασία έχει αντίκρισμα – είτε όχι, και μόνο οι εικόνες με τις ουρές στα αστυνομικά τμήματα στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «αθόρυβο», άλλα πλήρως συνειδητοποιημένο «κίνημα» διαμαρτυρίας και αντίστασης στα σχέδια του ψηφιακού φακελώματος που προωθούνται από την ΕΕ και φιλοδοξούν να επιβάλουν ένα σύστημα μαζικού ελέγχου των ελευθεριών των πολιτών.

Παρά τις γραφικές προσπάθειες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου να γελοιοποιήσει τις αντιδράσεις των πολιτών δηλώνοντας ότι «οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν», ο κόσμος που αντιδρά έχει πολύ σοβαρούς και πολύ συγκεκριμένους λόγους για να το κάνει.

Η χρήση της ηλεκτρονικής ταυτότητας, όχι μόνο ως μέσο ταυτοποίησης, άλλα και ως μέσο άσκησης δικαιωμάτων είναι αναμφισβήτητα στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης, αφού ο ίδιος ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ως υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ήταν, είχε δηλώσει επανειλημμένως ότι κάθε πολίτης θα λάβει έναν ισόβιο αριθμό για κάθε επαφή του με το κράτος που θα αντικαταστήσει τον αριθμό ταυτότητας, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ κ.λπ. Και η ηλεκτρονική ταυτότητα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνυπολογίζοντας την τρομακτική δυνατότητα ελέγχου που δίνεται στο κράτος με ένα τέτοιο «εργαλείο» ελέγχου, μαζί με τη δυνατότητα γεωγραφικού εντοπισμού του τσιπ που φέρει η ταυτότητα όποτε αυτή ενεργοποιείται κατά το «διάβασμά» της, καταλαβαίνει κανείς ότι σε αυτό το ζήτημα διακυβεύεται η ίδια η ελευθερία του ατόμου…

sportime.gr

5 σχόλια:

  1. Γερο-Ισαάκ ,να πάρουμε τις νέες ταυτότητες;
    https://tasthyras.wordpress.com/2023/08/27/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%AC%CE%BA-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 5G ΚΑΙ MICROCHIP ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=lCQ8m2QWE1g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά δέν είναι τίποτα,
      νά δείς τί έχει νά γίνει μέ τά συσσίτια...στήν μεγάλη πείνα πού έρχεται...!

      Διαγραφή
  3. Τό βίντεο καταργήθηκε, 3:38 π.μ. δέν υπάρχει.
    Πώς μπορούμε νά τό βρούμε αλλιώς, αγαπητέ?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    https://youtu.be/vrQN1w3DfYA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!