Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

(Μας κοροϊδεύουν. Για ποιά υπερθέρμανση του πλανήτη μιλούν;;;;) Η αρκτική αποστολή του "Polarstern" ("Πολικός Αστέρας") ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ την ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ.

Το “Polarstern” σε δράση στο Άκτιο Πέλαγος (Φωτό:Imago)

Jason Ford

24 Σεπτεμβρίου 2023


Το ερευνητικό παγοθραυστικό "Polarstern" του Ινστιτούτου Alfred Wegener (AWI) στο Bremerhaven μόλις επέστρεψε από το ταξείδι του στην Αρκτική - και τα αποτελέσματα φαίνονται εκπληκτικά. «Ξεκινήσαμε το ταξείδι μας με δραματικούς οιωνούς: κύματα καύσωνα στον Ατλαντικό, την αρχή του Ελ Νίνιο, το θερμότερο παγκόσμιο καλοκαίρι στη γη ποτέ», αναφέρει η επικεφαλής της AWI «buten und binnen» Antje Boetius (https://www.butenunbinnen.de/nachrichten/bremerhaven-awi-expedition-polarstern-boetius-100.html).


Σύμφωνα με την θαλάσσια βιολόγο, κάποιος θα περίμενε πραγματικά να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας «ισχυρής τήξης» - αλλά στη συνέχεια αυτό: «Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η ομάδα δεν βρήκε ένα νέο ελάχιστο θαλάσσιο πάγο όπως κατά τη διάρκεια ενός ταξειδιού πριν από έντεκα χρόνια. Και επίσης δεν υπάρχει τρυπημένος θαλάσσιος πάγος όπως στις  αποστολές "Mosaic" του 2019 και του 2020. Λοιπόν, ποιός θα το φανταζόταν! Αντ' αυτού, οι ερευνητές βρήκαν «μια πλήρη αλλαγή στο τοπίο του πάγου», δήλωσε η Boetius: «Ο πάγος φαίνεται τόσο διαφορετικός που περάσαμε μέρος της αποστολής προσπαθώντας να καταλάβουμε τι συμβαίνει εδώ».

Καλά... τι συμβαίνει με την Αρκτική; Οι ειδικοί έχουν ένα προαίσθημα: «Η ερευνητική ομάδα συμπεραίνει από την παρατήρησή τους ότι τα καιρικά φαινόμενα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του πάγου». Όχι, σοβαρά;!; Ένα πραγματικά πρωτοποριακό εύρημα! Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια: ο καιρός παίζει πραγματικά μεγάλο ρόλο στο σχηματισμό πάγου; Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το πιστέψω αυτό.

«Καλοτυχία» αλλά και ... «κακοτυχία» – η σοβαρή επιστήμη

Φέτος, συνέχισε η Boetius, η Αρκτική ήταν «τυχερή» με τους θαλάσσιους πάγους και τα πλάσματά της. Με απλά λόγια, η κατάσταση δεν είναι σε καμμία περίπτωση τόσο κακή όσο η αποστολή, η οποία ξεκίνησε με ελπιδοφόρες και απαισιόδοξες προσδοκίες από πολιτικούς, κινδυνολόγους για το κλίμα και 99% συναινετική επιστήμη, που ανέμεναν να βρουν. Αντιθέτως.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με την επικεφαλής της AWI, υπάρχει φυσικά «ακόμα λόγος ανησυχίας». Α, τώρα μάλιστα! ΑΥΤΟ είναι περισσότερο το πνεύμα που γνωρίζουμε και αγαπάμε! Έτσι λειτουργεί σοβαρά η επιστήμη του κλίματος: Εάν οι προβλέψεις δεν επαληθεύονται και δεν έχουμε ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει, τότε σε περίπτωση αμφιβολίας ήταν απλώς τύχη. Δεν υπάρχει λόγος να τα ξεκαθαρίσουμε όλα! Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η Boetius συνέχισε: «Εάν είμαστε άτυχοι και τα καιρικά φαινόμενα λειτουργούν δυσμενώς, μπορούμε επίσης να επηρεαστούμε από μεγάλα μέρη χωρίς πάγο πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ακραίες καιρικές συνθήκες και να αντιμετωπίσουμε την απώλεια μοναδικής ζωής στην Αρκτική».

Αναρωτιέμαι τι θα χρειαζόταν και αν θα ήταν πραγματικά τόσο δύσκολο να πούν απλά: "Τα πράγματα φαίνονται αρκετά καλά στην Αρκτική, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή, ίσως κάναμε λάθος με τις προβλέψεις, θα δούμε ξανά σε λίγα χρόνια!" Αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει, διότι πιθανότατα δεν είναι αρκετά θεαματικό σε περιόδους κλιματικής έκτακτης ανάγκης που διαδίδεται από το κράτος. Εξάλλου, δεν πρέπει κανείς να κινήσει υποψίες ως «αρνητής» και να καταλήξει να διακινδυνεύσει τη χρηματοδότηση της έρευνας.



ΠΗΓΗ: https://ansage.org/arktis-expedition-der-polarstern-bringt-klima-hysteriker-in-verlegenheit/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΈΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ για την κλιματική αλλαγή μεταξύ των ερευνητών της Αρκτικής - ο ΠΑΓΟΣ γίνεται ΠΑΧΥΤΕΡΟΣ και ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΓΗΣ. (!!!!!)

https://tkp.at/2023/09/27/klimawandel-notstand-bei-arktis-forschern-das-eis-wird-dicker-und-fester/

Η LEGO ακυρώνει την "Πράσινη Μετάβαση" - επειδή δεν λειτουργεί χωρίς ορυκτά έλαια

Τα δοκιμασμένα «υποκατάστατα» έχουν όλα «μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα» από την αρχική μέθοδο παραγωγής

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παιχνιδιών στον κόσμο ανακοίνωσε πριν από δύο χρόνια ότι είχε δοκιμάσει ένα πρωτότυπο τούβλου κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια αντί για ABS με βάση το πετρέλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα για περίπου το 80% των δισεκατομμυρίων παιχνιδιών που παράγονται ετησίως.

Ωστόσο, ο Niels Christiansen, διευθύνων σύμβουλος της δανικής οικογενειακής επιχείρησης, δήλωσε στους Financial Times ότι η χρήση ανακυκλωμένου τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου (RPET) κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος θα οδηγούσε σε υψηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς θα απαιτούσε νέο εξοπλισμό.

Με άλλα λόγια, η «θεραπεία» (σύνθετα υλικά αντικατάστασης) είναι χειρότερη από την «ασθένεια» (εκπομπές CO2).

https://tkp.at/2023/09/26/lego-sagt-gruenwende-ab-weil-ohne-oel-geht-es-nicht/


Ο Μπιλ Γκέητς παραδέχεται: Η προπαγάνδα φόβου για την κλιματική αλλαγή δεν λειτουργεί πλέον

https://tkp.at/2023/09/25/bill-gates-gibt-zu-angstpropaganda-ueber-klimawandel-funktioniert-nicht-mehr/


Η Ευρώπη αντιμέτωπη με έναν αρκτικό χειμώνα;

https://www.epochtimes.de/umwelt/wetter/steht-europa-ein-arktischer-winter-bevor-a4416697.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-09-23&src_cmp=nl-morning_2023-09-23&utm_medium=email&est=TLGCXeUrvSOy37%2FwB0od82lEXSv3eeDex%2FzNOiD1LHtsLiNDtxZv4aVZc6Q%3D&utm_term=newstop&utm_content=1


Τα φιλικά προς το περιβάλλον φυτικά καλαμάκια περιέχουν τοξικές «χημικές ουσίες για πάντα»: μελέτη

Με την παρουσία χημικών ουσιών, τα καλαμάκια φυτικής προέλευσης έχουν πλέον βρεθεί αρκετά επικίνδυνα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

https://www.theepochtimes.com/health/eco-friendly-plant-based-straws-contain-toxic-forever-chemicals-study-5480612?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-09-18&src_cmp=gv-2023-09-18&utm_medium=email&est=JvqUgV5iXu8B7nC0iipO%2B1D4gdXYTYc9v1ls%2FCEWlQ8hS44dZMeTVPV3vXM%3D


Πόση αύξηση της θερμοκρασίας μπορούμε να περιμένουμε μέχρι το τέλος του αιώνα;

https://www.epochtimes.de/wissen/allgemein/wie-viel-erwaermung-ist-bis-ende-des-jahrhunderts-zu-erwarten-a4417884.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-09-24&src_cmp=nl-morning_2023-09-24&utm_medium=email&est=fa2e7pIvFTMlAEuBwq7FPDTmxNMwFU41URSsS%2BAIaYkHulOeWd%2Bir6i9W8g%3D


ΕΛΒΕΤΙΑ: Το Solar Express επιβραδύνθηκε

Το εκλογικό σώμα στο καντόνι του Wallis (Valais) είπε ΟΧΙ στη βιαστική ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΕ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΠΙΑ 

https://www.infosperber.ch/umwelt/solarexpress-ausgebremst/


Το καυτό καλοκαίρι του 1911: οι μετεωρολόγοι δεν είδαν καμμία ένδειξη κλιματικής αλλαγής

Το καλοκαίρι του 1911 θεωρήθηκε το πρώτο ζεστό καλοκαίρι μετά από αρκετά μικτά. Σε μια δημοσίευση που δημοσιεύθηκε από τον εκδοτικό οίκο Reclam εκείνη την εποχή, ένας μετεωρολόγος προσπάθησε να ταξινομήσει τα γεγονότα - επίσης με την έννοια μιας μακροπρόθεσμης άποψης.

https://www.epochtimes.de/panorama/geschichten/hitzesommer-1911-meteorologen-sahen-keinen-anhaltspunkt-fuer-klimawandel-a4391178.html


Ακτιβίστρια για το κλίμα σχετικά με την πυρηνική ενέργεια: "Τα πράσινα κόμματα στη Σουηδία και τη Γερμανία αντιεπιστημονικά"

https://www.epochtimes.de/umwelt/klima-aktivistin-fuer-kernkraft-gruene-parteien-in-schweden-und-deutschland-antiwissenschaftlich-a4396967.html


Δορυφορικά δεδομένα θερμοκρασίας γης από το 1979 έως το 2023 εκθέτουν για άλλη μια φορά την κλιματική φάρσα | Από τον V. Fuchs

https://apolut.net/erdtemperatur-satellitendaten-von-1979-bis-2023-entlarven-den-klimaschwindel-von-volker-fuchs/


Οι ανεμογεννήτριες οδηγούν σε θέρμανση και λιγότερες βροχοπτώσεις;

https://www.epochtimes.de/meinung/gastkommentar/fuehren-windkraftanlagen-zu-erwaermung-und-weniger-niederschlaegen-a4355370.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!