Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

(πόσοι Έλληνες θα μπορέσουν, άρα γε, να αντιληφθούν την σοβαρότητα και αυτής της εξέλιξης;) Οι ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ για τους ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ ως πύλη για τον ΓΕΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ της ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ;

Απόλυτος κοινωνικός έλεγχος: Η κάρτα λειτουργεί μόνο εάν ή για ό, τι το επιτρέπει το κράτος (συμβολική εικόνα: Imago)

Από Alexander Schwarz

27 Σεπτεμβρίου 2023


Αυτό που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστό μόνο από ζοφερά οράματα για το μέλλον, τώρα διαμορφώνεται με τρομακτική ταχύτητα. 


Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παρακολουθεί την καταναλωτική συμπεριφορά των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο μέσω ψηφιακών καρτών πληρωμών (https://ansage.org/habecks-akw-schwindel-ein-bisschen-schummeln-fuer-die-ideologie/). Οι παροχές σε χρήμα πρόκειται να καταργηθούν στο μέλλον. «Με την κάρτα chip, μπορούν να ψωνίσουν σε εκπτωτικά καταστήματα ή αρτοποιεία και κρεοπωλεία για τις καθημερινές τους ανάγκες: για παράδειγμα, τρόφιμα, ρούχα, είδη υγιεινής. Αυτή τη στιγμή συζητάμε το περιεχόμενο αυτού του καλαθιού αγορών με τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε ο Söder.

Όσο λογική και αν είναι η πρωτοβουλία του Söder, εφόσον δεν οφείλεται μόνο στη βαυαρική προεκλογική εκστρατεία, η οποία πρέπει να υποτεθεί, υπάρχει πίσω από αυτήν μια ύπουλη στρατηγική που θα μπορούσε να επηρεάσει όχι μόνο τους παράνομους μετανάστες, αλλά οποιονδήποτε. Στην πραγματικότητα, είναι ένας πολιτικός διπλός δεσμός από μόνος του: Κάτι ουσιαστικό και καθυστερημένο, η μετατροπή σε παροχές σε είδος για τους οικονομικούς μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, η οποία εδώ και καιρό ζητείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιπάλων των μαζικών μεταναστών, συνδέεται εδώ με το δοκιμαστικό προκαταρκτικό στάδιο της ψηφιακής κατανάλωσης και του ελέγχου συμπεριφοράς, το οποίο – μόλις εφαρμοστεί – θα επηρεάσει διαδοχικά τον τοπικό πληθυσμό σε απόλυτη κλίμακα. Εξάλλου, εδώ και πολύ καιρό εργάζονται πυρετωδώς για την εισαγωγή του ψηφιακού χρήματος της κεντρικής τράπεζας όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα. Αυτό θα καθιστούσε επιτέλους δυνατή την παρακολούθηση κάθε οικονομικής συναλλαγής, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και την επιβολή κυρώσεων για πολιτικά καθορισμένα παραπτώματα.

Καταπίεση με το πρόσχημα «περισσότερης ελευθερίας»

Η ελευθερία που εγγυώνται οι ανώνυμες συναλλαγές σε μετρητά θα ανήκει πλέον στο παρελθόν για πάντα. Ο δημοσιογράφος Norbert Häring υπενθύμισε ότι ο Bo Li, αναπληρωτής επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), είχε ήδη δηλώσει πριν από σχεδόν ένα χρόνο ότι το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) θα μπορούσε να «επιτρέψει σε κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδιωτικούς παρόχους να προγραμματίσουν έξυπνα συμβόλαια για να επιτρέψουν στοχευμένες λειτουργίες πολιτικής, π.χ. κοινωνικές παροχές, π.χ. κουπόνια κατανάλωσης, π.χ. κουπόνια τροφίμων». Με τον προγραμματισμό του CBDC, αυτά τα κεφάλαια θα μπορούσαν να στοχεύουν ακριβώς στο «τι είδους άνθρωποι μπορούν να τα κατέχουν και σε τι μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα κεφάλαια, π.χ. για τρόφιμα». (https://norberthaering.de/geldsystem/iwf-dprogrammability/) Αυτή η «πιθανή δυνατότητα προγραμματισμού» θα μπορούσε να βοηθήσει τις κυβερνητικές υπηρεσίες «να προσαρμόσουν την υποστήριξή τους στους ανθρώπους που τη χρειάζονται».

Έτσι, εδώ, για άλλη μια φορά, η καταπίεση έρχεται με το πρόσχημα της ελευθερίας. Διότι, φυσικά, πρακτικά τα πάντα θα μπορούν να ελεγχθούν στο τέλος – φυσικά, μόνο για το «καλό» όλης της ανθρωπότητας. Το τι σημαίνει αυτό καθορίζεται από τους πολιτικούς και τις εταιρείες.

Για παράδειγμα, όποιος θεωρείται «επιβλαβής για το κλίμα», ακολουθεί μια «επικίνδυνη» διατροφή, δεν συμμορφώνεται με αυθαίρετες κυβερνητικές οδηγίες ή ακόμη και διαμαρτύρεται εναντίον τους (και έτσι «απονομιμοποιείται») ή καταναλώνει από τα «λάθος» μέσα ενημέρωσης, θα μπορούσε πολύ γρήγορα να στερηθεί την πρόσβαση στον λογαριασμό του ή θα πρέπει να υπολογίσει ότι θα έχει περιορισμούς στην ελευθερία μετακίνησής του και άλλες παρενοχλήσεις. Πάντα με τον υπαινιγμό ότι οι δίκαιοι φυσικά δεν απειλούνται από τέτοιους περιορισμούς, γι' αυτό και δεν αποτελεί περιορισμό της ελευθερίας. Αυτό θα ήταν το πολύ δυστοπικό μέλλον που απειλεί όλη την ανθρωπότητα όταν τελικά διαμορφωθούν τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης για την κατάργηση των μετρητών και την ψηφιοποίηση όλων των πληρωμών.



ΠΗΓΗ: https://ansage.org/digitale-zahlkarten-fuer-asylbewerber-als-einfallstor-fuer-allgemeine-konsumkontrolle-und-social-scoring/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!