Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ένοπλος ΙΡΑΝΟΣ «αιτών άσυλο» παίρνει 15 ΟΜΗΡΟΥΣ, αστυνομία και ΜΜΕ εφευρίσκουν κίνητρα (βίντεο)


Ο Ιρανός απαγωγέας, γνώστης της φαρσί και της αγγλικής γλώσσας, κράτησε αιχμάλωτους 15 επιβάτες και τον εισπράκτορα για τέσσερεις ώρες στο τραίνο, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αρχές εισέβαλαν στη σκηνή, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά για να αποσπάσουν την προσοχή του δράστη και τελικά εξουδετερώνοντας την απειλή με θανατηφόρα βία.

https://www.tagesanzeiger.ch/geiselnahme-in-zug-bei-yverdon-taeter-nicht-unter-terror-verdacht-es-bleiben-viele-fragezeichen-552655595470

Σε ένα ανατριχιαστικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο ήσυχο περιβάλλον της Ελβετίας, ένας 32χρονος Ιρανός «αιτών άσυλο» προκάλεσε σοκ στην πόλη Essert-sous-Champvent, κοντά στη λίμνη Neuchâtel. Ο ισλαμιστής τρομοκράτης πήρε τον έλεγχο ενός τραίνου και κράτησε 15 ομήρους υπό την απειλή μαχαιριού και τσεκουριού. Το περιστατικό, το οποίο συνέβη κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας μετά τη δουλειά το βράδυ της Πέμπτης, διήρκεσε περίπου τέσσερις τεταμένες ώρες προτού επέμβει (αποτελεσματικά) η ελβετική αστυνομία, με τελικό αποτέλεσμα τον θάνατο του δράστη.

Κρίση ομήρων

Η δοκιμασία ξεκίνησε περίπου στις 6:35 μ.μ. τοπική ώρα, όταν ο Ιρανός, οπλισμένος με μαχαίρι, τσεκούρι και σφυρί, απείλησε τον εισπράκτορα του τραίνου και τους επιβάτες του τραίνου. Παρά το γλωσσικό εμπόδιο, με τον άνδρα να μιλάει κυρίως φαρσί, η σοβαρότητα της κατάστασης αναγνωρίστηκε αμέσως και ειδοποιήθηκαν οι αρχές επιβολής του νόμου.

Για σχεδόν τέσσερεις ώρες, οι όμηροι, συμπεριλαμβανομένου του μηχανοδηγού του τραίνου που αναγκάστηκε να τους ακολουθήσει, παρέμειναν υπό τον έλεγχο του τζιχαντιστή. Σύμφωνα με το "24 Heures", ορισμένοι ταξιδιώτες ήταν ακόμη δεμένοι. Η αστυνομία διεξήγαγε διαπραγματεύσεις εν μέρει μέσω WhatsApp με τη βοήθεια διερμηνέα που μιλούσε φαρσί για να εκτονώσει την κατάσταση. Ωστόσο, τα «κίνητρα» πίσω από την επίθεση παραμένουν ασαφή, όπως δήλωσε ο Vincent Derouand, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Vaud, ο οποίος τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Αυτή τη στιγμή, ένας επιβάτης καταγράφει την κατάσταση ομηρίας σε βίντεο.

Αστυνομική Επέμβαση

Καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονταν, η ελβετική αστυνομία έκανε μια αποφασιστική κίνηση για να εισβάλει στο τραίνο, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό και να απομονώσει τον δράστη από τους ομήρους. Στην αντιπαράθεση που ακολούθησε, ο τρομοκράτης, που φέρεται να κρατούσε τσεκούρι, κινήθηκε απειλητικά προς έναν αστυνομικό, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να ανοίξει πυρ και να τραυματίσει θανάσιμα τον επιτιθέμενο. Ευτυχώς, κανένας από τους ομήρους δεν υπέστη σωματικές βλάβες κατά τη διάρκεια της οδυνηρής δοκιμασίας.


https://weltwoche.ch/daily/iranischer-asylbewerber-nimmt-in-der-westschweiz-15-geiseln-die-polizei-konnte-alle-personen-befreien-der-taeter-wurde-erschossen-das-motiv-des-taeters-ist-noch-unklar/

https://www.srf.ch/news/schweiz/geiselnahme-bei-yverdon-polizei-nennt-motiv-des-taeters-taser-vor-todesschuss-eingesetzt

Έρευνα και κίνητρα

Το περιστατικό, που περιγράφεται από τον Ελβετό Γενικό Εισαγγελέα Eric Kaltenrieder ως «άνευ προηγουμένου» λόγω του αριθμού των θυμάτων και της εκτεταμένης αστυνομικής παρέμβασης, υπογραμμίζει τη σπανιότητα των καταστάσεων ομηρίας στην Ελβετία. Ενώ η χώρα θεωρείται γενικά για την ασφάλεια και την προστασία της, τέτοια επικίνδυνα περιστατικά και επιθέσεις αυξάνονται σταθερά λόγω της μαζικής παράνομης μετανάστευσης, κυρίως ισλαμιστών μεταναστών.

Με βάση έρευνα που διεξήχθη από το τηλεοπτικό δίκτυο RTS στη δυτική Ελβετία, ο άνδρας έφτασε αρχικά στο ομοσπονδιακό κέντρο ασύλου Boudry στο καντόνι του Neuchâtel. Ωστόσο, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο καντόνι της Γενεύης, όπου εξαφανίστηκε επανειλημμένα και επανεμφανίστηκε σε πολλές περιπτώσεις. Επιπλέον, υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο αυτοκτονίας. Σύμφωνα με την έρευνα, είχε εμπλακεί σε ήσσονος σημασίας αδικήματα, όπως κλοπή ή δημόσια μέθη.

Παρά την ταχεία και επιτυχή επίλυση της κρίσης των ομήρων, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα του ισλαμιστή μετανάστη. Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν το περιστατικό για να εξακριβώσουν τους παράγοντες αυτής της ανησυχητικής επίθεσης.

Ανταπόκριση των μέσων ενημέρωσης

Εν τω μεταξύ, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης εφάρμοσαν γρήγορα την τυπική στρατηγική τους για την προστασία των ισλαμιστών ρατσιστών. Αρχικά, τόνισαν, «δεν είναι τρομοκράτης», παρά τη δήλωση των αρχών επιβολής του νόμου ότι δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει τα κίνητρα του μετανάστη. Στη συνέχεια, υπαινίχθηκαν ότι ο μετανάστης θα μπορούσε να παλεύει με «ψυχολογικά ζητήματα». Τέλος, άρχισαν να παρουσιάζουν τον τρομοκράτη ως έναν άπορο, κουρασμένο μετανάστη που επιβαρύνεται από διακρίσεις και άγχος από το παράνομο ταξείδι του στη νέα χώρα υποδοχής του.

Ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης δήλωσε ακόμη ότι, σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, τα κίνητρά του αποδόθηκαν στην απογοήτευσή του ως μετανάστης και στην επίμονη επιθυμία του να έρθει σε επαφή με ένα μέλος του προσωπικού μιας εγκατάστασης αιτούντων άσυλο. Η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές λόγω της συμπεριφοράς του.

Αυτή η επικίνδυνη αφήγηση των μέσων ενημέρωσης καταπνίγει κάθε εποικοδομητικό λόγο ή ορθολογική χάραξη πολιτικής σχετικά με το φαινόμενο της μαζικής ισλαμικής μετανάστευσης προς τη Δύση. Με συνέπεια, τα μέσα ενημέρωσης αναλαμβάνουν το ρόλο του συνηγόρου, υπερασπιζόμενα τους τζιχαντιστές και την ισλαμική ιδεολογία που προωθεί αυτές τις επιθέσεις.


ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ:

https://www.srf.ch/news/schweiz/geiselnahme-bei-yverdon-polizei-nennt-motiv-des-taeters-taser-vor-todesschuss-eingesetzt

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ:

https://rumble.com/v4ciw70-train-hostage.html

https://rumble.com/v4ciwqe-train-hostage-explosion.html



ΠΗΓΗ: https://rairfoundation.com/switzerland-armed-iranian-asylum-seeker-takes-15-hostage/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ με τον κυνηγημένο ισλαμιστή εμπειρογνώμονα αδελφό Rachid: «Οι μουσουλμάνοι θα είναι η πλειοψηφία, θα κυβερνήσουν τη Δύση»
Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία στο RAIR Foundation USA: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Με τον κυνηγημένο ισλαμικό εμπειρογνώμονα αδελφό Rachid: «Οι μουσουλμάνοι θα είναι η πλειοψηφία, θα κυβερνήσουν τη Δύση» (συνέντευξη βίντεο) 
https://rairfoundation.com/exclusive-with-hunted-islamic-expert-brother-rachid-muslims-will-be-the-majority-they-will-govern-the-west-video-interview/

https://rumble.com/v3qzj9s-brother-rachid-edit-3.html



Σοκαριστικό βίντεο: Άνδρας «βορειοαφρικανικής» καταγωγής γνωστός στην αστυνομία επιτίθεται βάναυσα σε γυναίκες σε ισπανικό σταθμό του μετρό, ύποπτος παραμένει φυγόδικος
https://rairfoundation.com/shocking-video-man-north-african-origin-known-police/

3 σχόλια:

  1. Μεταφορά πυρομαχικών από τα Ιωάννινα με Βουλγάρικες νταλίκες
    https://www.youtube.com/watch?v=1uWEnHdLYI8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΟΤΙ ΘΑΒΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
    ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ!
    ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!
    ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ!
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ (ΣΧΕΔΟΝ) ΚΑΝΕΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο Ιρανός ίσως να μην είναι και πολύ Ιρανός τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!